Camera de acţiune perfectă pentru activitatea ta preferată: De la drone, la sporturi extreme

Ești pasionat de sporturile extreme precum scufundările, mountain biking-ul, hiking-ul, parkour-ul, sau de evenimentele noi și palpitante? Nu pleca în expediții fără o cameră de acțiune sau alte dispozitive foto și video, pentru a nu pierde niciun moment al deplasării.

Mai mult, ești pasionat de frumusețea peisajelor din locurile în care mergi? Te afli pe vârful unui munte și privești întreaga panoramă de la piciorul acestuia, însă nu poți vedea și naturalețea locului pe care stai? Împachetează o dronă pentru drum și las-o să te captureze de la înălțime!

Ce specificații trebuie să aibă o cameră competitivă de acțiune

Camerele de acțiune sunt potrivite pentru a filma activitățile dinamice și sporturile în plină mișcare. Ele pot fi prinse de orice parte a corpului sau de echipamentul și accesoriile tale pentru a nu te încurca. 

Dacă vrei să nu ratezi niciun moment, vei avea nevoie de o cameră de acțiune care să aibă cel puțin criteriile următoare:

Dimensiunea și greutatea

Camerele sport ar trebui să fie ușoare și de dimensiuni mici pentru a putea fi strecurate în orice echipament și accesoriu de transport. 

Durabilitatea

Indiferent de sportul pe care-l practici sau evenimentul la care participi, durabilitatea este o specificație importantă pentru calitatea produsului. 

În ambele situații există riscul de accidente, astfel încât camera trebuie să fie rezistentă la șocuri, bruscări și căzături. În plus, o cameră de calitate se recomandă a fi rezistentă la apă cât și la temperaturile extreme.

Rezoluția

Un alt aspect important este dat de rezoluția cu care înregistrează camera. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai bine. Majoritatea camerelor pot filma Full HD (1920x1080p), însă dacă dorești o calitate și mai bună, poți opta pentru camere care filmează 4K (3840x2160p).

Unghiul de captură

Camerele de acțiune pot avea opțiunea de wide-angle, adică un câmp vizual mai mare și încăpător pentru panorame. În timp ce cu o dronă poți filma flat lay drumul tău, cu un aparat de acțiune, vei putea captura peisajele de la nivelul ochiului.

Alte specificații pe care ai putea să le analizezi înainte de a achiziționa o cameră de acțiune sunt:

  • Zoom-ul,
  • Stabilizatorul,
  • Autonomia bateriei,
  • Microfonul și calitatea sunetului,
  • Wi-Fi și live streaming,
  • Accesoriile de care are nevoie (monturi, trepied, carcasă waterproof, card de memorie, cablu USB).

Ce specificații trebuie să aibă o dronă performantă

Dronele sunt excelente pentru a captura cele mai frumoase peisaje de la înălțime, fie acestea rurale sau urbane. Dronele vin în diferite dimeniuni, de la nano la mari, iar tu poți alege dimensiunea în funcție de domeniul în care dorești să le folosești.

Funcțiile și caracteristicile pentru o dronă bună pot fi:

Calitatea de foto și video

Unele drone au camera video integrată, iar la altele poți schimba camera în funcție de ce specificații îți dorești. Ambele îți oferă flexibilitate și plăcerea de a captura cele mai frumoase momente.

Puterea și greutatea

Puterea dronelor este influențată de dimensiunea componentelor: bateria, camera, elicea. Ele afectează fie pozitiv, fie negativ durata și distanța de zbor.

Wi-fi și Streaming video

Dronele performante au opțiunea de a transmite în timp real peisajele pe care le filmează. Dacă lucrezi în domeniul vlog-ului, o astfel de specificație ți-ar fi potrivită.

Funcția și navigația GPS 

Prin această opțiune, poți urmări traseul dronei tale și poți să o controlezi mult mai bine. Totodată, există drone care memorează traseul; ele se pot întoarce în punctul de plecare în cazul în care se pierde conexiunea dintre smartphone și dispozitiv.

Opțiunile avansate de control

Unele drone dispun de opțiuni avansate de control și conectivitate în funcție de ceea ce vă doriți să filmați.

Dronele și camerele de acțiune la înălțime

Peisajele montane și momentele unice de pe vârfurile de munte pot fi capturate și împărtășite cu prietenii și familia sau chiar cu publicul din social media.

Dacă îți dorești imagini de la înălțime și de calitate, gama de drone de la DJI îți poate oferi unele dintre cele mai bune produse. 

DJI Inspire 2 este dispozitivul perfect pentru piscurile de munte datorită specificațiilor sale. Are o rezistență mare la vânt și poate atinge o altitudine de 5000 m datorită elicelor Hi-Altitude. Este rezistentă la temperaturi ridicate și joase și are o autonomie de aproximativ 30 de minute.

În plus, dacă dorești o cameră de acțiune potrivită pentru înălțimi, gama GoPro te va ajuta să capturezi cele mai frumoase peisaje de la nivelul ochiului. Un produs îndrăgit fiind GoPro Hero 9, care filmează 5K și fotografiază cu 23,6 MP. Are sistem de stabilizare încorporat și este potrivit pentru live streaming.

Dronele și camerele de acțiune printre valuri

Surfingul, scufundările și înotul sunt activitățile tale favorite din perioada sezonului cald? Păstrează aceste amintiri pentru anotimpurile reci și bucură-te de peisajele pline de soare și de valuri, pe tot parcursul anului.

Parrot este un brand cunoscut în lumea iubitorilor de drone. Cu un Parrot Anafi 4K vei prinde splendoarea valurilor, alături de nisipul fierbinte și litoralul mult îndrăgit.

Dacă vrei să capturezi mijlocul unui val sau peisajul maritim, camerele de acțiune SJCAM sunt prietene cu valurile și cu apa. Datorită opțiunii waterproof, SJCAM SJ8 Pro poate filma 4K printre valurile mării, alături de modurile video lapse, slow red, photo lapse și burst.

Dronele și camerele de acțiune la festivaluri și evenimente importante

Chiar dacă înregistrezi evenimentul de muzică din inima pădurii, meciul de fotbal de pe cel mai nou stadion construit sau festivitatea de absolvire de la o facultate, toate acestea sunt dinamice și necesită camere performante sport și drone pentru a captura momentul în întregime.

Brandul PowerVision oferă drone cu camere ce beneficiază de inteligență artificială superioară. PowerEgg X Wizard filmează 4K și este drona perfectă pentru a captura mulțimile de oameni.

Camere de acțiune vor surprinde centrul unui eveniment. De exemplu, dacă la un concert vrei să surprinzi tobele din apropiere, montează pe stativul de tobe o cameră de acțiune rezistentă la șocuri, precum cele de la Insta300 One care au un wide angle potrivit pentru captura întreg setul.

Sporturile extreme și evenimentele inedite sunt prietene bune cu dronele și cu camerele de acțiune. Alege dispozitivul care te avantajează și care este perfect pentru domeniul tău de activitate, fie acesta natural sau urban.

Camerele de acțiune și dronele sunt potrivite și pentru sporturile cu vehicule automatizate sau biciclete. Distrează-te și capturează momentele!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.