Vernisaj expoziția de fotografie: Dor de Vama Veche @Globalworth Tower

Andrei Bîrsan te invită la expoziția de fotografie “Dor de Vama Veche”, al cărei vernisaj va avea loc luni, 28 ianuarie 2019, începând cu ora 18.00 în holul Globalworth Tower (Strada Barbu Văcărescu , nr. 201), de lângă stația de metrou Aurel Vlaicu. Expoziția cu frânturi de Vamă, viață și culoare, va putea fi apoi vizitată până pe 1 februarie, iar lucrările vor fi expuse pe cele mai mari ecrane din Europa din Globalworth Tower, un spațiu neconvențional pentru astfel de evenimente.

Dor de vama veche

Vama veche e de poveste, sau de nepoveste, depinde ce facem pe acolo, dar de mers ar trebui să meargă oricine, măcar de curiozitate să petrecem câteva zile și să cutreierăm Vama o de la ACOLO și până la DINCOLO!

Vara trecută Andrei Bîrsan a stat pentru prima oară în Vamă, cu Mihaela, soția sa, la cort la Sandalandala. Consideră că dacă s-ar fi cazat în altă parte nu i-ar fi plăcut atât de mult. S-au simițit ca acasă în Bucureștiul lor drag, dar cu mai mult soare, mare, nopți albe și oameni minunați.

A rămas cu amintiri faine și, zice el cu fotografii pe măsură. S-a hotărât să ia drept companion foto de nădejde, un Canon 6D cu obiectivul 40mm f/2.8 și, a fotografiat oameni, apusuri, răsărituri, a încercat să curprindă atmosfera fotogenică a Vămii Vechi prin propria viziune.

Astfel, te invită într-un sediu ultramodern și corporatist, Globalworth Tower, la o expoziție cu frânturi din Vamă, o expoziție plină de viață și culoare, de bucuria vacanței, o expoziție care vine cu dor de ducă. Fotografiile vor fi expuse într-un mod atipic, dar tot mai în ton cu ascensiunea tehnologiei din secolul 21. La o dimensiune de 10x6m, acestea vor fi afișate pe LCD-uri.

Imaginile cuprind plaja în mijlocul zilei, primul shot al nopții, “gătitul” pentru petrecerile nesfârșite și răsăritul magnific care menține spiritul.

“Mulțumesc Globalworth pentru găzduirea evenimentului și magazinului F64 pentru ajutorul în organizarea expoziției, Macrinei Drăgan și lui Eugen Popa. – spune Andrei.

Dor de vama veche

Despre Andrei Bîrsan

S-a născut în 1965 pe data de 8 mai, chiar de ziua  Partidului Comunist Român – PCR. A început să fotografieze în toamna lui 1979, când începuse clasa a 8-a.

Totul a început cu o carte primită de la tatăl său „Pasiunea mea fotografia”, iar primul aparat de fotografiat a fost un Smena Symbol, primit de Crăciun de la mama lui. Camera obscură era în holul casei, echipată cu o veioză acoperită cu hârtie roşie, o noptieră şi 3 tăviţe. Prima experiență a fost copia contact a fotografiei de buletin. Nu ieşea cine ştie ce, dar la 14 ani a fost o descoperire care l-a făcut să îndrăgească fotografia toată viaţa.

În anul 2016 a înființat, împreună cu Mihai Petre și Daniel Mihai Centrul de memorie vizuală al Bucureștiului în care se regăsește atmosfera orașului în cele mai diverse ipostaze. A publicat două albume personale de fotografii: “Anii ’80” și “Frumusețea revine pe Lipscani”, iar fotografiile sale au ilustrat câteva carți dedicate Bucureștiului.

Partenerii expoziției Dor de Vama Veche:

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări, România și Polonia, unde deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 170 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 500 de companii naționale și multinaționale.

Mai multe informații pot fi găsite pe site sau pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

F64, cel mai mare concept store foto-video din Sud-Estul Europei, unde găseşti ultimele noutăţi din domeniu, dar şi cea mai diversificată gamă de echipamente, la cea mai bună calitate. Fotografia însă, nu se rezumă doar la aparatură și drept urmare, F64 creează și content dedicat pe blog sau pe canalul de youtube, organizează workshop-uri, evenimente, cursuri și expoziții în speranța de a uni o comunitate puternică prin creație și educație. Modernism.roRadio România Internațional, România Pozitivă și Raftul cu Idei.

Deja simți acel dor de ducă? Numeri lunile până la 1 mai când în sfârșit te vei putea bucura din nou de Vamă? Atunci hai la expoziție!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.