2 Ambasadori Nikon România la aniversarea Zilei Artei Fotografice

Pe 11 ianuarie aniversăm Ziua Artei Fotografice în România, iar anul acesta 2 Amabasadori Nikon și-au pus puțin timp deoparte pentru a scrie diverse mesaje pentru pasionați și pentru fotografie! Să le descoperim împreună, mai jos:

Gina Buliga

 ambasadori nikon

“Când am descoperit fotografia, m-am descoperit pe mine.”

Spre fotografie m-am îndreptat acum foarte mulți ani, iar prin 2006 am început să lucrez efectiv în domeniu. Atunci am avut primele ședințe foto, iar în momentul în care îmi apăreau fotografiile în reviste, eram în culmea fericirii. Am facut și școala de fotografie Dalles.

În viață ți se întâmplă multe: unele minunate, iar altele mai puțin. În anul 2009 am redescoperit fotografia în alt mod, alături de fetele mele, două minunății de buburuze. Am renunțat la ce făceam înainte și am mers mai departe doar cu fotografia, cel mai frumos lucru din lume pentru mine, fiindcă prin intermediul ei mi-am descoperit sinele.  Am început să le fotografiez foarte mult pe fete, folosind predominant lumina naturală și pornind de aici, am reînceput să am ședinte foto, de data asta doar pentru copii și fotografie de familie.  În prezent, am în derulare două proiecte de suflet DAUGHTERS și UNDERWATER LOVE.

Magia și momentul decisiv declanșării se simt, iar fotografia este calea prin care eu mă exprim cel mai bine, mă ajută sa opresc timpul. Mi-a placut dintotdeauna să fotografiez oameni, să surprind un pic din sufletul fiecăruia în fotografie, iar atunci când vezi cadrul, să simți că tresari un pic. Fotografiez foarte mult copiii, sunt cei care îmi luminează viața și care au o energie aparte.

Mă bucur de tot ce se întâmplă în jurul meu și sunt fericită că drumul meu nu mai are o destinație clară, am doar o directie după care ma ghidez, explorând haosul într-o armonie deplină! Am realizat în sfârsit că asta este ceea ce îmi doresc să fac cu adevărat și este magnific să îți găsești vocația și să o practici cu dragoste și pasiune! Asadar, sfatul meu pentru cei din jurul, este să nu renunțe în a căuta să practice ceea ce iubesc și să iubească ceea ce practică.

Fotografia mi-a deschis noi orizonturi, am început să călătoresc. În prezent organizez câteva ture pe an, parte din conceptul OUR WAY TO….. MAROC, SRI LANKA, MADAGASCAR, CUBA, THAILANDA, MYANMAR, CHINA, toate fiind powered by NIKON. Bucuria și atmosfera dintr-o tură foto este de nedescris și neuitat, toate prieteniile care se leagă în aceste călătorii, toată atmosfera parcă ruptă din povești. Trăim în fiecare călătorie ceva unic și ne întoarcem acasă cu o poveste exprimată prin fotografii, articole și cu siguranță la fiecare OUR WAY TO… va exista în viitor o carte, când voi simti că este momentul!

Citește și ce își propune Gina, în materie de fotografie, în articolul nostru dedicat sărbătoririi fotografiei în România de mai jos.

Ziua Artei Fotografice în România – prin vizorul pasionaților

Gina Buliga a ales de anul acesta să lucreze cu mirrorless: Nikon Z7 și DSLR-ul Nikon D5, plus obiectivele NIKKOR 24mm f/1.4, 50mm f/1.4, 85mm f/1.4, 105mm f/1.4, 16-35mm f/4, 70-200mm f/2.8.

Eduard Guțescu

 “Pasiunea pentru fotografie mi-a oferit șansa să trăiesc un un vis frumos.”

ambasadori nikon

În anii copilăriei nu am crezut că pasiunea pentru fotografie se poate transforma într-o meserie care să îmi ofere libertatea și șansa să fac ceea ce îmi place. După ani de încercări în care am căutat să îmi descopăr vocația, am revenit la pasiunea mea din copilărie.

Nu poți reuși să evoluezi dacă nu iubești ceea ce faci, așa că zi de zi mi-am dorit să fiu mai bun. Am experimentat toate genurile fotografice, dar cel mai mult am fost atras de fotografa de peisaj, călătorie, natură și portret. Nu refuz niciodată să declanșez dacă am șansa să fotografiez ceva nou care îmi oferă noi provocări. Îmi doresc mereu să-mi pun amprenta pe ceea ce fac.

Confirmarea că ceea ce fac nu este degeaba a venit în anul 2015 când am participat la un concurs organizat de National Geographic unde am câstigat un premiu. A urmat apoi șansa să fiu inclus în Top 10 Breathtaking Photos of the World’s Greatest Landscape, dar și publicarea în albumul National Geographic Greatest Landscapes care conține 400 de fotografii din cele mai spectaculoase locuri din lume. Cu o experiență de peste 4 ani în organizarea de ture foto, tabare și ateliere în tară și peste graniță, am reușit să-mi întăresc convingerea că fotografia este singurul lucru care îmi aduce satisfacție pe toate planurile.

Eduard Guțescu a ales ca din acest an să lucreze cu: mirrorless Nikon Z7 și DSLR Nikon D810 si obiectivele NIKKOR 20mm f/1.8, 70-200mm f/4 VR, 85mm f/1.8D, 24-70mm f/2.8E, 50mm f/1.8D.

Citește articolul complet aici!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.