8 motive pentru care ar trebui să înveți să cânți la un instrument muzical

A învăța să cânți la un instrument muzical are multe beneficii, fie că vorbim de îmbunătățirea memoriei sau lărgirea cercului social. În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să iei în considerare utilizarea unui instrument muzical în acest an.

Cântarea la un instrument muzical te face mai inteligent

Multe studii arată o corelație între pregătirea muzicală și succesul academic, atât la copii, cât și la adulți. Învățarea de a cânta la un instrument muzical stimulează creierul, îmbunătățind funcții memoria și abilitățile de raționament abstract, care sunt esențiale pentru matematică și știință. 

Cântarea la un instrument muzical ameliorează stresul

Muzica îți conferă o stare de calm. Are un efect unic asupra emoțiilor noastre și s-a dovedit chiar că reduce tensiunea arterială. Mulți psihologi cred că muzica clasică lentă este adesea cea mai benefică. Să ascultăm muzică poate avea un efect extraordinar de relaxant asupra minții și corpului nostru. Muzica clasică lentă poate avea un efect benefic asupra funcțiilor noastre fiziologice, încetinind pulsul și ritmul cardiac, scăderea tensiunii arteriale și scăderea nivelului hormonului de stres.

Cântarea la un instrument muzical îți oferă un sentiment de realizare

Stăpânirea unui instrument muzical îți oferă un sentiment imens de mândrie și realizare, mai ales atunci când reușești să perfecționezi un anumit aspect cu care te lupți de săptămâni întregi.

Îți construiește încrederea 

Cântatul la un instrument muzical te ajută să îți dezvolți încrederea în propria persoană. 

Cântarea la un instrument muzical îmbunătățește memoria

Cercetătorii au descoperit că învățarea de a cânta la un instrument muzical poate îmbnătăți memoria verbală și raționamentul spațial. Atunci când cânți la un instrument folosești ambele emisfere ale creierului, ceea ce întărește puterea memoriei.

Îmbunătățește abilitățile de gestionare a timpului

Învățarea de a cânta la un instrument nu este o abilitate pe care o poți stăpâni peste noapte. Necesită timp și efort și îi ajută pe copii să înțeleagă că, dacă vor să fie buni la ceva, vor trebui să își organizeze timpul eficient.

Te face mai creativ 

Practicarea și perfecționarea unei piese muzicale face minuni pentru partea creativă a creierului tău. 

Este un hobby distractiv

Putem profita de toate avantajele științifice ale învățării unui instrument muzical, dar ceea ce contează cel mai mult este că este o activitate plăcută. În timp ce alte hobby-uri, cum ar fi uitatul la televizor sau petrecerea timpului pe rețelele de social media sunt pasive, învățarea muzicii implică și stimulează activ creierul, făcându-te să te simți fericit și ocupat. 

Dorești să înveți să cânți la un instrument muzical? La F64.ro găsești o mulțime de instrumente și accesorii, de la chitare la piane la piane digitale. 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.