(c) Lucian Anușca

Expoziția Black Canvas semnată de Lucian Anușca, în premieră la F64!

Miercuri, pe 13 iunie începând cu ora 19:00, te așteptăm la vernisajul expoziției Black Canvas, care va avea loc în sala expozițională F64, din Bulevardul Unirii, 45, la un pahar de vin și o discuție despre împletirea picturii cu fotografia.

Black Canvas
(c) Lucian Anușca

Lucian Anușca este pictorul care a decis în această serie să îmbine elemente din pictură, imaginea corporalității și fotografia care să le unească. Seria a început spontan, într-un moment de inspirație. Trecând cu o pânza neagră prin fața unei oglinzi, Lucian și-a dat seama că pânza îl încadrează și în același timp îl și separă de fundal. Acest paradox i s-a părut ceva inedit așa că și-a imaginat forme albe pe această pânză, care împreună cu elemente din corpul său reușeau să combine un spațiu 2D cu forme tridimensionale reale. Pânza i-a arătat astfel că nu are limite, reușind cu corpul său să iasă din cadrul negru care limita lucrurile pe care le picta în mod normal.

Așa cum Lucian declară, “S-au mai făcut tablouri cu vopsea care iese din cadru, se scurge pe lângă pânză, pe perete, personaje pictate care își extind brațele sau mâinile dincolo de ramă. Însă aici am dat peste ceva complet opus, în care nu am căutat să depășesc pânza cu imagini bidimensionale, ci să intru în pânză cu o structură reală, tridimensională.”

Black Canvas
(c) Lucian Anușca

Fotografiile nu sunt făcute în studio, ci în apartamentul artistului. Tot ce are nevoie este de un fundal alb și o lumină puternică. Dupa ce are în minte ideea, Lucian găsește un mod de a se integra în pânză cu tot ce își imagineaza pictat, apoi trasează conturul corpului său pentru a vedea ce spațiu trebuie lăsat nepictat și pentru a avea un punct de referință în interacțiunea dintre pictură și propriul Sine. Apoi desenează pe această pânză neagra, iar pasul final este replasarea în pozitia inițială și realizarea pozei. După ce are imaginea în forma finită, poza este lucrată în Photoshop de unde este scos fundalul, aplicat filtrul alb-negru și modificat Levels. În unele cazuri este adaugat highlights sau sunt întunecate anumite părți din corp folosind o tabletă grafică.

Pentru Lucian aceste fotografii repzintă Umbre Absurde cu care interacționează, fie ca un supus al lor sau fie ca ceva care le controlează. Ele sunt stări simțite de Lucian, sunt prezențe tangibile și nu neapărat persoane sau evenimente concrete. Ele își au rădăcina în experiențele trăite de artist, însă sunt filtrate și condensate într-atât de mult încât devin o esență căreia inconștientul reușește astfel să îi ofere o formă finită. Imaginile vin spontan, sunt executate cât mai rapid posibil fără a altera impusul și starea inițială.

Nu uita, ne vedem miercuri, pe 13 iunie începând cu ora 19:00, în sala expozițională F64!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.