A 7-a ediție a Burselor stART: 180.000 de lei pentru tânăra generație de artiști

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale.

Prima ediție a programului  Bursele stART a avut loc în 2014, iar până astăzi peste 230 de elevi, din toate regiunile țării, au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 1.000.000 de lei, dar și de sesiuni de mentorat cu profesori și artiști, care le-au oferit recomandări menite să îi ajute să facă primii pași în carieră.

Programul Bursele stART este felul în care noi înțelegem să contribuim la viitorul adolescenților. Credem că arta merită toată încrederea noastră și fiecare dintre bursierii din program ne-a demonstrat asta. La nivel global, arta este o industrie cu o valoare de piață mare, însă pentru a face performanță oricine are nevoie de sprijin. Prin Bursele stART le oferim liceenilor un imbold pentru a face primul pas în carieră – îi ajutăm să se cunoască, aibă încredere în forțele proprii, le hrănim curiozitatea și îi încurajăm să exploreze

Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România

Grație sprijinului financiar oferit de bursele stART, tinerii au acces la resurse pentru a participa la concursuri de specialitate, atât pe plan local, cât și internațional. Sumele obținute pot fi folosite pentru a achiziționa instrumente, echipamente şi materialele necesare pentru pregătirea lor artistică. Mai mult, tinerii artiști beneficiază de o rețea de suport și mentorat menită să-i învețe să-și recunoască valoarea și potențialul. 

Credem că atunci când tinerii își urmăresc pasiunile prind puteri nebănuite, iar arta are puterea de a transforma totul. Cred că este responsabilitatea noastră să susținem tinerii talentați și să le oferim o șansă în plus ca, peste ani, să ne bucure sufletul prin munca lor. Sunt mulți români talentați, iar acest aspect este reflectat și de interesul crescut pentru acest program: la ediția anterioară au aplicat 600 de elevi, adică au concurat, în medie, 20 de elevi pentru o bursă. Mai mult, începând de anul acesta, bursierii vor participa și la Academia Burselor stART, unde vor beneficia de mentorat cu artiștii care au reușit deja să își transforme pasiunea într-o meserie

Dragoș Belduganu, președinte Școala de Valori

Bursele stART deschid drumul spre o carieră în artă pentru încă 30 de tineri

Pentru bursele stART sunt eligibili elevii de liceu care pot dovedi, pe baza unui portofoliu, că au talent la desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie și vlogging. Aceștia trebuie să fie înscriși la o instituție de învățământ din România. Bursele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada ianuarie-decembrie 2022. 

Elevii pot aplica pentru a obține o bursă online, accesând platforma www.scoaladevalori.ro/bursele-start/. Pe lângă formularul de înscriere, tinerii trebuie să încarce pe platformă și un portofoliu care să conțină lucrările lor reprezentative. Portofoliile pot fi depuse până pe 20.11.2021.

 Sunt oferite în total 30 de burse, distribuite astfel:

10 burse pentru domeniul muzică

.

10 burse pentru domeniile pictură și desen

.

10 burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging

.

Valoarea burselor este de 6000 de lei/an fiecare.

Mai mult, grație atelierelor dezvoltate pentru bursierii înscriși în program, elevii vor reuși să își dezvolte și un set de competențe transversale esențiale, precum cele de comunicare, de prezentare și de inteligență financiară.

Bonus: Pachete dedicate de vlogging la F64

La F64.ro, pe lângă echipamente pentru vlogging, am pregătit și pachete speciale, atât pentru începători cât și pentru cei care filmează în studio.

BONUS! Ți-am pregătit un ghid cu sfaturi și lucruri pe care orice vlogger ar trebui să le cunoască!

De ce sa descarci acest ghid?

Dacă ești pasionat de vlogging și îți dorești să ai succes pe Youtube, acest ebook este pentru tine! Îți venim în ajutor cu un ghid practic care să te ajute să îți dezvolți propriul canal de YouTube.

În acest ghid urmează să afli:

 Care sunt echipamentele esențiale

Tu consideri că astfel de burse sunt importante pentru susținerea pasiunilor tinerilor artiști? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.