Zilele Sony revin în februarie – martie la F64

În perioada 25 februarie – 5 martie, revenim cu o nouă serie de evenimente speciale, dedicate pasionaților de fotografie și videografie, organizate împreună cu partenerul nostru Sony Romania. Zilele Sony sunt menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. Ce te așteaptă? Iubire pentru fotografie, imaginație, creativitate, emoție, fotografi și videografi de la care avem de învățat și mai ales evenimente online (transmisii LIVE), în care vom afla mai multe despre echipamentele Sony ale momentului, de la fotografi cu experiență, plus o mulțime de oferte și reduceri speciale, dedicate creatorilor de conținut.

În cadrul acestei ediții, evenimentele vor fi online. Te provocăm să evoluezi în cariera de creator de conținut, să înveți mai multe alături de speakeri de renume din domeniu. De la fotografia de stradă și portret, la cum îți alegi camera pentru vlogging, te poți înscrie la evenimentele noastre online.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din Zilele Sony la F64!

25 februarie 2021, ora 20:00

Q&A despre Sony A7S III și videografie, cu Dan Cadar 

Sony A7S III, mult așteptatul succesor al lui Sony A7S II, a fost testat pe teren și în studio de către Dan Cadar, om de televiziune cu mulți ani de experiență și unul dintre cei mai cunoscuți youtuberi români din zona tech. Vom afla în acest prim LIVE din serie, care sunt îmbunătățirile acestui nou model și de ce ar trebui să facă parte din geanta oricărui videograf sau creator de conținut cu pretenții.

Ești curios cum se descurcă Sony A7S III când vine vorba de videografie? Acum ai ocazia să pui orice întrebare despre acest subiect în cadrul sesiunii Q&A alături de Dan Cadar.

Printre cele mai importante puncte de discuție din sesiunea de Q&A, amintim:

  • detalierea a două scenarii de utilizare: pentru canalul de YouTube de la Zona și pentru un film de scurt metraj făcut pentru un festival
  • Run&Gun vs Script&Storyboard și cum ajută la asta diversele funcții, formate, rezoluții etc.
  • Optică și accesorii – ce anume folosește Dan Cadar, de la obiective și până la gimball-uri și recordere externe
  • Integrarea lui A7S III în ecosistemul de la studio.

Cine este Dan Cadar?

Dan Cadar este editor coordonator al site-ului zonait.ro. zonait.ro acoperă domeniul tehnologiei de la smartphones, PC-uri și componente hardware, pana la aplicații si jocuri,  în recenzii cuprinzătoare, teste comparative și știri livrate in timp real.

“Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online”, ne povestește Dan Cadar.

1 martie 2021, ora 20:00

Elemente de impact în fotografia de stradă, cu Mirela Momanu și Sony A6400/A6600

Fotografia de stradă este mai mult decât simpla documentare, mai mult decat a capta ceva nou și mai mult decât a fi la momentul potrivit, la locul potrivit. Fotografia de stradă reprezintă și arta de a descoperi frumosul în monotonul cotidian și de a-l pune în valoare, este o pasiune și este o stare de bine!

În cadrul Sony Days, Mirela Momanu ne invită să descoperim împreună secretele din spatele unei fotografii de stradă cu impact și să găsim ingredientele necesare care, bine alese, pot oferi un aspect aparte unei fotografii și pot capta instant privirea și interesul.

De asemenea, vom povesti despre Sony A6400/A6600 în fotografia de strada și de ce ai opta pentru un astfel de aparat, iar la final vom avea o sesiune de Q&A.

Cine este Mirela Momanu?

Absolventă a Facultății de Textile-Pielărie și Management Industrial din Iași, Mirela e dovada vie că o pasiune vie te poate ajuta să te reinventezi. În materie de fotografie, a absolvit scoala RGB Photography și Școala de Poetică Fotografică Francisc Mraz, plus cursul de formatori de la Euro Best Team.

Nestatornică și mereu în căutare de noi provocări, Mirela este președinte al Asociației Exposure și de membru fondator al festivalului internațional de fotografie Bucharest Photo Week.

Pasionată de fotografia de stradă, face parte din echipa de membri fondatori ai grupului PhotoTeam, cu care a printat și lansat un album de fotografie de stradă. Mai mult, a construit o întreagă comunitate în jurul pasiunii sale: grupul internațional de fotografie On SPOT https://www.facebook.com/groups/ONSPOTGROUP, cu peste 8000 membri ce activează pe platfoma Facebook.

