#aparatelevorbesclaF64 – cum a fost la instawalks?

Mai țineți minte concursul #aparatelevorbesclaF64? Ei bine, cu ocazia Zilei Internaționale a Fotografiei (19 august), am decis să-l transformăm într-un dublu Instawalk!

I-am avut alături pe Mirela Momanu și grupul de fotografie de stradă On Spot (în București), iar în Constanța, lectorul F64 George Nicolae a fost prezent la datorie pentru a sărbători Ziua Internațională a Fotografiei și a sfătui participanții în a realiza imagini de impact pe stradă.

Locurile de întâlnire au fost zona Universitate (la statui) și Cazinoul din Constanța.

Am avut parte de multă voie bună, lumină cât cuprinde și imagini simaptice de making of, dar și de câteva fotografii care ne-au atras atenția și pe care vi le prezentăm mai jos.

Mai multe imagini găsiți pe Facebook sau Instagram, dacă le căutați folosind hashtag-ul #aparatelevorbesclaF64.

Atmosfera de la instawalk-ul din București, în imagini:

Atmosfera de la Constanța, în imagini:

O parte dintre fotografiile care ne-au atras atenția, realizate în cadrul celor două instawalk-uri #aparatelevorbesclaF64:

#aparatelevorbesclaf64
(c) Loredana Bitculescu – București

instawalk f64
(c) Loredana Bitculescu – București

fotografie de strada
(c) Elena Raceala – Constanța

#aparatelevorbesclaf64
(c) Elena Raceala – Constanța

onspot
(c) Bianca Stoicheci – București

instawalk
(c) Palanga Bogdan – Constanța

#aparatelevorbesclaf64
(c) Andrei Dobre – Constanța

f64
(c) Mirela Momanu – București


#aparatelevorbesclaF64
(c) Gabriel Dulinszky

Despre On SPOT

Grupul OnSpot a luat naștere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă și care să se dezvolte împreună, învățând unii de la alții, petrecând totodată timp de calitate împreună.

Grupul a fost creat de Mirela Momanu și Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susținut în cadrul Bucharest Photo Week, primul festival internațional de fotografie din București, atelier care s-a bucurat de un număr de peste 30 de participanți și 100 de fotografii rezultate în urma sesiunii practice.

În prezent grupul este foarte activ pe social media (Facebook în special) și organizează periodic sesiuni de fotografie de stradă în București dar și în alte orașe din țară sau din străinătate (Istanbul, Roma, Zurich, Bologna etc.). Totodată, planurile de viitor implică organizarea unor ateliere scurte de procesare foto în diverse programe, expoziții în afara țării dar și implicarea în cadrul unor proiecte culturale de anvergură mai mare.

Despre George Nicolae

Pe George am preferat să-l cităm, întrucât ne-a povestit foarte frumos despre relația sa cu fotografia:
“Salut, eu sunt George și sunt dependent de vizual.
Fotografia e o stare de spirit. Un mod ironic în care privești lumea, te amuzi de kitch-urile din ea, de oamenii care nu înțeleg penibilul și ajungi în final să te îndrăgostești de mileul de pe video pentru că te face să conștientizezi că asta trădează personalitatea locului.

De cele mai mult ori avem senzația că aparatul are propria lui personalitate, că face numai ce vrea el, când vrea el și cum vrea el. Mi-am propus ca în fiecare curs de fotografie să-i fac pe proprietarii de aparate să devină și stăpânii lor iar o fotografie reușită să nu fie doar o consecință a hazardului.

Întotdeauna cele mai frumoase imagini au fost stocate cumva încă netransferabile în mintea noastră. Fotografia te transformă în primul rând într-un observator, într-un vânător de detalii, metamorfozându-te dintr-un trecător prin viață într-un devorator de realitate. E momentul când începi să te întrebi cum ai putut trăi atât fără a avea vreo legătură cu ce se întâmplă în jur. În magazine, pe stradă, la volanul mașinii sau chiar și în somn descoperi cadre geniale, capodopere ce-ți rămân însă doar în minte, închise pe vecie între neuroni și sinapse.

Bucuria și voluptatea momentului în care reușești să-ți sincronizezi gândurile, atenția, ochiul cu vizorul și degetul arătător al mâinii drepte sunt de nedescris. Este miimea de secundă când întreg universul s-a aliniat pentru a-ți oferi un cadru de neuitat iar imaginile se transferă sincron prin hipotalamus și bus-ul aparatului către locuri unde vor rămâne veșnic. Lumea asta va exista atâta timp cât fiecare din noi suntem dispuși să o privim (și să o fotografiem). Pentru mine fotografia este mai mult o călătorie personală decât o destinație finala.”

Descoperă și cursurile pe care le susține George Nicolae la F64, aici.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.