Noutăți de la Panasonic la început de an! Se lansează Panasonic S5 Mark II, S5 Mark II X, si obiectivul Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MACRO

La începutul lunii decembrie, am participat alături de alți jurnalisti de specialitate la un eveniment în care oficialii Panasonic au anunțat câteva dintre noutățile pe care le vor lansa în 2023, chiar la început de an, pe 4 ianuarie.

Între timp, au circulat mai multe zvonuri, specificațiile probabile și alte informații, cert este că Panasonic vor anunța aceste noi produse dedicate creatorilor de conținut, noutăți de interes atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Vă invităm să cițiți în cele ce urmează care sunt noutatile si cu ce îmbunătățiri vin.

Viitoarele produse Panasonic vor fi anunțate cel mai probabil la CES la începutul anului 2023 (livrarea va începe mai târziu în cursul anului). Vor exista două versiuni noi ale deja popularului Lumix S5 și un nou obiectiv ultrawide, respectiv:

Cu performanțe incredibile atât în ceea ce privește fotografierea, cât și înregistrarea video și o mobilitate uimitoare, aceste camere Full Frame L Mount sunt concepute pentru a îndeplini cerințele celor mai exigenți creatori, oferind în același timp un raport calitate-preț excepțional.

Ambele modele sunt construite în jurul noului senzor CMOS full-frame 35 mm de 24 de megapixeli și al noului procesor de imagine. Senzorul permite focalizarea automată cu tehnologie Hybrid Phase Detection, o premieră pentru camerele LUMIX, în timp ce noul procesor oferă o calitate superbă a imaginii și performanțe deosebite de înregistrare video cu rată mare de biți, la același nivel cu cele ale modelului LUMIX S1H.

Stabilirea unor noi standarde în ceea ce privește performanța LUMIX AF

Cu un nou procesor de imagine dezvoltat în cadrul parteneriatului L2 Technology format de LEICA și LUMIX și noul senzor de 24 de megapixeli, LUMIX S5II și S5IIX sunt primele camere LUMIX care oferă focalizare automată bazată pe Hybrid Phase Detection (PDAF).

Camerele folosesc un nou sistem Phase Hybrid AF care combină PDAF cu Contrast Detect AF. Rapid și fiabil și oferind o măsurare pe 779 de zone, noul sistem este capabil să detecteze subiecții vizați în condiții dificile, cum ar fi lumina slabă și iluminarea din spate. Subiectul odată fixat, sistemul va continua să îi urmărească chiar și în prezența altor obiecte în mișcare în cadru.

Sunt disponibile, de asemenea, funcția AF continuu în timpul zoomului și micro reglarea AF.