Prezentare Fujifilm 16mm f1.4, cu Andrei Ciobotea

Postat de: Andrei Ciobotea Andrei Ciobotea

În ultimii ani aparatele mirrorless au devenit din ce în ce mai performante și au mâncat din ce în ce mai mult din piața producătorilor de DSLR. Unul dintre producătorii care au explodat în ultima perioadă este și Fujifilm. După succesul cu Fujifilm X-T2, vânzările au crescut foarte mult și au dus chiar la probleme de stoc.

Astăzi vom vorbi despre unul dintre cele mai performante obiective din gama Fujifilm și anume, Fujifilm 16mm f1.4 R WR. Dar mai întâi să trecem în revistă o scurtă prezentare a companiei Fujifilm.

A apărut în 1934 din simplul motiv că nu există nici o companie japoneză care să producă film fotografic. În următorii 10 ani compania a produs doar film. Însă în anii 40 a început să producă sticlă optică,  iar după al Doilea Război Mondial a început să producă imprimante și aparate de Raze-X. În anii 80 deținea deja o majoritate covârșitoare pe piața de film foto în zona Asiei. Gama de aparate Fujifilm mirrorless a apărut în 2012 cu un început foarte timid, iar anul trecut au lansat un aparat mirrorless de format mediu, Fujifilm GFX 50. Obiectivul pe care îl prezint astăzi, a apărut în Aprilie 2015.