Cele mai bune camere video de acțiune – 2020

Încă puțin până la venirea sezonului cald, pe care cu toții îl așteptăm în acest an parcă mai tare ca niciodată. Cele câteva luni însorite de la mijlocul lui 2020 lasă loc unei liste întregi de aventuri pe care le poți face alături de prietenii tăi și pe care poți fotografia / filma la cea mai bună rezoluție. Tot ce trebuie să faci este să îți cumperi din timp o cameră video sport. Vezi mai jos lista cu recomandări pe care ți-am pregătit-o, iar înainte de produse (pe care le poți comanda online de pe site-ul nostru), găsești și un top al celor mai bune criterii de alegere ale unei camere video sport pentru distracția ta. Interesant articol, nu-i așa? 

Cum alegi cea mai bună cameră video de acțiune?

Dacă vrei să imortalizezi cele mai frumoase momente ale acestei veri, mai intens și mai dinamic decât ai face-o cu o cameră foto obișnuită, ai nevoie de o cameră de acțiune de ultimă generație + alte accesorii pentru o utilizare mult mai simplă. Însă dacă te vezi în fața primei achiziții de acest gen, cine te poate învăța care sunt principalele aspecte de care să ții cont, atunci când comanzi online de pe f64.ro un astfel de produs? Evident, tot noi. Să continuăm: 

Cea mai bună cameră video de acțiune: Modul de utilizare

Acest prim criteriu de alegere al camerei pleacă de la mediul în care vei utiliza produsul: mediul subacvatic vs alte medii de filmare / fotografiere. Ține cont de faptul că mai toate modelele de camere video de acțiune sunt concepute astfel încât să reziste în condiții de umiditate, însă cele subacvatice rezistă fără probleme sub apă (conform datelor din manualul de instrucțiuni).

Dacă practici înot sau polo sau dacă te scufunzi la adâncimi considerabile, îți recomandăm să îți cumperi o cameră sport de acțiune cu standard acreditat pentru adâncimi, prevăzută și cu o carcasă ermetică. Dacă vrei să utilizezi camera pentru a practica alte sporturi “de suprafață” – ski, ski nautic, ciclism – poți opta pentru un produs mult mai simplu, însă impermeabilizat corespunzător. 

Cea mai bună cameră video de acțiune – Dimensiuni și greutate

Vrei să îți cumperi o cameră de acțiune pe care să o fixezi direct pe cască, sau alegi un produs pe care să îl legi de trepied sau de un alt suport? Indiferent de alegerea făcută, alege o cameră de acțiune ușoară, pentru a-ți fi mult mai simplu să o montezi / demontezi de pe stick, trepied, suport etc Greutatea ideală a unei camere sport trebuie să fie cuprinsă între 150 și 200 g. 

Însă poți găsi și modele de camere video sport ce cântăresc aproximativ 50 g. Acestea sunt ideale pentru a fi montate pe cască, atunci când practici ciclism, snowboarding, skydiving sau ski. Ține cont de faptul că cele mai mici și mai ușoare camere de acțiune sport înseamnă mai mult confort în utilizare, cu un risc redus ca acestea să se desprindă la viteze mari, sau în cazul unui șoc mecanic. 

Cea mai bună cameră video de acțiune – Rezoluție

Atunci când îți cumperi o cameră de acțiune, vrei ca acest device să surprindă la rezoluție maximă cele mai tari momente ale aventurii tale. De aceea, ai la dispoziție camere de acțiunea HD Ready, Full HD sau Ultra HD. Pentru a te putea raporta la un standard minim de rezoluție, formatul 720 X 1080p, specific camerelor HD Ready, îți permite să captezi imagini la o claritate suficientă, astfel încât să poți observa foarte bine detaliile. 

Mai performante decât modelele HD Ready sunt cele ce corespund standardului Full HD – 1920 X 1080p. Evident, camerele de acțiune din această categorie sunt și mai costisitoare, însă oferă rezultate de o calitate net superioară, comparativ cu modelele din categoria inferioară. 

Cea mai performanta rezoluție pe care o poți găsi la un model de cameră sport de acțiune va fi Ultra HD. Poți găsi camere de acțiune cu rezoluție 3840 X 2160 și 8.3 MP, sau o alternativă superioară acestei prime rezoluții, adică formatul 4K: 4096 X 2304p și 9.4 MP.  

go pro

Cea mai bună cameră video de acțiune – Parametri vizuali

Alte criterii ce țin de imagine și pe care le poți lua în calcul, atunci când vrei să îți cumperi cea mai bună camera de acțiune, sunt: unghiul de captură, stabilizatorul și puterea zoom-ului. Pentru a putea surprinde imagini cu o profunzime cât mai mare în câmpul vizual preluat, ai nevoie de un device ce oferă un unghi al obiectivului cât mai cuprinzător. Astfel, vei putea capta cât mai mult din cadrele pe care le fotografiezi / filmezi. Îți recomandăm o cameră video sport de acțiune ce vine la pachet cu următorul calificativ “Wide Angle”.

Cel mai bun stabilizator al unei camere de acțiune foto-video este cel electronic, iar cel mai bun zoom pe care îl poți găsi pe un astfel de device, trebuie să fie electronic și optic. Cei care au testat deja mai multe camere sport de acțiune spun că este indicat să îți îndrepți atenția către un produs ce dispune zoom dual – digital / optic. Dacă vrei să filmezi la claritate uimitoare, nu uita că îți trebuie o cameră de acțiune cu funcție Auto Focus, ce poate calcula rapid distanța până la subiectul filmat, raportându-se la alte repere din cadrul respectiv.

