Sony Alpha 1 – First 8K Test Footage cu Radu Tudoroiu

Radu Tudoroiu a testat noul aparat Sony Alpha 1, în București. Cea mai avansată din punct de vedere tehnologic și, în același timp, cea mai inovatoare cameră foto pe care Sony a lansat-o vreodată, Alpha 1 combină rezoluția înaltă și performanța de mare viteză la un nivel care nu a mai fost atins niciodată până acum în lumea camerelor digitale. Cu un nou senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS™ de 50.1 megapixeli, până la 120 calcule AF/AE pe secundă, înregistrare video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 și multe altele, modelul Alpha 1 le va permite creatorilor să capteze imagini pe care nu le-au putut surprinde până acum – ceea ce putem observa și din videoclipul realizat de Radu Tudoroiu.

  • Un nou senzor Full-frame stratificat Exmor RS™ CMOS de 50,1-megapixeli (aprox., efectiv), în combinație cu un procesor de imagine BIONZ XR îmbunătățit, cu o putere de procesare de opt ori mai mare
  • Fotografiere în rafală până la 30 de cadre pe secundă, cu live-view permanent (fără blackout)
  • Viteza rapidă de citire a senzorului permite până la 120 calcule AF/AE pe secundă, dublând viteza oferită de Alpha 9 II, chiar și în cazul fotografierii în rafală la 30 de cadre pe secundă
  • Vizor electronic OLED Quad-XGA luminos și generos de tip 0,64, cu 9,44 milioane de puncte (aprox.), primul din lume cu o rată de refresh de 240 de cadre pe secundă
  • Obturator electronic silențios și fără vibrații

Calitate video profesională

Pentru prima dată pe o cameră Alpha, modelul Alpha 1 oferă posibilitatea înregistrării 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 în format XAVC HS prin supraeșantionare 8.6K, pentru rezoluție extraordinară. În combinație cu tehnologia recunoscută de autofocalizare Sony, dar și cu performanța recunoscută în materie de gradare și reproducere a culorilor, modelul Alpha 1 va ajuta utilizatorii să își realizeze viziunea creativă până în cele mai fine detalii. Înregistrarea 8K poate fi folosită, de asemenea, pentru editare flexibilă la calitate 4K în timpul procesului de post-producție.

Funcționalitatea extinsă pentru filmarea din mână

O unitate de stabilizare de înaltă precizie, alături de senzorii giroscopici și de algoritmii optimizați de stabilizare a imaginii oferă un avantaj de până la 5.5 trepte de expunere, maximizând calitatea imaginilor de înaltă rezoluție derivate din senzorul de 50.1 megapixeli al camerei. Modelul Alpha 1 dispune, de asemenea, de Active Mode care oferă stabilitate extraordinară pentru filmările realizate ținând camera direct în mână. Folosind aplicațiile pentru desktop de la Sony, Catalyst Browse sau Catalyst Prepare pentru post-producție, utilizatorii pot beneficia de o funcționalitate de stabilizare a imaginii care se folosește de metadate generate de senzorii giroscopici încorporați în cameră.

Curios să îl vezi pe Sony Alpha 1 în acțiune? Te invităm să urmărești această filmare, realizată de Radu Tudoroiu:

Camera mirrorless Full-frame cu obiective interschimbabile Alpha 1 va fi disponibilă în Europa începând din martie 2021.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.