3 fundaluri pentru portrete pe care le puteți crea acasă

Odată ce telefoanele au devenit un instrument esențial în viața noastră, am început să le integrăm în rutinele noastre zilnice. Le folosim pentru a documenta evenimente pe care apoi le împărtășim pe rețelele de socializare. Astfel, un fundal amuzant transformă un portret într-o imagine memorabilă.

Fotografii sunt mereu în căutare de fundaluri excelente care să ajute la realizarea unor portrete interesante. Ținând cont de acest lucru, vă prezentăm trei exemple de fundaluri ușor de creat acasă, care pot fi utilizate în tot felul de situații.

1. Șiruri și alegerea unei tematici

Tot ce ai nevoie pentru această idee creativă este o mulțime de șiruri ( din sfoară, de exemplu) și câteva clipuri de hârtie. Puteți alege să afișați astfel o gamă variată de tematici.

Pașii sunt destul de simpli:

1. Obține materialul pentru crearea șirurilor.

2. Folosind o bandă sau cârlige rezistente, întindeți șirurile în zona în care veți fotografia. Acest lucru funcționează cel mai bine pe un perete gol.

3. Atașați elementele tematicii pe care ați ales-o de-a lungul șirurilor, utlizând clipuri de hârtie.

4. Faceți câteva fotografii de test pentru a vă asigura că vă place aspectul fundalului.

2. Vopsea și panou

Vă amintiți de panourile pe care le cumpăram pentru proiectele științifice de la școală? Ei bine, puteți crea un fundal folosindu-vă de un astfel de panou.

1. Cumpărați un panou.

2. Alegeți câteva culori de vopsea care se potrivesc cu tematica.

3. Folosind pensule de dimensiuni diferite, picurați vopseaua pe panou.

4. Lăsați-l să se usuce câteva ore înainte de a-l muta.

Deși acest fundal nu este foarte mare, este portabil. Poți folosi întotdeauna un obiectiv cu zoom atunci când fotografiezi subiectul.

cromatica

3. Hârtie maro și cărți sau ziare vechi

Pentru acest proiect veți avea nevoie de o rolă de hârtie artizanală pe care o puteți agăța ușor de perete.  În continuare, alegeți câteva cărți sau ziare vechi.

1. Adunați cărți sau ziare vechi pe care nu le veți mai citi sau căutați la anticariate cărți deteriorate care urmează să fie aruncate.

2. Tăiați pagini din cărțile pe care le considerați atractive vizual.

3. Lipiți paginile pe fâșia de hârtie artizanală.

4. Reglați cu atenție sulul de hârtie astfel încât să se poată sta cu ușurință în fața fundalului.

Alte idei

Iată alte câteva idei pentru fundaluri creative:

1. Agățați de tavan fulgi de zăpadă confecționați în casă.

2. Agățați luminile de Crăciun în spatele unor cearceafuri.

3. Folosiți role vechi de tapet.

Există nenumărate modalități de a crea un fundal creativ pentru portrete. Nu vă fie teamă să fiți creativ și să folosiți obiectele din casă. Ne-ar plăcea să aflăm care sunt ideile voastre și să vedem portrete creative cu fundaluri realizate în casă.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Un mod creativ de a-ti ocupa timpul cand esti in carantina, multumesc pentru idei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.