Importanța iubirii de sine

De ceva timp luna februarie este declarată luna Iubirii. Mesajele despre relația cu partenerul de viață ne acaparează. Bineînțeles, iubirea se manifestă în multe moduri, iar cel mai important, fundația pentru toate celelalte manifestări ale iubirii, este iubirea de sine. În cele ce urmează vom detalia câteva aspecte despre importanța iubirii de sine.

Importanța iubirii de sine

Iubirea de sine nu înseamnă narcisism. Trebuie să învățăm să ne iubim pe noi înșine pentru a îi iubi apoi pe cei din jurul nostru într-o manieră sănătoasă. Iubirea de sine se învață pe tot parcursul vieții, este un proces constant, nu există o rețetă universală care să ne garanteze că nu mai avem de lucrat în această privință. Este un exercițiu permanent.

Iubirea de sine este fundația care face posibilă manifestarea armonioasă a celorlalte forme de iubire. Adeseori nu suntem conștienți că ceva este în neregulă cu această fundație, până nu ne ciocnim de un obstacol. Ea trebuie cultivată prin mici gesturi zilnice. Simplul fapt de a vorbi cu noi înșine așa cum am vorbi cu un prieten drag, de a încerca să ignorăm vocea din capul nostru care ne spune că nu suntem îndeajunsi de buni, înlocuind-o cu afirmații pozitive, este important în procesul consolidării iubirii de sine.

Cultivându-ne iubirea de sine, devenim mai încrezători în noi înșine, învățăm cum să ne respectăm și cum să avem grijă de noi. Astfel, putem întâmpina perioadele dificile din viața noastră într-o manieră înțeleaptă. Iubirea de sine este acel ceva care ne conectează cu sinele nostru autentic și ne permite să ne luăm o pauză atunci când simțim că de asta avem nevoie. 

Iubirea de sine este un subiect abordat de psihologi și psihoterapeuți. S-au scris multe cărți despre importanța ei. În cele ce urmează, am adunat câteva citate relevante despre iubirea de sine:

Nu numai că iubirea de sine este necesară şi benefică, dar este o condiţie sine qua non a iubirii faţă de alte persoane – Rollo May

Cine se uită în afară, visează; cine se uită în interior, se trezește – C. G. Jung

A crede în inima noastră că cine suntem este suficient este cheia către o viață plină de satisfacție și mai echilibrată – Ellen Sue Stern

Atunci când alegi să te iubești așa cum ești și să-ți acorzi valoare, te conectezi la puterea ta lăuntrică și la cea a universului – Annemarie Postma

Importanța iubirii de sine înseamnă și să-ți iei cadouri frumoase. Iată câteva idei!

Oricât de frivol al suna, un gest care consolidează iubirea de sine e atunci când îți faci un cadou, fără ca acest lucru să marcheze neapărat un eveniment important din viața ta. Procesul de a alege un cadou potrivit pentru tine însuți înseamnă să te cunoști îndeajuns de bine.

Noi recomandăm, bineînțeles, acele cadouri care reflectă pasiunea ta și care te ajută să evoluezi ca persoană, să investești în educația ta și în hobby-urile tale într-o manieră constructivă. Iată câteva idei:

Te-ar mai putea interesa și:

La sfârșitul zilei, iubirea de sine este o formă de celebrare a existenței tale și se manifestă în multe moduri. Prin cadouri pe care ți le faci pentru că vrei să investești în pasiunile și educația ta, prin felul în care ai grijă de tine, prin încercarea de a nu mai lăsa gândurile negative să ocupe loc în mintea ta etc. 
Ce înseamnă pentru tine iubirea de sine? Lasă-ne un comentariu, suntem tare curioși să aflăm la ce te gândești!

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.