8 lucruri pe care le poți face pentru a sărbători Ziua Internațională a Fotografiei

În fiecare an pe data de 19 august sărbătorim Ziua Internațională a Fotografiei. În 2015, la F64 am realizat un infografic dedicat acestei zile

Anul acesta, ți-am pregătit o listă de activități pe care le poți realiza pentru a sărbători Ziua Internațională a Fotografiei. De la vizitarea unor locuri emblematice pentru fotografi, la cadouri pentru cei pasionați de fotografie și petreceri tematice, descoperă cum poți sărbători această zi specială!

1. Vizitează o destinație fotografică

În funcție de bugetul pe care îl ai, poți vizita locuri superbe din întreaga lume. Însă de cele mai multe ori nu trebuie să parcurgi sute de kilometri pentru a găsi aceste locuri, ajunge să te plimbi prin orașul în care locuiești în căutarea unor detalii care poate că ți-au scăpat de multe ori.

Pe 19 august, ia-ți camera și explorează orașul în care locuiești și fotografiază câteva locuri pe care nu le-ai mai fotografiat până acum, ori găsește un nou unghi de a fotografia un loc foarte familiar, pentru a îți dezvolta creativitatea.

Iată o listă cu destinații fotografice spectaculoase din România!

2. Începe un proiect de 365 de zile

Nu este o sarcină ușoară, așa am putea crede mulți. 365 de zile poate fi o perioadă destul de lungă pentru a susține un astfel de proiect, dar odată ce vei deveni dependent de doza zilnică de fotografie, timpul va zbura. Vor exista și provocări, dar la final vei rămâne cu toate acele fotografii creative.

3. Petrece ziua editând pozele pe care le-ai făcut anul trecut

Cu toții avem o grămadă de dosare pline cu fotografii vechi, pe care nu am reușit încă să le edităm. De aceea există Ziua Internațională a Fotografiei! Nu trebuie să stai în fața calculatorului timp de 24 de ore, poți alege câteva fotografii mai vechi pe care ți-ai dorit de mult timp să le editezi.

Dacă folosești Adobe Lightroom pentru a edita imaginile, îți recomandăm acest accesoriu care îți va face viața mult mai ușoară. În clipul de mai jos, vei învăța și cum te ajută concret Loupedeck!

4. Organizează o petrecere tematică sau o tură foto

Ziua Internațională a Fotografiei este un motiv bun pentru a organiza o petrecere tematică. Poți prezenta prietenilor fotografiile preferate pe care le-ai făcut de-a lungul timpului, poți valorifica stilul tău de fotografie favorit.

Poți de asemenea să organizezi cu prietenii tăi o excursie de o zi în orașul în care locuiești și să fotografiezi diverse cartiere.

(c) Albert Dros

Poți verifica constant lista de evenimente pe care le organizăm pentru comunitatea foto, alături de cei mai tari producători de echipament foto-video, cu siguranță vei dori să participi și să înveți lucuri noi de la fotografi consacrați și specialiști.

5. Urmărește un documentar sau un film despre fotografie

Ziua Internațională a Fotografiei este o ocazie perfectă de a urmări un documentar sau un film despre fotografie.

Ți-am pregătit o listă cu trei filme impresionante despre fotografie!

6. Realizează un colaj din fotografiile tale preferate

Alege câteva dintre cele mai bune fotografii pe care le-ai făcut de la începutul acestui an până pe 19 ani și creează un colaj. Poți face serii alb-negru sau în culori, poți alege o anumită tematică sau poți alege portrete sau peisaje.

7. Printează-ți fotografiile preferate și oferă-le cadou prietenilor tăi

Ziua Internațională a Fotografiei nu ar trebui să fie doar despre noi. Există o mulțime de oameni care îți admiră munca. Îți poți surprinde prietenii oferindu-le cadou pozele preferate.

La F64 ai posibilitatea de a printa pozele preferate după bunul plac!

Citește aici mai multe despre serviciul nostru de printing.

8. Fotografiază ceva în afara zonei tale de confort

Ziua Internațională a Fotografiei este o ocazie bună pentru a ieși din zona de confort și de a fotografia ceva complet diferit de stilul tău actual. Dacă ești fotograf de peisaje, poți încerca să fotografiezi portrete sau să descoperi stilul fotografiei de stradă. Cine știe, poate vei descoperi că îți plac și alte stiluri decât cele cu care ești obișnuit.

Descoperă în acest articol mai multe despre diversele genuri fotografice.

Tu cum te-ai gândit să sărbătorești Ziua Internațională a Fotografiei? Lasă-ne un comentariu, sunt curioși să aflăm ce idei trăsnite ai!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • …se vesimte spiritul sarbatorii…de aceea,pe langa aplauze ,va transmit toate gandurile mele de bine dar si secces in activitate…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.