De ce nu este suficient să faci doar fotografie?

Postat de: Alexandra Crisbășan Alexandra Crisbășan

Esti îndrăgostit de fotografie și speri ca într-o bună zi să ajungi recunoscut? Înainte să pornești la drum ar trebui să te întrebi ce fel de fotograf vrei să fii, dacă mergi mai degrabă spre zona de artă, spre cea comercială și/sau altele. Oricum, cert este că nu poți excela în nicio direcție dacă doar faci fotografii și atât.

(c) Horațiu Lazăr
(c) Horațiu Lazăr

Mulți oameni din domeniu îi încurajează pe începători să facă cât mai multe fotografii și este foarte adevărat că ne fotografiind nu ai cum să excelezi, dar consider că dacă ești cu adevărat pasionat, se presupune că nu poți sta prea mult fără să fotografiezi. Așa că, probabil, acest sfat ar trebui să fie ceva care vine mai mult de la sine, decât din gura unui “mentor”.

Atunci care ar fi cel mai bun sfat pentru începători? Tehnica este unul dintre primele lucruri pe care se axează fotografii și uită de faptul că sufletul unei imagini nu se află în tehnică, ci poate doar să fie mai bine evidențiat datorită ei.

Din cauza acestei confuzii, cum că fotografia ar fi doar tehnică, mulți uită de faptul că o imagine memorabilă este una care transmite un mesaj atât de puternic încât nu ți-o mai poți scoate din minte.

(c) Horațiu Lazăr
(c) Horațiu Lazăr

Așadar, ia și “toacă” multe alte domenii învecinate, mănâncă-le ca pe micul dejun sau o cină pentru care ai așteptat un timp îndelungat, lihnit.

Iată domeniile care te pot ajuta să tragi cadre mai bune:

#1 Istoria fotografiei