5 idei pentru a sărbători Ziua Internațională a Fotografiei

Fie că realizezi fotografii cu un DSLR, cu un mirrorless, cu telefonul sau cu aparate pe film, dacă ești pasionat de fotografie vei fi încântat să o sărbătorești pe 19 august, de Ziua Internațională a Fotografiei.

Sună interesant, dar cum să o sărbatorești, te întrebi? Ei bine, ți-am pregătit mai jos câteva idei simple, ușor de pus în practică.

La nivel mondial și național, de la an la an, există diverse asociații sau entități care au organizat evenimente dedicate, de la expoziții, ateliere foto, concursuri sau alte acțiuni, până la realizarea unor platforme unde putem împărtăși experiențe despre pasiunea noastră, fotografia.

Acum trei ani, la F64 am realizat un infografic dedicat Zilei Internaționale a Fotografiei, iar în urmă cu patru ani, am sărbătorit 175 de ani de fotografie alături de 7 fotografi cunoscuți, împânzind Bucureștiul cu oameni pasionați de imagine, fie că vorbim de fotografie de stradă, de modă, documentară sau fotojurnalism.

În 2018, ți-am pregătit câteva idei pentru a sărbători fotografia, alături de noi sau de prieteni.

Așadar, iată 5 idei care să te inspire în sărbătorirea fotografiei:

#1 Împărtășește cu ceilalți modul în care vezi tu lumea

Site-ul dedicat Zilei Internaționale a Fotografiei, worldphotoday.com, acceptă înscrierea pe data de 19 august a unei fotografii favorite din anul precedent, pentru a realiza o galerie mondială imensă a pasionaților de fotografie. De fapt, fotografia aleasă nici nu e musai să fie din 2017 (e mai degrabă o recomandare), libertatea de alegere aparținând fotografului.

Dacă nu ești fan al site-urilor de acest gen, poți împărtăși fotografii cu prietenii sau pe rețelele de socializare. Realizează un album cu imaginile tale favorite de-a lungul timpului sau cu preferatele din 2017, din prima parte a anului.

Sau pur și simplu oferă-le prietenilor o fotografie frumoasă. Cuvântul cheie este „a împărtăși”, fie că vorbim de pasiune, fotografie sau frumos.

19 august

#2 (Re)Descoperă fotografii vechi și devino nostalgic

Poate fi vorba de propriile fotografii sau de imagini care ți-au rămas pe retină de-a lungul timpului, de când pasiunea a pus stăpânire pe tine. De la clasici la artiștii din ziua de astăzi, de la primele tale apăsări de buton, la imaginile de acum. E fain să vezi transformările de-a lungul timpului sau modul în care a evoluat lumea, nu-i așa?

La F64 găsești un album extrem de interesant cu imagini din opera lui Costică Acsinte, tipărite la scară 1:1 tocmai pentru a păstra importanța pe care însuși fotograful a decis să o acorde fiecărui subiect, și multe alte cărți și albume de fotografie, cât să ai inspirație pentru o viață.

ziua internationala a fotografiei

#3 (Re)Descoperă printul

De Ziua Fotografiei, e un moment mai mult decât prielnic pentru a ne aminti si de printing. Printează o fotografie – mică sau mare și fă-o cadou într-o ramă faină. Sau de ce nu, apucă-te să decorezi un colț de cameră la care să adaugi câte o imagine nouă în fiecare an pe 19 august de acum încolo. Unde printezi? La F64 🙂

#4 Lasă-te inspirat de alți fotografi

Că tot vorbeam mai sus de inspirație, sunt mulți fotografi excelenți acolo, în lume; români sau străini, pasionați de diverse genuri fotografice sau fideli unui anumit tip de fotografie. Descoperă-le galeriile, citește interviuri cu și despre ei, află ce îi motivează și care este viziunea lor creativă. Te poți inspira din plin și de pe blogul F64, o adevarată revistă și comunitate online de fotografie.

*noi ne-am inspirat din fotografii publicați de-a lungul timpului în Foto4all

#5 Nu mai amâna lucrurile!

Ce zi poate fi mai bună pentru a începe acel proiect fotografic la care te gândești deja de câteva luni? Ori pentru cursul acela pe care nu aveai curaj să-l începi? De Ziua Fotografiei, nu mai ai nicio scuză! E timpul să o sărbătorești și să îți sărbătorești munca, visurile și ceea ce te inspiră. Așa că nu mai amâna lucrurile:).

Cu siguranță, acestea sunt doar cinci din multe alte idei. Tu cum te-ai gândit să sarbătorești Ziua Internațională a Fotografiei?

Povesteste-ne într-un comentariu, mai jos.

Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *