Sfaturi simple pentru editări foto mai bune

Editarea foto de bază este foarte importantă și de multe ori este ignorată. Chiar și cele mai mici detalii fac diferența între o poză bună și una mai slabă. Cristi Kerekes ne prezintă în cele ce urmează cele mai simple, dar eficiente sfaturi pentru editări mai bune, fie că lucrezi în Photoshop sau în Lightroom.

Nu îți fie frică să faci crop

Facem acest lucru pentru a îmbunătăți compoziția pozei respective. Nu îți fie frică să faci crop și caută mereu să îmbunătățești compoziția unei fotografii dacă este necesar.

Joacă-te cu balansul de alb

Când vine vorba de editări artistice, simte-te liber să folosești sliderul de White Balance în așa fel încât să poți exprima ceea ce dorești sau ceea ce îți închipui. Acest lucru poate schimba modul de percepție asupra pozei pe care o edităm.

Schimbă expunerea unei porțiuni din imagine

Poate vrem să ducem atenția privitorului către o anumită zonă din imagine, dar s-o facem foarte subtil.

Nu satura excesiv imaginea

Nu este nevoie să faci întotdeauna asta. De multe ori există această tendință, iar acest lucru nu este întotdeauna recomandat dacă vrem să obținem un rezultat cât mai plăcut ochilor.

Îndreaptă imaginile întotdeauna

Fie că ești la mare, la munte, sau pozezi clădiri pe stradă, nimeni nu va avea plăcerea să se uite la o poză strâmbă. De asemenea, este important să îndrepți perspectiva clădirilor.

Ia o pauză

De multe ori suntem prinși în editarea unei poze și tindem să exagerăm cu anumite decizii pe care le luăm. Dar dacă faci o scurtă pauză, ochii tăi se vor odihni, iar când revii la monitor vei privi puțin diferit lucrurile și vei lua decizia bună pentru rezultatul final al editării.

Pentru mai multe detalii și exemple concrete pentru fiecare sfat, vă invităm să urmăriți videoclipul realizat de Cristi Kerekes pe canalul de Youtube F64:

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost utile. Spor la editat!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Desi sfatul cu pauza nu pare cel mai bun, se va dovedi extrem de util de fiecare data cand esti in impas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.