Ce specificații au în comun cele mai bune imprimante foto

Imprimantele sunt, în prezent, dispozitive digitale pe care le poți avea chiar la tine acasă. O imprimantă poate fi folosită pentru scanarea, printarea și xeroxarea documentelor de școală, facultate și muncă, dar te poate ajuta și la dezvoltarea unui nou hobby.

Spre exemplu, dacă pasiunea ta este fotografia sau arta vizuală, vei avea nevoie de un produs ce păstrează calitatea materialelor

Cum alegi o imprimantă foto de calitate

Alegerea unei imprimante de calitate bună pentru păstrarea tuturor detaliilor din pozele și documentele printate și scanate, necesită adesea o atenție sporită la caracteristicile pe care le include produsul.

Avantajele imprimantelor inkjet și a celor laser

Imprimante inkjet

Imprimantele foto inkjet sunt potrivite pentru tipărirea fotografiilor deoarece ele se pot printa pe mai multe tipuri de hârtie:

  • Clasică,
  • Fotografică, 
  • Mată,
  • Canvas,
  • Cât și alte tipuri de materiale, în special pe CD-uri și DVD-uri.

Dacă dorești o calitate superioară a imaginilor și fotografiilor, imprimantele inkjet, cu cerneală, sunt cele pe care le cauți. Acestea reproduc culorile și nuanțele cât mai natural și real.

Tipurile de cerneală

Cerneala poate fi de 2 feluri:

  • Cerneală Dye, pe bază de apă, care păstrează culorile vii și strălucitoare ale pozelor, ce poate fi folosită pe mai multe tipuri de hârtii.
  • Cerneală tip pigment, care, spre deosebire de cerneala dye, este rezistentă la lumina UV și la apă, însă costă aproape dublu, iar tipurile de hârtie ce pot fi folosite sunt restrânse.

Imprimante laser

Imprimantele laser sunt potrivite pentru companii și în domeniul business deoarece pot printa și scana un volum foarte mare de pagini într-un timp scurt.

Rezoluția

Rezoluția este un aspect extrem de important atunci când vine vorba de o imprimantă foto. Ea este exprimată în DPI, adică numărul de puncte individuale ce se pot imprima pe un inch. Alegerea unui produs bun ar trebui să aibă un minim de 300 DPI.

Dimensiunea hârtiilor pe care le acceptă imprimanta

În cazul fotografiilor, imprimanta are nevoie de capacitatea de a printa în format foarte mare, precum A0 și A1. Dacă nu îți dorești fotografii la o dimensiune atât de mare, poți opta pentru produse care imprimă formatul standard 15×10 cm sau pentru cele care se pliază nevoilor tale.

Conectivitatea wireless

Opțiunea Wireless a imprimantelor foto de calitate te va ajuta să câștigi timp și să te conectezi mult mai rapid la dispozitive. Fără a fi necesară conexiunea clasică, prin cablu USB, vei putea scoate instant fotografiile și imaginile dorite.

Înainte de a alege o imprimantă cu conectivitate wireless, asigură-te că dispozitivele la care vei dori să te conectezi au această opțiune.

Sistemul de alimentare cu hârtie

O imprimantă foto care se alimentează cu hârtie din tăvița din spate, va putea avea un număr mai mare de coli, spre deosebire de cele cu tăvițele puse jos. 

Dacă folosești mai multe tipuri de hârtie, alege un sistem de alimentare pe spate. În caz contrar, folosind o imprimantă cu tăvița amplasată jos, există posibilitatea ca foile să se blocheze.

Imprimante foto portabile

Există imprimate portabile speciale pentru scanarea și printarea de fotografii, care au ecran LCD pentru a putea previzualiza imaginea. Acestea sunt potrivite pentru evenimentele ținute în spații închiriate și care nu dispun de o imprimantă proprie, sau pentru zonele de exterior.

Care este topul celor mai bune branduri de imprimante foto

Canon

Canon este un lider al pieței imprimantelor foto de calitate și puternice. Ele oferă rezultate excelente atât în confortul propriei locuințe, cât și la sediul domeniului tău de activitate.

Imprimantele Canon printează și scanează fotografiile cu acuratețe, duplicatele acestora fiind la fel de vii ca cele originale. Ele sunt potrivite pentru persoanele de nivel entry, cât și pentru profesioniști.

Epson

Epson este, de asemenea, unul dintre brandurile de top în materie de imprimante foto, atât pentru home office, cât și pentru grupurile de lucru. 

Imprimantele lor sunt flexibile și oferă calitate bună și viteză în printarea și scanarea pozelor. Ele sunt user-friendly, ușor de configurat și fiabile.

HP

HP este un brand cunoscut în domeniul business, însă nici nișa de fotografie nu este străină de produsele acestuia. Rezistente la șoc și la trecerea timpului, imprimantele de la HP intră în topul celor mai bune produse din categoria foto.

Fujifilm

Fujifilm are o serie de imprimante foto portabile ce pot fi folosite atât în interiorul unei clădiri, cât și în spațiul natural. Imaginile pot fi tipărite cu ușurință direct de pe rola camerei sau din rețelele social media.

DNP 

DNP are produse de imprimare foto de dimensiuni mari și este cunoscută în piață datorită calității cu care printează și scanează pozele. Majoritatea produselor folosesc tipul de cerneală dye.

Dacă îți dorești calitate, va trebui să investești într-o imprimantă foto cu minimul de specificații menționate anterior. Aceasta poate fi folosită pentru documentele de care ai nevoie săptămânal, și, în special, pentru proiectele care necesită o condiție mai bună a informațiilor printate, scanate sau xeroxate.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.