(c) Mirela Momanu

Workshop Fotografie de stradă în București

Pasionat de fotografia de stradă? RGB Photography, alături de Mirela Momanu, Cosmin Gârleșteanu și Cristina Gârleșteanu vă invită pe final de septembrie la un nou workshop dedicat fotografiei de stradă.

Veți studia ce este și ce nu este fotografia de stradă, idei de compoziție în fotografia de stradă, importanța luminii în acest gen de fotografie, scurte noțiuni de legislație privind fotografia de stradă în Romania și studii de caz, plus o serie de aplicații practice pe străzile și/sau parcurile din București.

Pentru înscrieri, găsiți detalii aici.

Agenda zilelor de workshop

Prima întâlnire – teorie (3h)

  • Fotografia de strada – definiție, scurt istoric, ce este și ce nu este fotografia de stradă, reguli de bază
  • Idei de compoziție în fotografia de stradă (elemente de fotocompoziție, exemple și exerciții practice)
  • Lumina în fotografia de stradă – cum putem profita de ea pentru rezultate de impact
  • Noțiuni de legislație în fotografia de stradă și studii de caz
  • Resurse utile în fotografia de stradă (cărți, site-uri și comunități dedicate, alte resurse)

A doua întâlnire – aplicații practice (4h)

În cadrul primei zi de practică, cursantii vor experimenta mai multe idei de compoziție și tehnici de fotografiere, plus de utilizare a luminii naturale pentru rezultate de impact. Vă veți grupa pe teme, dupa care veți face schimb.

A treia întâlnire – aplicații practice (2h)

În cea de-a doua sesiune de practica vă veți deplasa în zona gării sau într-unul din parcurile din București și veți continua experimentarea diferitelor tehnici și idei de compoziție. De acestă dată tema va fi la alegerea liberă a fiecărui participant.

A patra întâlnire – feedback/comentarii pe fotografii și discutii libere, selecție pentru promovare sau participare la o viitoare expoziție (2h)

Feedback/comentarii pe fotografii se vor face pe parcursul întregului curs, on-line pe grup dedicat pe plaforma Facebook, precum și prin discuții libere, cu selecție pentru promovare sau participare la o viitoare expozitie. Se vor viziona fotografiile realizate de cursanți în zilele de practică, alegem cele mai bune fotografii care pot ajunge în viitoare expoziții sau galerii online de profil.

Este recomandat ca fiecare cursant să aibă în dotare un aparat de fotografiat (de preferat mirrorless sau DSLR).

Mai multe detalii și înscrieri aici.

Fotografii ale cursanților de la grupa anterioară

Voi ce așteptări aveți de la un workshop de fotografie de stradă? Povestiți-ne în comentarii.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.