Canon G7 X III – Ia-o cu tine oriunde!
- F64
- 9minutes read
Cristi Kerekes a testat camera Canon G7X III, despre care susține că este o cameră dedicată pentru fotografie și pentru filmări, cu care vei obține rezultate mult mai bune decât dacă vei filma cu un telefon. În continuare, vom afla de la Cristi Kerekes care sunt motivele pentru care recomandă să iei cu tine această cameră oriunde.
Îți încape lejer în buzunar. Exteriorul camerei este cauciucat, ceea ce ajută la un grip bun, iar în timp ce ții camera, poți să ajungi foarte ușor la butoanele din spate cu degetul mare. Ecranul LCD este tactil, se rabatează pe verticală, ceea ce te ajută foarte mult când te filmezi singur din mână și trebuie să te încadrezi bine. Dacă vrei stabilitate mai bună și te gândești să acorzi buget și pentru un kit de vlogging, există un kit special, în care vei găsi în plus un minitrepied, care vine și cu o telecomandă mică pe care o poți folosi ca să apeși pe record, să faci zoom sau să declanșezi de la distanță.
Dacă acum filmezi cu un telefon când pleci în vacanță, când te duci la videoconferințe sau atunci când ești în bucătărie și poate pregătești cel mai bun burger, am ceva interesant pentru tine: o cameră compactă, care se numește Canon G7X III. Vom afla cele mai importante informații despre această cameră, pentru ca tu să te decizi mult mai ușor dacă este potrivită pentru tine.
Senzorul dintr-o cameră ca aceasta este mult mai mare și mai eficient decât senzorul foto video dintr-un telefon, mai ales în lumină scăzută, pentru că atunci când pozăm și filmăm mai mult ca și hobby, poate nu avem lumini și blituri profesionale, suntem încă la început.
Vine cu un senzor de 1 inch și 20.1 megapixeli. Este o rezoluție care permite printare pe dimensiuni mai mari a fotografiilor, dar și posibilitatea de a face crop, de a decupa zone nedorite într-un soft de editare fără a afecta prea mult calitatea imaginilor. Obiectivul are o diafragmă minimă cuprinsă între F1.8-F2.8. Este excelent când vrei să obții și un fundal blurat în spatele subiectului pe care îl pozezi, dar și zgomot de imagine scăzut atunci când fotografiezi seara sau într-o cameră cu luminozitate mai scăzută. Are zoom optic 4.2x. Este un zoom foarte ok, mai ales când vrei să surprinzi de la distanță obiective turistice sau să faci o poză de portret care să aibă și fundal blurat.
Revenind la exteriorul camerei, găsim și un bliț care se activează cu ajutorul unui comutator de pe partea stângă a camerei. Tot pe partea de sus regăsim microfoanele interne, butonul de on/off, iar în dreapta de tot cadranul pentru compensarea expunerii, foarte util când folosim modurile automate sau semiautomate ale camerei. În partea dreaptă există port USB-C pentru o încărcare mai comodă a acumulatorului oriunde te afli și există și un buton pentru activarea funcției wi-fi și bluetooth. Recomand acest buton pentru o descărcare rapidă în telefon a fișierelor cu ajutorul aplicației Canon Camera Connect. Dedesub avem într-un singur compartiment cardul SD și acumulatorul și un lucru pe care mulți vloggeri îl așteptau era o mufă separată pentru o intrare de microfon.
Poți avea sunet și mai bun de acum, însă trebuie să știi că această cameră nu are patine pentru blit unde poți monta acest microfon extern, asta pentru că ar fi luat din vizibiltatea ecranului LCD atunci când este rabatată în sus și tu te filmezi. Când ești acasă poți folosi o lavalieră cu fir mai lung, dar dacă ești afară îți recomand unul din următoarele microfoane: Olympus ME-52W, care se alimentează direct din mufa Jack, sau sistemul de microfon wireless de la Boya: BY- WM3D.
Procesorul de imagine al acestei camere este DIGIC 8, care îți permite să fotografiezi în rafală până la 30 de cadre pe secundă și împreună cu obiectivul despre care aminteam mai devreme îți oferă o stabilizare de imagine foarte ok, atât pe foto cât și pe video. Există un inel rotativ la baza obiectivului, căruia îi poți atribui diverse funcții din meniul aparatului.
Când te filmezi mi se pare extrem de utilă funcția de urmărire a feței, astfel încât vei fi mereu în focus chiar dacă miști camera. Poți face streaming live cu această cameră direct pe canalul tău de Youtube. Faci câteva setări în cameră și cu o conexiune de internet prin wi-fi poți arăta lumii întregi imagini live cu tine sau din locul în care te afli.
Pe partea video, camera știe să filmeze în 4K până la 30 de cadre pe secundă. Stabilizarea de imagine ajută enorm de mult, culorile sunt naturale și un alt aspect extrem de util în lumină puternică este filtrul ND integrat care te ajută să menții o valoare mică de diafragmă și implicit fundal blurat atunci când subiectul este mai aproape de cameră.
Canon G7X Mark III este o cameră foto-video care nu ar trebui să lipsească din buzunarul tău sau din geanta ta foto, chiar și ca o cameră de back-up. Este ideală pentru o varietate de tipuri de vlogging, pentru vacanțe sau drumeții, dacă vrei să te filmezi în bucătărie sau dacă, dar nu în ultimul rând ca să surprinzi momente de neuitat cu familia ta și bineînțeles cu animalele tale de companie.
Pentru a afla mai multe detalii despre această cameră, poți urmări acest videoclip:
Produse recomandate de Cristi Kerekes:
Tu ce aparat foto iei cu tine oriunde?
Despre ce aparate compacte ai dori să te documentezi, să citești review-uri pe blogul F64 și să urmărești review-uri pe canalul de Youtube F64? Lasă-ne un comentariu!
Îți recomandăm să citești și următoarele articole: