(c) Andrei Birsan

Fotografia pe film – Alchimie și pasiune

Pe data de 3 august de la ora 15:00 vă invităm la evenimentul dedicat fotografiei de film susținut de Andrei Birsan. Ne vom întâlni la F64 și apoi vom începe tura foto prin Cartierul Evreiesc și Calea Moșilor. La final, vom surprinde atmosfera festivalului Strada Armenească.

Pentru a te înscrie, trebuie să completezi formularul de aici!

Agenda evenimentului Excursie prin Bucureștiul fotogenic

Prima întâlnire – Excursie Foto prin Bucureștiul fotogenic

  •  Data 3 august ora 15.00

  • Loc de întâlnire – F64, de unde putem să ne refacem stocul de filme

  • Traseu – F64, cartierul Evreiesc – Calea Moșilor – festivalul strada Armenească

La final se vor strânge filmele pentru developare și scanare. Participanții vor primi pe email fotografiile scanate iar cine vrea poate să comande tipărirea lor.

Ți-am pregătit prețuri speciale!

  • Developarea – 8 lei/film
  • Contact Sheet – 8 lei/contact sheet
  • Scanare – 12 lei/film

Toate serviciile de mai sus pot fi realizate în maxim 7 zile lucrătoare din momentul în care intrăm în posesia filmelor.

  • Print analog alb negru ( format 10×15) – 5 lei/print

Termenul de execuție este de până la 14 zile lucrătoare, în funcție de numărul de printuri.

Următoarea întâlnire va avea loc în curând, într-un spațiu primitor unde ne așteaptă filmele developate și cadou un contact sheet cu filmul nostru. La această întâlnire vom comenta fotografiile.

Andrei Birsan despre fotografia pe film

Fotografia pe film – alchimie și pasiune

În toamna lui 1979, adică acum 40 ani, am început să descifrez farmecul și misterele fotografiei, pe film bineînțeles.

Totul a pornit de la o cărticică, ABC-ul fotografiei primită de la tata, a urmat experiențe cu negativul fotografiei de buletin și ce am mai găsit prin casă, expunerea cu o lanternă cu baterie pătrată și cu substanțele puse în farfurii. Substanțele și hârtia ARFO 6×9 le cumpăram de la libraria Matei Ambrozie. Peste puțin timp mama mi-a făcut cadou un aparat foto Smena Symbol, adică full frame cu obiectiv 40 mm / f4, complet manual. Documentație găseam în revistele Tehnium și cărți dedicate.

Fotografia pe film are farmecul ei, procedeul de developare și mărire argentică are ceva din experiențele alchimiștilor, lumina roșie sau verzuie, mirosurile și materialele foto care fac să apară imaginea finală, parcă cu magie.


S-ar putea să te intereseze și:

Printing F64 de vei alege, fotografii frumoase vei culege

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Felicitari pentru initiativa!
    Amintiri frumoase, pasiuni vechi, pe care le redescoperim.
    Mi se pare foarte inspirata alegerea itinerariului: Cartierul Evreiesc, zona Armeneasca (zona mea de suflet), in care din pacate nu am onoarea sa locuiesc…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.