pentax 17

Pentax 17 : înapoi la origini, înapoi la analog

De azi, spunem din nou „Film is not dead”! Noul PENTAX 17 este aici și entuziasmul tuturor pasionaților de fotografie analogică este la cote maxime.

Pentax 17 este o cameră analogică unică, produsă recent. Acesta dispune de formatul half-frame, în care două imagini de 17 mm x 24 mm sunt capturate într-un singur cadru în format 35 mm (36 mm x 24 mm). De asemenea, folosește un mecanism de avansare orizontală a filmului. Atunci când este poziționată în mod normal, captează imagini în format vertical, identice cu imaginile familiare captate de smartphone-uri, care sunt utilizate în mod obișnuit în prezent pentru a face fotografii.

Filmul vine în multe formate, dar cel mai popular este formatul de 35mm (dimensiunea cadrului de 36mm x 24mm) — ceea ce numim full frame în fotografia digitală. Dimensiunea pe jumătate este un format în care două imagini (17mm x 24mm) sunt capturate într-un singur cadru de format 35mm, ceea ce înseamnă că poți dubla numărul de imagini care pot fi capturate pe o singură rolă de film — 72 de imagini pe o rolă de film de 36 de expuneri sau 48 de imagini pe film de 24 de expuneri.

Operare manuală a aparatului foto, unică pentru aparatele cu film

Pentax 17 dispune de un mecanism de înfășurare manuală a filmului bazat pe cele încorporate în aparatele foto cu film SLR marca Pentax. Pârghia de avansare a filmului permite utilizatorului să se bucure de acțiunea de înfășurare a filmului și de un sunet de înfășurare după fiecare declanșare a obturatorului. Sistemul său de încărcare ușoară este conceput pentru a preveni erorile de încărcare a filmului, în special pentru cei care folosesc pentru prima dată o cameră de film. De asemenea, dispune și de alte mecanisme specifice aparatelor foto cu film, cum ar fi operațiunea de derulare manuală a filmului cu ajutorul manivelei de derulare, compensarea expunerii prin intermediul selectorului de compensare a expunerii și setarea sensibilității ISO prin intermediul selectorului de sensibilitate ISO.

Obiectiv cu focală fixă nou dezvoltat

Pentax 17 dispune de un obiectiv cu focală fixă de 25 mm F/3.5 nou dezvoltat (echivalent cu un obiectiv de 37 mm în format 35 mm). Bazat pe optica încorporată în apreciatul PENTAX Espio Mini (comercializat în 1994), acesta a fost reproiectat pentru a se potrivi perfect în formatul half-frame. De asemenea, este tratată cu un strat de acoperire HD (High Definition) – un strat multistrat foarte apreciat – pentru a optimiza claritatea și acuitatea imaginilor în format half-size. Folosind ca referință obiectivul utilizat la RICOH Auto Half (un model de dimensiuni medii de mare succes comercializat pentru prima dată în 1962), unghiul de vizualizare și distanța focală au fost selectate pentru a face ca fotografierea ocazională, de zi cu zi, să fie simplă și fără cusur.

Vizorul optic luminos pentru confirmarea în timp real a imaginii unui subiect

Vizorul optic al modelului PENTAX 17 dispune de un vizor luminos de tip Albada. De asemenea, acesta este prevăzut cu un cadru de compensare a câmpului vizual de prim-plan pentru a vă ajuta să compuneți mai ușor imagini de prim-plan. Este posibil să verificați marcajele de zonă direct prin vizor.

7 moduri de fotografiere pentru a se adapta la diferite situații

 

  • AUTO – Full Auto Mode
  •  P – Standard Mode
  • Slow Speed Mode
  • Bokeh – Maximum aperture priority mode
  • BULB Mode
  • Daylight Sync Mode
  • Slow Speed Sync Mode

PENTAX 17 ajustează automat setările de expunere pe baza datelor de iluminare colectate de senzorul său de măsurare. În plus față de modul Full Auto în care toate setările de expunere sunt se-lectate de către aparatul foto, acesta oferă alte șase moduri de fotografiere, printre care: Slow-speed sync, care este foarte util în fotografia crepusculară; și Bulb, care este util pentru fotografierea peisajelor nocturne și a focurilor de artificii. PENTAX 17 dispune, de asemenea, de un cadran independent de compensare a expunerii, care permite utilizatorului să modifice rapid nivelul de expunere pentru a se adapta la diferite tipuri de subiecte sau pentru a exprima intențiile creative ale utilizatorului.

Atenția la detalii

Și… Nu putem să nu menționăm și look-ul aparte, care cu siguranță va întoarce priviri și va trezi nostalgii. Corpul modelului PENTAX 17 are un design clasic, care face aluzie la aspectul tradițional al aparatelor foto cu film. Capacele de sus și de jos sunt realizate dintr-un aliaj de magneziu solid, dar ușor, pentru a optimiza rigiditatea corpului camerei. Filetul de montare a filtrului de 40,5 mm permite utilizatorului să monteze o serie de filtre, disponibile pentru achiziționare pe piață. Cu o atenție meticuloasă acordată fiecărui detaliu, Pentax 17 este proiectat pentru a fi o plăcere de a fi deținut și utilizat.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.