Fotografia #atuncisiacum – O provocare pentru toți pasionații de fotografie

Dragi prieteni pasionați de fotografie,

În fiecare an, pe 11 ianuarie sărbătorim Ziua Artei Fotografice în România. E ziua fotografiei în România pentru că la această dată, dar în anul 1812, s-a născut Carol Popp de Szathmari, considerat printre primii 10 cei mai importanți fotografi ai Europei. De altfel, el este cunoscut ca fiind primul fotograf documentarist și de artă din Regatul Român și, mai ales, primul fotograf de război din lume.

Cu această ocazie, începând cu data de 8 ianuarie, vom da startul unei provocări pe Instagram pentru toți pasionații de fotografie, pe care am botezat-o Fotografia este o poveste #atuncișiacum. Curaj, spune-i începutul. Ne dorim să încurajăm cât mai mulți fotografi să arate una din primele imagini (că poate nu o mai știm chiar pe prima) și una cât mai recentă, ca să vedem evolutia, ce facea pe vremea aia, ce face acum, cu ce aparat a fotografiat prima, cu ce aparat trage acum. Aceste mici detalii din viața noastră de fotografi îi animă și pe alții și le dau curaj să continue această frumoasă pasiune.

Vrei să participi? Iată ce trebuie sa faci concret

Pasul 1

Arată-le prietenilor sau fanilor tăi de pe Instagram, într-o singură postare, formată din două imagini, una dintre primele tale fotografii, alături de cea mai recentă şi foloseşte hashtag-ul #atuncisiacum. Poți să le spui în postare ce echipament (aparat, obiective) foloseai la început, dar si acum, ce te-a motivat să continui această pasiune sau chiar cum te-ai apucat de fotografie.

Pasul 2

După ce ai făcut postarea, adaug-o într-un Instastory și menționează în acest story @f64studio

Pasul 3

Iar de pe 11 ianuarie sau chiar mai devreme dacă te grăbești, de Ziua Artei Fotografice în România, poți lansa provocarea și fanilor tăi, adăugând în Story-ul de pe Instagram imaginea de mai jos:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.