Panasonic Lumix S5 – Primele impresii cu Vali Bărbulescu

La începutul lunii august 2020, Vali Bărbulescu a avut ocazia să testeze în premieră, înaintea lansării oficiale, aparatul Panasonic Lumix S5, o cameră foto-video cu adevărat versatilă. Vali Bărbulescu a avut camera foto o singură zi la dispoziție pentru teste și pentru că se afla la mare, a decis să tragă câteva cadre din vacanță, cu familia, pentru a testa noul Lumix S5 în condiții normale de utilizare.

Primele impresii despre Lumix S5

  • Este o cameră foarte ușor de folosit, cu un sistem foarte ușor. Este foarte compactă, poți manevra camera cu o mână. Poate fi folosit ca și aparat de vlogging. Display-ul flip-up este folositor atunci când vrei să fotografiezi într-un unghi îngust, atunci când vrei să te filmezi. Astfel, este ușor de realizat orice vlog, orice review, orice film în care să apari și să vezi cum apari.

  • ISO Dual este foarte important pentru fotografia în lumina scăzută și pentru o dinamică bună ( gradația între negru absolut și alb absolut).

  • Stabilizarea în body este foarte importantă atunci când vine vorba despre un video. Stabilizarea din body-ul noului Lumix S5 funcționează excelent.

  • Aparatul are două sloturi de card. Pe unul putem trage RAW, pe unul JPEG, pe unul video, pe unul foto. Poți trage și back-up. Dacă se întâmplă ceva cu unul dintre carduri, rămâne celălalt card.

După părerea mea, noul LUMIX S5 reprezintă un upgrade semnificativ față de modelele anterioare și se constituie într-un combo foto/video foarte versatil. Cred ca va fi foarte apreciată de creatorii de conținut, vloggeri, fotografi amatori dar și ca o varianta de "B-Roll" pentru profesioniști. Senzorul mare, procesarea inteligentă și montura L sunt avantaje clare in gamă.
Vali Bărbulescu
Fotograf

Vali Bărbulescu a fost plăcut impresionat de:

  • Designul ergonomic și dimensiunile reduse
  • Senzorul full-frame
  • Viteza de focalizare excelentă
  • Două sloturi de stocare pe cardul SD
  • Înregistrare video slow motion 120fps cu autofocalizare

Vali Bărbulescu nu a fost atât de mulțumit de:

  • Unele butoane se mișcă prea ușor și sunt pasibile de a fi acționate din greșeală
  • Autonomia bateriei
  • Obiectivul de kit cu focala 20-60mm

Mai multe despre experiența lui Vali Bărbulescu cu Lumix S5 puteți afla urmărind acest videoclip:

Este o cameră dedicată vloggerilor, acelora care fac review-uri, acelora care călătoresc și vor să aibă imagini foto sau video de calitate foarte bună.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla detalii despre cele mai noi echipamente foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.