Fotografia pe film – Alchimie și pasiune
Pe data de 3 august de la ora 15:00 vă invităm la evenimentul dedicat fotografiei de film susținut de Andrei Birsan. Ne vom întâlni la F64 și apoi vom începe tura foto prin Cartierul Evreiesc și Calea Moșilor. La final, vom surprinde atmosfera festivalului Strada Armenească.
Pentru a te înscrie, trebuie să completezi formularul de aici!
Agenda evenimentului Excursie prin Bucureștiul fotogenic
Prima întâlnire – Excursie Foto prin Bucureștiul fotogenic
-
Data 3 august ora 15.00
-
Loc de întâlnire – F64, de unde putem să ne refacem stocul de filme
-
Traseu – F64, cartierul Evreiesc – Calea Moșilor – festivalul strada Armenească
La final se vor strânge filmele pentru developare și scanare. Participanții vor primi pe email fotografiile scanate iar cine vrea poate să comande tipărirea lor.
Ți-am pregătit prețuri speciale!
- Developarea – 8 lei/film
- Contact Sheet – 8 lei/contact sheet
- Scanare – 12 lei/film
Toate serviciile de mai sus pot fi realizate în maxim 7 zile lucrătoare din momentul în care intrăm în posesia filmelor.
- Print analog alb negru ( format 10×15) – 5 lei/print
Termenul de execuție este de până la 14 zile lucrătoare, în funcție de numărul de printuri.
Următoarea întâlnire va avea loc în curând, într-un spațiu primitor unde ne așteaptă filmele developate și cadou un contact sheet cu filmul nostru. La această întâlnire vom comenta fotografiile.
Andrei Birsan despre fotografia pe film
Fotografia pe film – alchimie și pasiune
În toamna lui 1979, adică acum 40 ani, am început să descifrez farmecul și misterele fotografiei, pe film bineînțeles.
Totul a pornit de la o cărticică, ABC-ul fotografiei primită de la tata, a urmat experiențe cu negativul fotografiei de buletin și ce am mai găsit prin casă, expunerea cu o lanternă cu baterie pătrată și cu substanțele puse în farfurii. Substanțele și hârtia ARFO 6×9 le cumpăram de la libraria Matei Ambrozie. Peste puțin timp mama mi-a făcut cadou un aparat foto Smena Symbol, adică full frame cu obiectiv 40 mm / f4, complet manual. Documentație găseam în revistele Tehnium și cărți dedicate.
Fotografia pe film are farmecul ei, procedeul de developare și mărire argentică are ceva din experiențele alchimiștilor, lumina roșie sau verzuie, mirosurile și materialele foto care fac să apară imaginea finală, parcă cu magie.
S-ar putea să te intereseze și:
Printing F64 de vei alege, fotografii frumoase vei culege
1 Comment
Felicitari pentru initiativa!
Amintiri frumoase, pasiuni vechi, pe care le redescoperim.
Mi se pare foarte inspirata alegerea itinerariului: Cartierul Evreiesc, zona Armeneasca (zona mea de suflet), in care din pacate nu am onoarea sa locuiesc…