Epson: Fotografia imprimată rămâne esențială

Fotografia imprimată rămâne esențială pentru fotografii profesioniști din era digitală

Era digitală a transformat lumea fotografiei. Orele cândva petrecute în camerele obscure ale centrelor de developare a filmelor celuloid pentru inspectarea calității fotografiilor rezultate au devenit timp petrecut în fața unui ecran, folosind cele mai noi unelte de editare digitală și de partajare a imaginilor. În plus, mulți fotografi le pun acum la dispoziție clienților „librării foto digitale” în locul albumelor foto și al imaginilor pe hârtie. În timp ce acest lucru poate avea un impact pozitiv de fond, fotografia imprimată mai are încă multe de zis în a-i ajuta pe fotografi să își perfecționeze abilitățile și să își creeze o bază generoasă de clienți fideli.

Perfecționarea abilităților de editare

Imaginile imprimate oferă o reprezentare a unui cadru mult mai realistică decât ecranele dispozitivelor, indiferent de rezoluția acestora. Asta permite o evaluare mai bună și mai detaliată asupra eventualelor erori apărute în timpul editării, cum ar fi supra-expunerea sau balansul de culoare nepotrivit. Termenele de livrare scurte și solicitările stricte îi îndeamnă pe fotografi să se bizuie pe ecranul computerului, dar print-ul este mai degrabă o abordare prin care se garantează că un client nu va fi dezamăgit de serviciile pe care le-a achiziționat.

Înțelegând cum se reflectă în aspectul fotografiei pe hârtie setările camerei foto și tehnicile de editare, un fotograf poate observa dacă viziunea sa creativă se concretizează în produs și, în caz contrar, își poate da seama ce modificări trebuie să facă atât la ședințele foto, cât și în post-producție. Așa cum declară ambasadorul Epson David Brenot, fotograf de evenimente renumit pe plan mondial, „ceea ce face ca fotografia de nuntă să fie interesantă este faptul că uneori vânăm un moment anume, iar alteori reflectăm la compoziție, la imagine, în funcție de fotografia pe care dorim să o creăm”.

Epson

Valoare maximă pentru client

Prima impresie este extrem de importantă, iar fotografiile pe hârtie bine realizate sunt un bun mijloc de a aduce la viață momente-cheie din viața clienților, contribuind astfel foarte eficient la conturarea și consolidarea acestei prime impresii vitale. Până la urmă, munca asiduă depusă de un fotograf merită mai mult decât să fie privită în trecere pe un ecran. Fotografiile imprimate, ca un adaos la serviciile de fotograf profesionist prestate, vor fi întotdeauna bine primite de clienți.

Dar surplusul și calitatea vin întotdeauna cu un preț, pe care orice fotograf dorește să îl minimizeze, fără compromisuri. De aceea, dacă un fotograf oferă și fotografii imprimate pe hârtie ca parte a serviciilor pe care le prestează pentru clienții săi, tehnologia imprimării fără cartușe poate fi cea mai potrivită opțiune din punct de vedere al bugetului și al volumului de print. Imprimanta Epson EcoTank L7160, spre exemplu, este ideală pentru fotografii care caută un dispozitiv convenabil și performant ca soluție de imprimare a fotografiilor. Echipamentul permite imprimarea a până la 1.500 fotografii cu cerneala livrată în cutie, având și garanție de trei ani.

O sursă de inspirație

Spațiul de lucru al unui fotograf – fie că se află într-un birou sau acasă – trebuie să funcționeze ca o carte de vizită a acestuia; deci trebuie tapetat cu rezultatele muncii lui. Fotograful trebuie să își aleagă lucrările preferate pentru a crea un „wall of fame”, care să îl motiveze și să îl inspire, dar care să funcționeze și ca un portofoliu pentru clienți, astfel încât aceștia să ia contact imediat cu stilul artistic al fotografului și să își facă de la bun început o impresie despre ce pot primi pentru suma investită. În plus, această abordare îi va oferi oricărui fotograf o perspectivă mai amplă vizavi de cum se raportează la propriul stil și la propriile performanțe.

Perfecționarea aptitudinilor foto și de editare, stimularea inspirației și atragerea clienților cu un plus valoare prin expunerea fotografiilor imprimate reprezintă o bună direcție de urmat.

Mai multe despre soluțiile de imprimare Epson inovatoare pot fi găsite pe site și despre campania Epson #WishIdPrintedIt pe Facebook.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.