Expoziția „A road trip inside” – Găv Ruș

Postat de: F64 F64

În perioada 20 septembrie – 6 octombrie 2017, te așteptăm la F64 pentru a vernisa expoziția A road trip inside, semnată de Găv Ruș.

Această serie de fotografii a început dintr-o joacă și dintr-o ambiție. Voia să-și demonstreze că nu are nevoie de multe elemente pentru a crea un portret care să exprime o emoție veritabilă. Era deja pasionat de fotografia de stradă și petrecea câteva ore pe zi prin București. Știa bine că pentru a face fotografii de stradă nu avea nevoie decât de un body și deun obiectiv. Încerca să fie cât mai subtil pentru a se putea apropia de subiect fără a fi perceput ca o amenințare.

Răsfoind un site, a găsit câteva cadre care i s-au părut interesante : un fotograf în vacanță iși surprinsese prietenii într-o serie de imagini ce aveau un aer natural. Atunci s-a gândit că fotografia de portret ar putea să fie un experiment interesant.

Așa a luat naștere proiectul.

Albumul a început într-un weekend la mare. A ieșit pe plajă să facă câteva fotografii « altfel ». Știa doar că vrea să experimenteze cu idei noi și să încerce să surprindă câteva cadre care să transmită o senzație de liniște.

gav rus
(c) Găv

Libertatea de a fotografia persoane apropiate într-un mediu calm s-a dovedit un bun stimul pentru creativitate. De aceea, fotografiez persoane pe care le cunosc și cu care pot să dezvolt o relație bazată pe încredere reciprocă. Comunicarea la nivel personal este esențială pentru acest tip de fotografie. (Găv Ruș)

Au trecut doi ani de când a început această serie de portrete care în prezent numără aproximativ 150 de fotografii. A încercat de atunci să-și perfectioneze tehnicile, să reducă la minim cantitatea de regie din fotografii, să lase lucrurile să curga și să fie doar un voyeur al momentului.

Dar mai bine vii la expoziție, ca să te convingi! Aici vei regăsi 25 dintre imagini.

Vernisajul va avea loc pe data de 20 septembrie, de la ora 19, în prezența fotografului.

a roadtrip inside

fotografia de portret
(c) Găv

Despre Găv Ruș:

Este din București iar pentru el fotografia este “doar” o formă de terapie. Deși s-a jucat cu aparatul mai mulți ani, în 2015 s-a hotarat să experimenteze cu idei noi și să își creeze și o pagină personală.
Echipamentul său actual : Canon 1Ds MkII, Canon 50mm f/1.8, Canon 28mm f/1.8 .

Save

Save


Produse folosite

Save

Save

Save
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top