Cu Panasonic Lumix S5 în Grecia la 2CreativeWorkshop 2021

Între 7 și 15 Noiembrie am participat la workshopul pe mare, organizat de Marian Sterea si Marius Tudor aka 2CreativeWorkshop. În cadrul evenimentului participanții au avut ocazia să învețe fotografie și cum să fotografieze, dar să se și bucure de viața pe mare într-un catamaran alături de skipperi experimentați.  Implicarea participanților în manevrele de parcare din port-uri a fost un bonus binevenit. Iar partenerul meu de drum a fost Panasonic Lumix S5.

Fiecare participant a putut fotografia după bunul plac alături de modele cu sau fără asistență de la Marian și Marius.  2CreativeWorkshop din 2021 a fost o ediție reusită în care socializarea, plimbarea și fotografia au mers mână în mână pentru o experiență desăvârșită.

Jurnal de bord

  •  Opt nopți le-am dormit pe Catamaran (mai exact o variantă de 41 de picioare lungime). Acestea au venit cu 4 dormitoare de două persoane, o bucătărie și un living încăpător. Pe scurt acestea a fost un apartament cu 4 camere plutitoare. Dormitul pe barcă este o experiență faină, iar când ai vreme bună nu este diferită față de un pat fix.
  • Catamaranele au venit echipate aproape ca un apartament (frigider, aragaz, chiuvetă). Toate aceste dotări au permis un trai excelent în mijlocul mării alături de 8-10 persoane (cu proviziile necesare). S-a putut găti și conviețui într-un confort extraordinar (mai ales în comparație cu un velier ).
  • Am avut alături de noi 2 skiperi exprimentați și de gașcă. Au avut nevoie de ajutorul participantilor, aceștia au pus mâna pe Ancora, Parame, Fendere pentru a parca și pleca cu barca din porturi. A fost o experiență faină de coordonare alături de skipperi și ceilalți participanți. Este o muncă de echipă care aduce echipajul mai aproape.
  • Plimbările cu Catamaranul pe mare sunt o modalitate atât de relxare cât și de fotografie (cu drona mai ales), iar noi am avut noroc să vedem și câțiva delfini în ultima zi. Vremea a ținut cu noi și totul a decurs bine fără incidente (om la apă sau altele). Marea este imprevizibilă și valurile la fel.
  • Mi-a plăcut tare mult și am să mai revin cu prima ocazie în 2022/2023. Nici un concediu planificat in Grecia nu poate avea un impact atât de pozitiv ca navigarea între insule pe un Catamaran. Sunt multe de zis, dar las galeria foto de mai jos sa vorbească.