Ce faci când un fotograf se îndrăgostește de tine

Dacă un fotograf se îndrăgosteşte de tine, te va dori lângă el, atunci când încearcă să mai captureze o mică parte din lume prin încă un click. Va dori să te privească cu ochii lui, nu prin aparat, aşa cum eşti, persoana de care s-a îndrăgostit, nu un personaj care să umple un decor.

ora de aur

Personaje găseşte peste tot: în tipa ciudată ce aşteaptă la coadă să îşi cumpere cafeaua, în cerşetorul de la colţul străzii, în câinele care aleargă fericit pe plajă după minge. În oricâte poze te-ar surprinde, tu întotdeauna ai să fii mai mult decât personaj, pentru că te ştie. Pe tipa ciudată, pe cerşetor şi acel câine, nu îi ştie: îi poate surprinde aproape mecanic. Despre tine, ştie că de fapt nu ăla e zâmbetul tău. Că eşti mult mai frumoasă când eşti lângă el, nu când eşti în faţa camerei.

Uneori, ai să îl sperii. Pentru că ştie că eşti din carne şi oase, reală. Nu poţi fi încapsulată într-un anume număr de megapixeli, aşa cum încapsulează mici cadre din lume. Tu îi eşti dovada că lumea nu stă în loc. Mai ales, o să îl sperii prin felul în care observă cum te uiţi la o biserică, la un apus, la un personaj de pe stradă, şi treci mai departe, fără să simţi nevoia de a fotografia. Iar el rămâne în urmă, aşteptând ca poza să iasă cum trebuie, şi în această distanţă dintre voi, se mai întreabă, uneori: „Oare uneori nu o să plece prea departe? Ori am să rămân prea în urmă?”. Însă, îl linişteşti de fiecare dată când îl aştepţi, în depărtare, poate cu puţină nerăbdare.

Cel mai frumos lucru atunci când un fotograf se îndrăgosteşte de tine nu e faptul că aşa, devii „nemuritoare” ( cum se spune despre scriitori). E felul în care renaşti de atâtea ori când, văzându-i pozele, te face să te minunezi de o lume care, prin ochii tăi, îţi pare de multe ori banală. Doar o biserică. Doar un apus. Doar o tipă ciudată care aşteaptă să îşi cumpere cafeaua. Dar, prin pozele lui, ţi-o dezvăluie din alte unghiuri, te face să descoperi chiar magia ascunsă în mici momente pe care tu, doar trăindu-le, uneori nici măcar nu le observi.

Dacă un fotograf se îndrăgosteşte de tine, ai să înveţi, cu timpul, că nu trebuie să te grăbeşti să alergi în faţa aparatului lui, pentru încă o poză pe care să o pui pe Facebook. Şi că poate, mai frumos decât să mergi alături de el, e să îl aştepţi, la o anumită distanţă, pierdută undeva între nerăbdare şi curiozitatea întrebării care îţi umple sufletul de fiecare dată: „ Oare cum o să mai „renasc” când am să văd ce poze a făcut azi? Oare ce o să mă mai înveţe, fără să vrea, fără să îşi dea seama, despre lume?”.


În Luna Iubirii, invităm toți fotografii să se gândească la persoana iubită într-un mod inedit. Pentru că alături de orice pasionat de fotografie există și o persoană care îl susține, mulțumește-i într-o postare pe Facebook/story pe Instagram, folosind hastagul #fotografiubit.

În plus, ți-am pregătit o mulțime de oferte.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *