Fotografia #atuncisiacum – O provocare pentru toți pasionații de fotografie

Dragi prieteni pasionați de fotografie,

În fiecare an, pe 11 ianuarie sărbătorim Ziua Artei Fotografice în România. E ziua fotografiei în România pentru că la această dată, dar în anul 1812, s-a născut Carol Popp de Szathmari, considerat printre primii 10 cei mai importanți fotografi ai Europei. De altfel, el este cunoscut ca fiind primul fotograf documentarist și de artă din Regatul Român și, mai ales, primul fotograf de război din lume.

Cu această ocazie, începând cu data de 8 ianuarie, vom da startul unei provocări pe Instagram pentru toți pasionații de fotografie, pe care am botezat-o Fotografia este o poveste #atuncișiacum. Curaj, spune-i începutul. Ne dorim să încurajăm cât mai mulți fotografi să arate una din primele imagini (că poate nu o mai știm chiar pe prima) și una cât mai recentă, ca să vedem evolutia, ce facea pe vremea aia, ce face acum, cu ce aparat a fotografiat prima, cu ce aparat trage acum. Aceste mici detalii din viața noastră de fotografi îi animă și pe alții și le dau curaj să continue această frumoasă pasiune.

Vrei să participi? Iată ce trebuie sa faci concret

Pasul 1

Arată-le prietenilor sau fanilor tăi de pe Instagram, într-o singură postare, formată din două imagini, una dintre primele tale fotografii, alături de cea mai recentă şi foloseşte hashtag-ul #atuncisiacum. Poți să le spui în postare ce echipament (aparat, obiective) foloseai la început, dar si acum, ce te-a motivat să continui această pasiune sau chiar cum te-ai apucat de fotografie.

Pasul 2

După ce ai făcut postarea, adaug-o într-un Instastory și menționează în acest story @f64studio

Pasul 3

Iar de pe 11 ianuarie sau chiar mai devreme dacă te grăbești, de Ziua Artei Fotografice în România, poți lansa provocarea și fanilor tăi, adăugând în Story-ul de pe Instagram imaginea de mai jos:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *