(c) Radu Tudoroiu

Kingston Canvas Focus – 256 Gb de CF rapid

Undeva prin 2005 am pus mâna pe primul meu aparat foto DSLR, cumpărat de tatăl meu: Canon EOS 10D. Țin minte și acum că venise cu un card CF de 64 de mega și mi se părea ceva absolut fabulos. Îmi imaginam c-o să pot să fac toate pozele de pe planetă cu el, și chiar așa a fost o vreme. Atât aparatul cât și cardul de memorie au trecut alături de mine prin sute de reportaje, primele mele joburi comerciale și Timelapse-uri. 

(c) Radu Tudoroiu

Pe vremea aceea primisem de la Ionuț Macri (pe care vă recomand să-l urmăriți dacă apreciați fotografia comercială serioasă) vreo 12 kg de reviste Chasseur D’Image și PhotoSolutions parcă. Le-am răsfoit să găsesc o anumită ofertă care mi-a rămas în minte mai bine de un deceniu: cea mai bună ofertă a lor era să-ți faci un abonament pe doi ani și să primești un card high speed de 256 Mb gratuit. Treaba era că la vremea respectivă cardul valora cam cat abonamentul deci cumva ieșeai bine oricum.

(c) Radu Tudoroiu

Am rămas multă vreme pe platforma Canon și am folosit exclusiv CompactFlash pentru că, spre deosebire de altele, erau cele mai rezistente. În vremea upgrade-urilor la 1Ds 2, 1Ds 3 si 1Dx, am cochetat cu SD-urile însă faptul că am reușit performanța să rup cheița de read/write de la câteva carduri m-a făcut să-mi păstrez direcția cu CompactFlash-urile. Nu de alta dar mai toate aveau scoci pe ele ca sa fie functionale.

(c) Radu Tudoroiu

Recent am primit de la Kingston noul lor Canvas Focus de 256Gb despre care aș vrea să vă povestesc câteva lucruri interesante. Pe scurt, cardul se adresează oricărui creator de conținut care înregistrează pe mediul CompactFlash, cu atenție sporită acordată celor care lucrează pe partea de video. Aici câteva cifre despre el:

  • Capacitate: 128GB, 256GB
  • Viteze: 150MB/s citire si 130MB/s scriere
  • Dimensiuni: 36.4mm x 42.8mm x 3.3mm
  • Avantaje: UDMA 7 and VPG 65 
  • Compatibilitate: MediaRECOVER®, Windows/Mac compatible
  • Temperaturi de operare: 0°C to 60°C
  • Temperaturi de stocare: -20°C to 85°C
  • Garantie pe viata

De menționat de asemenea un fapt interesant: Kingston operează cu MediaRECOVER 4.0 pentru recuperarea datelor de pe cardurile lor. Treaba asta mie mi se pare importantă pentru că, evident, riscul major al oricărui mediu de stocare este acela de pierdere a datelor. 

(c) Radu Tudoroiu

De aceea au apărut aparatele cu dual slot, pentru ca nimic nu este infailibil. Dar vrei ca șansele să pice să fie evident cat mai mici iar cele de recuperare să fie cat mai mari. Mai ales având în vedere că, datorită dimensiunilor foarte mari pe care le au cardurile, ca în exemplul de față, ai tendința să stochezi foarte mult fără să faci backup și să te lași în mâinile tehnologiei, sperând că nu se va întâmpla nimic rău. 

(c) Radu Tudoroiu

Cardul vine în două variante, 128 și 256 de giga ceea ce este mai mult decât generos pentru majoritatea fotografiilor de event, sport sau automobilism. Am menționat aceste categorii pentru că aici viteza primează iar noile Kingston se descurcă de minune. În final las și dovada unui speed test care nu dezamăgește:

related products

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.