Cea mai bună cameră video de acțiune – Caracteristici tehnice

Înainte de a trece prin cele 3 recomandări de produs pe care ți le-am pregătit, haide să vedem împreună ce caracteristici tehnice (sau cât mai multe dintre acestea) trebuie să bifeze următoarea ta cameră sport de acțiune: 

Wi-Fi: nu toate camerele din această categorie îți permit un control facil, direct de pe telefon sau tabletă, însă dacă găsești un produs ce poate fi “legat” prin wireless de un terminal, îți recomandăm să îl treci pe shortlist. Astfel, poți uploada mult mai rapid pe rețelele de socializare clipurile pe care tocmai le-ai filmat.

Acumulator: îți recomandăm să cauți un produs cu cel puțin 1 oră de autonomie a bateriilor. Pentru aventuri ce durează mai mult de atât, ai nevoie și de acumulatori multipli, dar și de un încărcător portabil pentru aceștia, pentru a rămâne niciodată fără cameră, chiar atunci când te afli în toiul acțiunii.

Alte accesorii: camera de acțiune este un produs cât se poate de versatil, fapt susținut și de numărul mare de accesorii cu care este compatibil. Dacă ești un aventurier dedicat filmărilor extreme, din arsenalul tău nu ar trebui să lipsească: carcasa de protecție subacvatică, diverse sisteme de montare (pentru fixarea în siguranță a camerei pe trepied, cască sau orice alt suport), cablu micro USB, card de memorie.

Intră chiar acum pe site-ul nostru pentru a vedea întreaga gamă de camere de actiune

Recomandările noastre

Go Pro Hero 8 Back Bundle

Hero 8 Black Bundle este cel mai versatil model pe care americanii de la GoPro l-au lansat până în acest moment. Această cameră de acțiune vine cu un design simplificat, ce o transformă într-un device mai simplu de utilizat ca niciodată. Schimbarea suporturilor durează câteva secunde, datorită noii monturi pliabile incorporate. 

GoPro Hero 8 Black Bundle dispune de funcția Media Mod, pentru ca tu să obții cea mai tare extensie, astfel încât să adaugi multă lumină oricând dorești. Mai mult decât atât, cea mai bună camera de acțiune de până acum a celor de la GoPro a reinventat funcția de stabilizare HyperSmooth, functie ce schimba total regulile jocului.

Caracteristici tehnice: 

  • HyperSmooth 2.0 si Night Lapse Video; 
  • Live streaming în 1080p și LiveBurst; 
  • Control Vocal cu 14 comenzi în 11 limbi; 
  • Stereo + RAW Audio; 
  • Design simplificat și intuitiv.

Go Pro Hero 7 Back Bundle

Cea de-a doua recomandare a noastră: GoPro Hero 7 Black Bundle, un produs ce surprinde în format video cadre de o claritate uimitoare. Este prima cameră de acțiune a celor de la GoPro ce a oferit funcția de stabilizare HyperSmooth, funcție a cărei versiune 2.0 o poți găsi și la Hero 8 Black Bundle. Vine la pachet cu propria aplicație și posibilitatea de a face live streaming, astfel încât să îți fie mult mai simplu să dai share celor mai extreme aventuri ale tale. 

Caracteristici tehnice: 

  • Card de memorie Sandisk Extreme 32 GB; 
  • Acumulator dedicat GoPro; 
  • Funcție de stabilizare HyperSmooth; 
  • Mini-trepied GoPro Shorty

DJI Osmo Action 4K

Ești creator de conținut video pentru Youtube sau alte platforme de social media? Această cameră de acțiune reprezintă cea mai bună alternativă pentru investiția ta. DJI Osmo Action 4K îți permite să filmezi la o claritate extraordinară, atunci când schiezi, faci surf, alergi, practici scufundări sau orice alt tip de sport. Este un produs echipat cu senzor CMOS de ½.3” și obiectiv Wide (diafragmă minimă de f/2.8), ce vine cu un design robust și extrem de compact. Fii pregătit să filmezi cele mai tari senzații, la cea mai bună rezoluție! 

Caracteristici tehnice:

  • Senzor CMOS ½.3” 12MP; 
  • Obiectiv Wide, diafragmă maximă f/2.8; 
  • Înregistrare video 4K60; 
  • ISO până la 3200; 
  • Waterproof până la 11 m adâncime; 
  • Stabilizare digitală RockSteady.

Go Pro Hero 9

Noua cameră asigură utilizatorilor mai multă putere, cu un senzor de 23.6 MP, claritate video superioară prin video 5K și fotografii la 20MP, precum și mai multă stabilitate. Go Pro Hero 9 are un afisaj nou de 1.4’’, cu opțiunea de previzualizare live pentru încadrare ușoară. Această cameră este perfectă pentru vlogging și selfie-uri. Puteți personaliza configurarea camerei Go Pro Hero 9 și să vă extindeți astfel opțiunile creative.

Caracteristici tehnice:

  • Senzor de 23.6MP si inregistrare video 5K
  • LCD frontal de 1.4″ pentru Live Preview
  • Sistem de stabilizare incorporat HyperSmooth 3.0
  • TimeWarp 3.0 la calitate 4K
  • 8x Slo-Mo si 1080p Live Streaming

Toate produsele de mai sus pot fi comandate online de pe site. Le găsești în secțiunea “Camere de acțiune”, alături de alte produse de top, ale celor mai mari branduri în domeniu. Pentru informații și recomandări, nu ezita să ne ceri oricând sfatul!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.