8 sfaturi și idei pentru fotografii de natură moartă reușite

Postat de: F64 F64

Pentru zilele în care nu ai ocazia de a ieși pe afară sau pentru momentele în care nu mai știi ce să fotografiezi și ai vrea să încerci ceva nou, ne-am gândit să povestim pe blogul F64 despre fotografia de natură moarte, cu sfaturi și exemple utile.

Nu este nevoie nici măcar să părăsești confortul propriei case, vei constata că ai aproape totul la îndemână pentru acest tip de fotografie. Mai mult, nu ai nevoie de niciun fel de echipament special, aproape orice aparat foto își va face treaba, fie el DSLR, mirrorless sau chiar și o compactă performantă.
În schimb, va fi importantă pregătirea ideii și să acorzi o mare atenție detaliilor, atunci când fotografiezi.

Haide să descoperim împreună câteva sfaturi și idei utile când vine vorba de fotografii de natură moartă reușite:

#1 Fă cât mai multe fotografii

Spre deosebire de aparatele foto tradiționale pe film, acum poți trage oricâte cadre vrei. Așa că este bine să profiți de acest lucru, până găsești cea mai bună expunere, cel mai bun unghi și cea mai echilibrată îmbinare a elementelor fotografiate. Le poți schimba ordinea, poți focaliza în zone diferite sau poți opta să ai absolut totul în focus, poți schimba fundalul, poți încerca să simplifici sau uneori să mai adaugi elemente în fotografie șamd. Opțiunile sunt extrem de numeroase, așa că profită din plin de asta.