iPhone 11: Măsura perfectă în toate

Noul iPhone 11 este “acel” telefon mobil pe care voiai să ți-l cumperi de ceva vreme, fără a scoate din buzunar o avere. Comparativ cu frații săi mai mari – iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro MAX – modelul despre care vorbim astăzi este un smartphone mai mult decat accesibil, destinat celor care vor să își cumpere un flagship de ultimă generație. De ce “ultimă generație”? Pentru că noul iPhone 11 vine cu o mulțime de surprize, pe care le vei afla pe măsură ce citești acest articol. Iată tot ce trebuie știi despre acest smartphone Apple:

Design-ul lui iPhone 11

Dacă aveai impresia că aspectul lui iPhone 11, comparativ cu modelul predecesor XR, va fi unul schimbat, lucrurile stau cu totul altfel. Chiar dacă acest ultim model de smartphone Apple are un design cu extrem de multe îmbunătățiri (vs iPhone 8), liniile lui iPhone 11 (cel puțin, partea din față) par neschimbate față de ce am văzut la lansarea din 2018.

Nu putem vorbi despre design-ul acestui telefon, fără ca rama groasă, ce înconjoară display-ul de 6.1 inch, să poată trece neobservată. În partea de sus, deja celebrul “notch” joacă încă o dată rolul de gazdă discretă atât pentru senzorii de Face ID, cât și pentru camera frontală. 

Experții afirmă faptul că acest model este alegerea perfectă a acestui an, fiind un device dedicat celor care vor un display mare, la niște dimensiuni ușor de manevrat. Iată încă un argument de ordin estetic, în favoarea manevrabilității lui iPhone 11: sticla de pe spate are o textură lucioasă, însă nu alunecă la fel de tare ca finisajul mat al modelelor PRO. 

Partea mai puțin plăcută, comparativ cu design-ul celorlalte două flagship-uri ale acestui an (iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro MAX) este că iPhone 11 este realizat din aluminiu, mai puțin rezistent decât oțelul inoxidabil, regăsit pe celelalte două modele. Tot la capitolul “Design” mai trebuie precizat faptul că iPhone 11 este rezistent în apă (IP68) la o adâncime de maxim 2 metri, pentru cel mult 30 de minute. 

Modul în care arată design-ul celor două camere de pe spate lasă de dorit, în sensul că sunt destul de ieșite în relief, comparativ cu restul liniilor de pe această suprafață. Însă poate cel mai interesant lucru de menționat, în privința aspectului noului iPhone 11 – gama de 6 culori uimitoare, din poți alege nuanța potrivită ție, cu precizarea că suprafața de sticlă reține cu ușurință amprentele. 

Display-ul lui iPhone 11

Chiar dacă are un display generos – 6.1 inch – acesta NU este unul de tip OLED (așa cum putem regăsi la mai toți competitorii direcți ai acestui flagship), iar rezoluția sa este de 1.792 X 828 PPI. Însă display-ul lui iPhone 11 îți va arăta întotdeauna realitatea, în toată splendoarea sa: 

  • LCD Liquid Retina: designul ecranului este caracterizat printr-o cursivitate de la un capăt la celălalt al telefonului. Cu un astfel de display, experiența de utilizare este cât se poate de specială; 
  • True Tone: noul iPhone 11 ajustează automat balansul de alb, în funcție de temperatura luminii culorilor din jurul tău; 
  • Rezistență pe măsură: sticla ce acoperă display-ul telefonului este întărită în urma unui proces de dublu schimb de ioni.

Camera lui iPhone 11 

Foarte mulți fani Apple s-au declarat cu adevărat dezamăgiți după lansarea din 2018 a lui iPhone XR, din cauza unui singur obiectiv de cameră, ce puncta destul de slab la capitolul “VERSATILITATE”. 

Ei bine, în cazul camerei noului iPhone 11 (2019), lucrurile stau cu totul altfel. Dacă îți cumperi acest telefon, vei avea parte de încă un obiectiv pe partea din spate a acestuia: lentila ultra-wide angle 120°, pentru a surprinde în profunzime toate detaliile pe care le dorești. Acest sistem dual de camere a fost special conceput pentru a lărgi orizonturile fiecărei fotografii pe care o faci cu acest iPhone de la Apple. 

Cu un astfel de ajutor, vei uita rapid de ce poate însemna o “poză nereușită”. Te bucuri de un switch rapid între wide și ultra-wide, pentru că niciodată nu sunt prea multe lucruri de surprins în pozele pe care vrei să le faci:

  • Obiectivul wide: dispune de un senzor cu unghi larg ce are 100% Focus Pixels, asta însemnând că te vei bucura de o focalizare automată a imaginii, de 3 ori mai rapidă în condiții de luminozitate scăzută; 
  • Obiectivul ultra-wide: garantează o încadrare de 4 ori mai amplă, fiind lentila perfectă pentru călătorii, selfie-uri de grup, cadre surprinse în spații mari. 

