(c) Doru Oprișan

De la Sud la Nord – expoziție de fotografie Doru Oprisan

Astăzi, 4 decembrie 2017, Doru Oprișan, jurnalist radio și fotograf, te invită la prima sa expoziție de fotografie, intitulată “De la Sud la Nord”, începând cu ora 19, la Novotel (Calea Victoriei 37B).

La 10 ani de la începutul aventurii sale fotografice, si-a zis că ar fi timpul sa prezinte și în formă fizică creațiile sale. Iar călătoriile recente în Patagonia și Islanda au oferit destule imagini care merită admirate altfel decât înghesuite pe un ecran sau publicate pe rețelele de socializare, unde adesea ne pierdem în scroll. Deși se află în locuri aproape opuse ale planetei, cele două regiuni au mai multe lucruri în comun, iar expoziția lui Doru scoate în evidență atât asemănările, cât și deosebirile. Sunt peisaje atipice, culori greu de imaginat și detalii uimitoare. Printurile sunt în format mare și spre deosebire de majoritatea expozițiilor, acestea au fost imprimate pe pânză.

expoziție
(c) Doru Oprișan

Cum în cele mai faine călătorii pleci alături de prieteni buni, invitatul special al evenimentului este Dorin Bofan, care se va asigura că detaliile celor două expediții nu vor fi transformate în povești pescărești.

Doru Oprisan te invită într-o călătorie care aînceput cu multi ani în urmă, pe când era copil și citea “Toate Pânzele Sus”. Numele misterios al Patagoniei i-a rămas undeva în minte până acum un an, cand i-a trecut hotarul. Trei săptămâni uimitoare s-au transformat in imagini și lor li s-a adăugat o nouă călătorie, anul acesta, pe un alt tărâm atipic: Islanda.

Două călătorii despre munți necunoscuți, despre ghețari zgomotoși, păduri pictate în culori extravagante, despre stat la cort și rații de mâncare, despre furtuni de zapadă și degete înghețate, despre liniște și pustietate.

Evenimentul va avea loc în prezența Excelentei Sale, Ambasadorul Republicii Argentina, Dl. Felipe Álvarez de Toledo și a Excelentei Sale, Consulul Onorific al Republicii Islanda, D-na. Georgiana Pogonaru.

Hai la vernisaj! Ne vedem diseară! Începând cu ora 19, la Novotel (Calea Victoriei 37B).

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Pana cand se poate vizita? Doar in Bucuresti vor fi expuse lucrarile?

    • Buna, Monica! Expozitia este una cu vanzarem, si o buna parte din printuri au fost cumparate. Am inteles ca au mai ramas 6-7 printuri la parter, raspandite prin receptie si barul de langa.

      • Felicitari! Astept urmatoarea expozitie….

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *