Imagini de la protestul Diasporei

Postat de: F64 F64

Zeci de mii de persoane au participat vineri, 10 august, la București, în fața Guvernului, la Protestul Diasporei. Românilor care trăiesc în străinătate li s-au alăturat la acest protest antiguvernamental mulți alții rămași în țară, cerând guvernului de stânga să demisioneze şi acuzând corupţia şi tentativele coaliţiei la putere de a slăbi justiţia. Presa internaţională a fost cu ochii pe noi, atât Reuters, cât și France Preess, Associated Press, Euronews, Wahington Post și chiar New York Times preluând știrile, atenţia fiind îndreptată şi asupra ciocnirilor dintre protestatari şi forţele de ordine.

Bucureștiul nu a fost singurul oraș învăluit de protest, oamenii ieșind în stradă și în: Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Timișoara, Oradea, Brașov, Baia-Mare, Constanța, Galați sau Craiova.

Dincolo de titlurile diverse, de ideile de conspirații sau diferite opinii, s-au adunat drept mărturie miile de fotografii realizate la aceste proteste, fotografii care, ca de fiecare dată, se contituie într-o arhivă vizuală pentru prezent, dar și pentru generațiile următoare, ajutându-ne să înțelegem mai bine și, totodată, invitându-ne la dialog.

Mai jos, găsiți o parte din imaginile realizate la Protestul Diasporei.

Fotografiile din weekendul protestului vorbesc de la sine.

#1 Ana Maria Tănăsescu 

Ana a folosit un Canon 5D Mark II, cu obiectivele 16-35mm și un tele 70-200mm, plus centura dublă Black Rapid și a reușit să surprindă toate cele 3 zile de protest.

#2 Radu Caraion

Radu a surprins protestul diasporei cu un Canon 5D Mark IV și obiectivele 85 mm și 16-35mm.

#3 Eduard Constantin

#4 Iulian Alexandru Popa

Iulian a folosit un Canon 5D Mark III, alături de Sigma 14mm f/2.8 și Canon 135 f/2.0.

Ca setări generale, wide-urile sunt trase la f/2.8, ISO 8000 și 1/100, restul sunt tot la ISO 8000, f/2.0 și timpii de expunere variază între 1/100 și 1/250. Fotografiile au fost procesare minim în Lightroom (corecție wb, umbre, crop etc).

#5 Paul Păun

Adriana Neagoe a scris un articol despre proteste.

Despre ieri, despre gaze și despre oameni

Ieri a fost prima oară, de când asist la proteste și le fotografiez, când am simțit ca trebuie să fug, să fug contra cronometru. Am prins multe manifestații la care s-a folosit gaz lacrimogen, am văzut de multe ori huligani venind la mult dorita bătaie cu jandarmii, am mai văzut intervenții in forță, și…

#6 Alex Coman

Alex Coman ne ține în legătură cu Diaspora, trimițându-ne fotografii din Anglia. Ca echipament a folosit: Canon 6D, Canon 24-70mm f/2.8, Canon 75-300mm f/4-5.6.

#7 Gina Buliga

Gina a suprins câteva cadre de la protest cu telefonul, un iPhone 7+.

#8 Doru Oprișan

Doru a folosit Nikon D750, Nikon 70-200mm f/4 și Nikon 24-70mm f/2.8.

#9 Alex-Gabriel Nechez

Alex a folosit un Nikon D3100 cu 18-55mm, 55-200mm și 35mm.

Răzvan Buluș a scris și el un articol despre protestele din acest weekend.

Jandarmii din/tre noi

E deja luni 13 august. S-a încheiat un weekend fierbinte, petrecut seară de seară în Piata Victoriei. Oricât ar fi de mare tentația atitudinilor radicale, rezist. Fantasme cu politicieni abuzivi și corupți, măturați în zori de un Deus Ex Machina avem mulți dintre noi.

#10 Aurel Manea

Colecția impresionantă de fotografii făcute de Aurel a fost realizată cu Olympus E-M1 mark II, Olympus 25mm f/2.8, 12-40mm f/2.8 și 40-150mm f/2.8.

#11 George Bufan

George Bufan ne-a arătat cu ajutorul dronei că și vamaioții #rezistă alături de cei din Piața Victoriei, din alte orașe și din străinătate.

protestul diasporei
(c) George Bufan

Citește și despre albumul “PROTEST” mai jos.

Albumul PROTEST – o mărturie vizuală a istoriei recente

Dacă ai fost și tu la protestul din weekend și dorești să fii inclus în acest articol, trimite-ne fotografii și echipamentul folosit pe blog@f64studio.ro!


Produse folosite
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top