A organizat numeroase expoziții de fotografie și a avut apariții în mai multe publicații din afară și din țară, obținând numeroase premii și medalii în cadrul diverselor Saloane de Fotografie.

Evenimentul si sesiunea de q&a vor fi moderate de Cristian Munteanu.

3 martie 2021, ora 20:00

Cum îți alegi corect prima cameră pentru vlogging, cu Gabriel V. Barna 

Discutăm live despre particularitățile unei camere potrivite pentru vlogging și povestim despre Sony ZV-1.

Atunci când treci de la smartphone la prima ta cameră poate să fie destul de complicat. Trebuie doar să cunoști câteva elemente esențiale pentru a alege camera potrivită, elemente despre care vorbim în acest live. 

În cadrul sesiunii de Q&A de la finalul live-ului, așteptăm întrebările voastre despre motivele pentru care Sony ZV-1 este o cameră potrivită pentru vloggerii începători.

Cine este Gabriel V. Barna?

De-a lungul timpului a lucrat și lucrează în continuare cu brand-uri precum F64 sau Cristian Onetiu și a atins rezultate excelente în conversie prin materialele video realizate.

De exemplu, în doar 8 luni a reușit să crească un canal de YouTube de la 300.000 de vizualizari la peste 1 Milion.

În momentul de față este Vlogger, colaborator F64 pentru review-uri și consultanță de strategie pentru YouTube, creator de content pentru Cristian Onetiu și consultant Social Media.

Evenimentul va fi moderat de Ștefan Mirea.

5 martie 2021, ora 20:00

Portret creativ cu Luiza Marinaș și Sony A7 III  

În cadrul prezentării vom vorbi despre viziune, barierele vederii, despre cum să alegem un subiect și comunicarea cu acesta. De asemenea, vom vorbi despre percepția vizuală și metafore vizuale, atingând și puțin din simbolistica elementelor pe care intenționăm să le includem în cadru. Apoi, vom dezbate procesul fotografierii și la ce aspecte să fim atenți atât înainte de o ședință foto, cât și în timpul acesteia.

Plus, de ce Sony A7 III este aparatul la care visează Luiza și ce parere i-a făcut la teste.

Cine este Luiza Marinaș?

Fotograf român, aplecat către fotografia fine art, conceptuală , portretistică, fotografia documentară și de călătorie. A început să fotografieze în 2007, când a decis să surprindă în imagini locurile în care călătorea în acel moment. Dar fotografia de călătorie nu a fost suficientă, așa că a început să se provoace cu diferite proiecte. Așa a început o frumoasă călătorie în lumea fotografiei fine art și conceptuală. A călătorit și a fotografiat oameni și locuri din România, Monoglia, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și multe altele.

Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum Geographic, Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine, Dodho și Vogue Italia.

Luiza spune ca fotografia a ajutat-o să cunoască numeroase locuri, oameni, culturi, obiceiuri să se cunoască pe ea. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală au dus-o într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar ea simt să rămână un explorator fidel incurabil al acestui târam.

Evenimentul si sesiunea de q&a vor fi moderate de Tina Genovia.

Produsele vedetă ale acestei ediții Zilele Sony

Așa cum v-am obișnuit, în fiecare ediție Zilele Sony invitații noștri vor povesti în cadrul LIVE-urilor de un aparat Sony care îi ajută în munca lor, de care s-au simțit imediat atrași. 

Ediția aceasta, pe podium se află, fără să se certe pe locul I, toate ocupând această treaptă, următoarele aparate:

Sony A7S III
Sony A6400
Sony A6600
Sony ZV-1
Sony A7 III

Ești gata să iei parte la Zilele Sony online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos și completează formularul, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații noștri si să le adresezi în direct întrebările tale!

LIVE #1   Q&A despre Sony A7S III cu Dan Cadar (25 feb, 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #2   Elemente de impact în fotografia de stradă cu Mirela Momanu și Sony A6400/A6600, (1 mar, 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #3   Cum îți alegi corect prima cameră pentru vlogging, cu Gabriel V. Barna (3 mar, ora 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #4   Portret creativ cu Luiza Marinaș și Sony A7 III (5 mar, ora 8 PM). Înscrie-te AICI

Te așteptăm cu drag la evenimentele online, să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi și videografi cu experiență! Nu uita că Sony Days înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este kitul ideal pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.