Camera pentru selfie-uri are 12 megapixeli (vs 7MP – iPhone XR) și face o treabă absolut uimitoare, atunci când apeși CLICK!! Asta și datorită modului Portret al acestui telefon, ce ajustează automat luminozitatea, astfel încât să obții mereu cadrul dorit. 

Modul Noapte al noului iPhone 11 îți permite să surprinzi cadre uimitoare, chiar și atunci cand în spațiul respectiv nu este chiar cea mai bună lumină. Este o funcție ce se activează automat, așadar, nu trebuie să îți faci niciodată griji în privința setărilor. Funcționează fără blitz, oferind culori mai clare chiar și în cele mai întunecate cadre surprinse. Iată mai jos:

Funcția HDR cu care acest flagship vine la pachet poate distinge toate persoanele din cadru, tratându-le cu o naturalețe de nedescris în cuvinte: umbrele de pe chipurile subiecților, tonurile pielii, trăsăturile lor particulare, toate acestea rămân nealterate, pentru rezultate foto mai reale ca niciodată. 

Acum să trecem la partea de video: iPhone 11 poate înregistra clipuri 4K de o claritate uimitoare, la 60 fps. Este un setup perfect pentru frame-urile dinamice pe care vrei să le surprinzi, iar zoom-ul dinamic este corelat cu sistemul audio al telefonului. Asta înseamnă că atunci când apropii imaginea pentru a surprinde mai de aproape acțiunea, sunetul se amplifică automat. Cât despre editarea clipurilor realizate cu noul iPhone 11, totul este acum la fel de simplu ca atunci când modifici pozele, înainte de a le pune pe Instagram.

Mai mult decât atât, funcția QuickTake îți permite să treci rapid de la foto la video, cât ai zice “Acțiune!”. Tot ce trebuie să faci este să ții degetul apăsat pe declanșator în modul Foto. Glisează apoi la dreapta, pentru a continua să înregistrezi. În aer liber, procesorul A13 Bionic folosește AI pentru a urmări automat un subiect in mișcare. 

Bateria lui iPhone 11

Cei de la Apple susțin că bateria lui iPhone 11 durează mai mult cu o oră decât cea instalată pe modelul XR (2018). Iar asta este un lucru minunat, având în vedere faptul că flagship-ul lansat anul trecut a oferit cea mai bună durata de viață a unei baterii, înregistrată până atunci pe un device mobil Apple. 

Așadar, dacă pleci la birou cu bateria “full” și utilizezi telefonul cu măsură (joci un joc în metrou, ai netul și notificările pornite non-stop, faci niște poze la birou, te uiți la câteva clipuri pe Youtube), bateria de 3.110 mAh va lovi pragul de 15% undeva în jurul orelor 22.00. În cazul unui utilizări excesive, același prag de încărcare va fi atins ceva mai devreme, adică în jurul orelor prânzului (aproximativ orele 15:00). 

Din păcate, în cutia lui iPhone 11 nu vei găsi acel celebru fast-charger de 18W, ci va trebui să te mulțumești doar cu varianta de 5W. Mai puțin mulțumitoare, dacă timpul nu este de partea ta: charger-ul de 5W încarcă un iPhone 11 de la 0 la 100% în…3 ore. Singurele modele ce vin în cutie alături de charger-ul de 18W (0-50% în aproximativ 30 minute) sunt 11 Pro și 11 Pro MAX. 

Performanțele lui iPhone 11

…sunt uimitoare! iPhone 11 are cel mai puternic procesor văzut vreodată la un smartphone. Cu A13 Bionic, totul este mai rapid, totul este mai cursiv. Chiar dacă nu are trecut lângă numele său și cuvântul “Pro”, iPhone 11 este un device mai avansat decât foarte multe alte modele din același segment. Aplicațiile se deschid rapid, iar navigarea prin acestea pare mai simplu de realizat ca niciodată. 

Dacă ești un gamer adevărat, iPhone 11 reprezintă una dintre cele mai accesibile variante, oferind claritate și cursivitate, în timpul fiecărui joc. Poți juca direct din Apple Arcade – noua platformă de jocuri a americanilor, accesibilă pe bază de abonament. Din păcate, iPhone 11 nu oferă mai mult de 4GB RAM, însă asta nu te împiedică sa te bucuri de cea mai bună libertate de mișcare pe care ai văzut-o vreodată la un telefon mobil de top. 

Noul iPhone 11 îți permite să captezi cadre mult mai ample, datorită noului său sistem dual de lentile. Cu ajutorul celui mai bun procesor de până acum (Bionic A13) poți face cu un smartphone mai multe decat ai făcut vreodată, iar asta și pentru că bateria îți permite mai multă libertate de utilizare. Comandă acum de pe site noul iPhone 11!

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.