(c) Cristina Ohler

Expoziția „Minimalism” – RGB Photography

Grupul Back to White and Black, constituit pe Facebook de către RGB Photography, și în care sunt bineveniți toți iubitorii de fotografie alb-negru, expune începând cu 17 mai 2018, la Gram Bistro, lucrări cu tema Minimalism realizate de membrii grupului.

minimalism

Zicala cu mai puțin înseamnă mai mult definește la fix minimalismul, unde „jucăriile” puse la dispoziția artistului se rezumă la o cantitate minimă de componente, cum ar fi culoarea, forma, linia și textura dar care, pe de altă parte, dau adesea un rezultat dramatic, care transcende simplitatea.

Unduiri de chitară care te fac să auzi muzica ce răsună din corzile mânuite cu grijă, liniște desăvârșită și omătul care se așterne pe o mașină, o pană atât de fină peste asfaltul proaspăt turnat, un bec de bicicletă pe care ți-l poți închipui în povești cu ceață, ca un far în noapte, o plantă singuratică, răzbind prin omătul care a acoperit orice urmă de viață.
Povești în alb-negru, stări, contraste, concepte și transformări, cu asta te vor întâmpina timp de o lună membrii grupului Back to White and Black, la Gram Bistro, la cea de-a cincea expoziție tematică.

Expun: Adrian Bolboceanu, Adrian Ignat, Cătălin Pescaru, Cosmin Gârleșteanu, Cristina Gârleșteanu (Țintă), Cristina Ohler, Elena Tudorică, Florin Cristache, Gabriela Pătrășcan, Horia Petrescu, Ioana Iordache, Magda Fulger, Mihaela Năstase, Mihaela Tasulea, Mirela Momanu, Monica Pătrășcoiu și Oana Grigore.

Expoziția va putea fi vizitată la Gram Bistro, începând cu data de 17 mai 2018.

Sunteți așteptați cu drag!

minimalism
(c) Monica Pătrășcoiu

Despre grupul Back to White and Black

Grupul Back to White and Black a fost înființat ca o platformă de interacțiune între pasionații de fotografie alb-negru. Chiar dacă s-au întâlnit sau nu la cursurile RGB Photography, oricine este binevenit să participe la proiectele pe care grupul le propune.

În acest grup orice membru poate alege oricare dintre rolurile: simplu spectator, participant la unele dintre proiecte sau participant la fiecare proiect. În plus, fiecare își poate schimba rolul ori de câte ori va dori.

Temele propuse pot avea reguli, locații, timpi și termene proprii. Pot avea strict finalitate fotografică sau pot implica sunet, video ori multimedia. Fotografia alb-negru are un loc special în sufletul fiecarui iubitor de imagine, pe care grupul îl încurajează să dea frâu liber oricărei inițiative creative. Bucuria este de partea lor.

Despre RGB Photography

Școala, fondată de Răzvan Buluș, și-a deschis porțile în luna februarie 2008, cu primul curs de fotografie autorizat. Încă de la început și-au dorit un spațiu dedicat studiilor de imagine, explorării marilor genuri fotografice, experimentării de tehnici creative și abordării mai mult sau mai puțin obișnuite ale fenomenului foto, alături de cursanți. Entuziasmul și evoluția fiecărui participant i-a motivat să aducă mereu ceva nou: o temă surpriză, un proiect de grup, un concurs spontan, o ședință foto într-un loc deosebit.

În timp au observat că dimensiunea fenomenului fotografic îl face imposibil de cuprins într-un singur curs și ulterior în afara cursului de Fotografie au lansat și alte cursuri sau ateliere, fie pentru avansați, fie pe tematici dedicate, cum ar fi creativitatea, fotografia alb-negru, Photoshop-ul, fotografia analog etc. Astăzi se gândesc cu drag la absolvenții celor peste 100 de grupe care au parcurs workshopurile și cursurile RGB, și care explorează mai departe acest univers minunat, privit acum cu alți ochi. Aventura continuă!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *