Cabina foto: cum să o construiești acasă

Cum îţi poţi construi acasă o cabină foto dotată complet, cu doar aproximativ 4000 lei

Cabina foto: Dchiziții necesare:

  • câteva plăci de pal melaminat – 100 lei;
  • două plăci de plexiglas alb mat decupate – 150 lei;
  • imprimantă foto cu sistem CISS – 700 lei;
  • picior central de 1.2 m – 250 lei;
  • cameră foto DSLR cu 18-55mm – 2000 lei;
  • laptop 3 în 1, diagonala 10 inch – 500 lei;
  • soft DSLR booth – 650 lei;
  • poxipol, şuruburi, bandă dublu adezivă – 50 lei.

Cabina foto: Detalii componente

Plăcile de pal melaminat pot fi de culoarea cabinei foto şi pot avea grosime de 1,8 sau 1,6 cm. Se poate alege şi varianta OSB dacă se doreşte învelirea ulterioară cu mocheta. Acest tip de pal trebuie cumpărat dintr-un magazin care asigură şi debitarea acestuia pe dimensiunile dorite.

Dimensiunile se stabilesc în funcţie de mărimea imprimantei – undeva la 45 cm latura cubului. Dispunerea plăcilor se realizează după cum urmează:

  • în partea de jos a cubului o placă;
  • 2 plăci laterale;
  • o placă la uşă;
  • încă 2 bucăţi pentru contrafişă

În fața cabinei şi deasupra se vor adăuga plăci de Plexiglas – placa din față având şi rolul de difuzor pentru flashul montat pe cameră foto, astfel vor fi înlăturate orice umbre de pe portrete.

La placa din faţă se va decupa partea unde se montează touchscreenul, cameră foto şi care asigură livrarea fotografiilor din imprimantă.

Am ales o imprimantă foto bazată cu sistem CISS, deoarece oferă cel mai mic preţ per print, se poate printa față verso – dacă doriţi ca pe verso să printaţi înainte brandul dumneavoastră -, iar cu cerneală şi hârtie de calitate culorile ţin foarte mult. Un alt avantaj al imprimantei cu CISS este că se pot lista şi fotografii mai mari, precum A4. De asemenea, și pentru că are o întrebuinţare multiplă, putând fi folosită şi la printul de CD/DVD-uri. Piciorul central poate fi similar celor folosite la boxe.

Camera foto poate fi orice DSLR care acceptă live view, iar unghiul de cuprindere de 18 mm pe crop este suficient pentru a surprinde grupul de petrecăreţi. Ar fi ideal dacă aveţi posibilitatea de a conecta camera foto spre a fi alimentată de la prize şi asta pentru a nu avea surprize cu acumulatorul camerei. Flashul încorporat este ideal să pătrundă prin Plexiglas fără a crea umbre la portrete.

Orice tabletă care acceptă sistem de operare windows este eficientă, deoarece pe acest sistem operează softul ales – fiind puţine softuri care operează pe android.

Un articol de Cristian Socaciu. Descoperă blogul cabina-foto aici.

Alți fotografi au mai citit și:

20 Comments

  • Buna,

    Incerc sa ma familiarizez cu dslrbooth app urmarind videouri pe youtube. Eu am descarcat varianta free trial de pe https://dslrbooth.com/. Totusi meniul nu pare a fi la fel cu cel din toate videourile de pe youtube pe care le-am vizionat.

    Nu am descarcat versiunea potrivita?

    Multumesc!

    • Bună ziua,

      Recomandăm să deschideți un tichet direct către platforma respectivă pentru a vă comunica exact avantajele pe care le aveți în varianta de free trial.

  • Buna,

    Am un blitz godox v1 TTL si un aparat Canon EOS R10. Ma puteti ajuta cu instructiunile pentru a putea declansa blitul extern wireless, fara sa il conectez la camera?

    Multumesc!

    • Salutare Cosmin,

      Te rugăm să le scrii colegilor de la info@f64studio.ro pentru a îți oferi sfaturile necesare.

      Mulțumim frumos!

  • Buna ziua
    Mă interesează acest proiect ,am văzut planul pentru piciorul photobootului și mă interesează un plan al cutiei daca se poate
    Va mulțumesc

    • Buna ziua, ati gasit undeva picior de 120 cm ? Din ce am vazut toate au cam 72. Rog sursa daca ati gasti.
      Multumesc

  • Ideea in principiu este corecta, dar ai nevoie de un laptop cu perfomante mult mai bune decat ceva cu atom daca chiar vrei sa nu stea lumea pana se declaseaza aparatul, si pana se creaza colajul, doar calculatorul ajunge sa coste 4000 de lei. Nici nu vreau sa mai spun despre imprimanta. Pentru o petrecere cu familie prieteni, sunt solutii mult mai bune (aparat instax, imprimanta wifi pentru telefon gen canon selfy) mai ieftine.

    • Mihai, nu as descuraja oamenii chiar asa :). Este drept ca un laptop performant costa 4000 lei dar cine spune ca acesta trebuie sa fie nou atunci cand il cumperi, valabil si pentru imprimantele pe care noi le folosim, imprimate excelente cu sublimare care au mii de printuri si mai duc inca alte zeci de mii probabil dar pe care le vom vinde pentru un eventual upgrade. Cui le vindem? Unui om care-si doreste sa-si construiasca o cabina foto dar nu are tocmai banii pentru toate componenetele noi. Noi folosim cu succes imprimate Mitsubishi si DNP si recunosc ca-mi place sa cumpar ultimele modele si sa vand imprimatele mai vechi care functioneaza impecabil. https://omgcabinafoto.ro/

  • De unde pot cumpara licenta soft DSLR booth?
    Nu am gasit nimic pe google

  • De unde pot cumpara licenta soft DSLR booth?

    • direct de pe site-ul lor costa 160 usd varianta profesionala.

  • @ alex: se recomanda orice DSLR care suporta live view. Ca si obiective sa aiba distanta focala 18mm sau mai deschis. Ca si flashuri poti folosi cel incorporat cu difusser sau ceva mai performant . Cu stima echipa http://cabina-foto.blogspot.com/

  • @valentin nicolae: noi am construit cabina din imagine cu un myria my8307 re atunci am gasito cu 500 lei la Altex . Acum am cautat acest model dar nu l-am mai gasit poti folosi orice tableta cu sistem de operare windows pentru ca majoritaatea softurilor de cabina foto merg doar pe acest sistem de operare cu stima echipa http://cabina-foto.blogspot.com/

  • Ce fel de laptop 3 in 1 se găsește în bugetul precizat de dvs, respectiv 500 lei.
    Câteva exemple vă rog. Mulțumesc

    • Valentin, in bugetul de 500 lei este dificil sa gasesti o tableta buna, rezistenta care sa nu te lase cand iti este lumea mai draga. Noi folosim cu succes tablete Surface. De la 2 Pro pana la 4. Depinde de ce soft folosesti, ce optiuni vrei sa folosesti din acel soft. Aici ma refer la Green Screen mai ales pentru ca el este un consumator mare de resurse. Props-urile digitale sunt si ele consumatoare dar nu sunt neaparat necesare in functionarea cabinei foto la un eveniment. Asadar, un procesor i5 de generatie 5-6 cu minim 4 Gb de ram si neaparat SSD poate sa fie solutia de buget. Daca vrei sa vezi o cabina foto construita cu acest tip de tableta poti intra aici https://omgcabinafoto.ro/cabina-foto-vintage-deschisa sau ne poti face chiar o vizita. Nu comercializam cabine dar nu suntem tocmai secretosi cu cei care vor sa intre in acest domeniu :), este loc pentru toata lumea daca esti pasionat de fotografie.

  • Un sfat cu setarile camerei ptr cabina ? Multumesc

    • Alex, setarile aparatului vor fi in functie de zona unde amplasezi cabina foto. Noi folosim doar setari manuale ale aparatului pentru ca … defect profesional :P. Dar iti pot da cateva exemple care functionaza pentru noi. Daca cabina este amplasata la exterior si este o zi insorita, iti setezi o diafragma de 8 – 9, un iso intre 200 si 400 si apoi te joci cu timpul de expunere pana esti multumit de rezultat. La Dslr Booth ai setarile direct pe ecran si poti face usor asta. White balance poate fi pe auto daca nu folosesti green screen. La interior cel mai des folosim urmatoarele setari F 7.1 iso 800 si 1/160. Acum depinde de ce blitz folosesti pentru ca si pe el trebuie sa-l pui la treaba. Incepe cu o setare medie a blitz-ului ca sa ai de unde sa scazi daca poza este prea luminata sau sa cresti daca iti mai trebuie un pic de lumina. Nu exista niste setari castigatoare indiferent de situatie. Poate o sa vina cineva si o sa ma contrazica zicand ca daca il dai pe auto totul va fi bine :). Nu il contrazic, doar ca nu am testat :P. Acum ca avem o gramada de timp liber, evenimente nemaiavand loc cred ca puteti exersa toate scenariile posibile, mai cu cabina in curte mai cu ea in sufragerie, cu lumina stinsa cu lumina aprinsa sau ce va mai imaginati ca puteti intalni pe la evenimente. Spor!

    • sunt sanse sa functioneze cu tableta HUAWEI MatePad T 10s, 10.1″, 32GB, 2GB RAM

  • Dslr booth

  • De unde pot achiziționa softul sale booth?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.