6 pași simpli pentru a-ți organiza fotografiile

Ați adunat de-a lungul timpului o mulțime de fotografii printate pe care nu le-ați organizat? Iată cel mai bun mod de a organiza aceste fotografii în 6 pași simpli.

Aveți sertarele pline cu fotografii din anii trecuți? Memoria telefonului se umple de la atâtea poze? Durează mai mult decât ar trebui să găsești acea poză specială pentru un proiect de la școală al copilului tău? Această problemă este una des întâlnită. Organizarea și păstrarea fotografiilor prețioase este importantă, dar de multe ori lăsăm asta pe mai târziu. Iar acest “mai târziu” rareori se transformă în “acum”.

Venim în ajutorul tău cu această listă de 6 pași simpli prin care îți poți organiza fotografiile.

Pasul 1: Stabilește scopul exact

Primul pas pentru organizarea fotografiilor este să realizați care este obiectivul final. Doriți să le păstrați pentru generațiile viitoare? Aveți nevoie de fotografii din anumiți ani pentru celebrarea unui moment special? Dacă îți stabilești exact scopul final, acest lucru te va ajuta să îți prioritizezi acțiunile pe măsură ce lucrezi la procesul de organizare a fotografiilor.

Pasul 2: Adună-ți imaginile laolaltă

Nu puteți decide care va fi procesul de organizare al fotografiilor până când nu adunați toate pozele. Căutați prin casă și găsiți toate fotografiile printate, albumele foto și chiar diapozitivele și negativele. Și spațiul digital ar trebui organizat. Așezând toate imaginile într-o singură zonă, veți putea evalua mai bine ce trebuie să faceți pentru a vă atinge scopul.

Unde ar trebui să căutați fotografiile?

Pentru fotografiile printate, puteți căuta în următoarele locuri:

  • În albumele foto
  • În cutiile cu fotografii
  • Imaginile înrămate
  • În sertare
  • Pe frigider
  • În dulapuri
  • Sub pat
  • În cutiile cu bijuterii
  • În portofele

Pentru fotografiile digitale:

  • Prin telefoane 
  • În hard-drive-ul calculatorului
  • În hardurile externe
  • Prin CD-uri și DVD-uri
  • În cardurile de memorie SD ale aparatelor de fotografiat
  • În tablete
  • Prin unitățile USB
  • Cloud storage precum iCloud, Dropbox etc.

Adunați-le pe toate într-un singur loc al casei, cum ar fi pe birou.

fotocarte

Pasul 3: Adunați-vă instrumentele

Întotdeauna este util să vă pregățiți instrumentele adecvate. Începeți cu cutii de stocare foto sigure. Acestea vă vor ajuta să vă protejați imaginile de daunele care pot fi cauzate de lumină, precum și de substanțele chimice care nu sunt sigure găsite în albumele foto mai vechi.

Alte instrumente utile în organizarea fotografiilor sunt:

  • Creioane sigure pentru scris pe spatele imaginilor
  • Post-notes sigure pentru sortare
  • Mănuși din bumbac pentru lucrul cu fotografiile.

Pasul 4: Sortarea fotografiilor

Începeți să faceți ordine în haos prin sortarea fotografiilor.

Unul din cele mai comune moduri de a face acest lucru este cronologic. Nu vă faceți griji dacă sortarea cronologică nu este perfectă, puteți oricând să o modificați mai târziu. Puteți sorta, de asemenea, după teme precum vacanțele și zilele de naștere sau în funcție de o persoană.

Sortați direct în casetele foto, dacă este posibil. De asemenea, păstrați negativele cu fotografiile. Aruncați orice dubluri și fotografiile încețoșate.

Pasul 5: Scanarea fotografiilor

Imaginile tale fac parte din povestea vieții familiei tale. Scanând și digitalizând fotografiile, creați o copie de rezervă a printurilor și o metodă pentru a partaja și a vă bucura de imagini în această epocă digitală.

Dacă ați decis să vă păstrați albumele intacte, puteți utiliza un scanner mic, pentru a scana paginile fără a deteriora albumele.

Bonus: Idei pentru utilizarea și conservarea fotografiilor digitale

  • Împărtășește-le pe social media
  • Creează un album foto digital
  • Realizează un slideshow video pentru o ocazie specială
  • Printează imaginile preferate digitale pentru un album foto special.

Serviciul de printing F64 este versatil și îți oferă numeroase modalități de a îți printa cele mai prețioase amintiri. De la printuri și fotomagneți, la calendare, fotocărți și developare film, poți alege exact cum vrei să împărtășești cu cei dragi povestea voastră în imagini printate la calitate superioară.

 

Pasul 6: Bucură-te de fotografii

După ce ați organizat imaginile și ați creat copii digitale, este timpul să obțineți recompensele muncii. Înrămează pozele preferate sau utilizează noile versiuni digitale pentru a crea cărți foto mai subțiri.

La F64 te poți bucura de amintirile printate în diverse forme.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.