5 beneficii ale lecțiilor de muzică pentru copii

Lecțiile de muzică îi ajută pe copii în multe aspecte. În cele ce urmează vă prezentăm cele mai importante aspecte ale lecțiilor de muzică pentru copii. 

Creșterea încrederii

Când un copil reușește să obțină ceva și apoi poate repeta aceste rezultate, ei capătă încredere în propria persoană. O mulțime de studii arată că lecțiile de muzică și arte sporesc stima de sine și încrederea, ajutându-i nu numai să aprecieze laudele și să se bucure de progresul făcut de-a lungul timpului, ci și să accepte criticile și feedback-ul necesar pentru a face aceste progrese.

Întărirea creierului

Albert Einstein nu a fost doar un celebru om de știință, ci și un maestru violonist care a început să cânte la șase ani și a interpretat sonatele lui Mozart înainte de a ajunge la liceu. Înainte de a împlini 30 de ani, a revoluționat modul în care umanitatea privea spațiul și timpul, distingându-se pentru totdeauna ca reper pentru intelectul uman.

Oamenii de știință susțin că devotamentul său față de muzică i-a oferit conectivitate între cele două emisfere ale creierului său – sursa creativității și a logicii. 

Sunt continuu publicate studii care documentează beneficiile pe care lecțiile de muzică le au asupra copiilor, inclusiv:

  • îmbunătățirea memoriei și a alfabetizării
  • conectivitatea între diferitele părți ale creierului
  • plasticitate a creierului pe tot parcursul vieții 

Cultivarea răbdării și a disciplinei

Poate că niciodată în istorie, lipsa răbdării și a disciplinei nu a fost mai vizibilă decât în epoca smartphone-urilor, a rețelelor sociale și a interconectării constante. Majoritatea copiilor sunt deja afectați în mod natural de dorința de satisfacție instantanee. Din fericire, nu există nicio scurtătură pentru a cânta la un instrument muzical. Este nevoie de mult timp și efort pentru a deveni competent.

Încurajarea creativității

Studiul muzicii îi ajută pe copii să își găsească creativitatea și să o exprime în exterior. Direcția pe care o ia creativitatea este limitată doar de dorința și devotamentul elevului. 

Îmbunătățirea memoriei

Învățarea muzicii solicită elevilor să își amintească o cantitate impresionantă de informații. Muzica cere creierului să-și extindă capacitatea de a memora.

Dorești să îi oferi copilului tău o modalitate creativă de a își petrece timpul liber? La F64.ro găsești o mulțime de instrumente și accesorii, de la chitare la piane la piane digitale. 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.