Polaroid Portraits cu Mihaela Andreea Andrei

Mihaela Andreea Andrei este pasionată de film și fotografie (în special fotografia instant) și dorește să-ți facă debutul expozițional într-ale fotografiei cu un proiect facut cu Polaroidul.

“În momentul de față am început un proiect nou de fotografie, la nume oscilez între câteva
Portraits with a Polaroid sau Polaroid Portraits. Poate o să-mi vină inspirația și am să găsesc un nume mai potrivit”

Proiectul Andreei este realizat cu două camere Polaroid Spirit 600 și Polaroid Close-up 636, iar linia de continuitate a fotografiilor este dată de filmul folosit Instant Special, alb-negru.

Cât despre tematică am lăsat-o pe creatoare să ne lămurească:

“Vreau să construiesc o bază de portrete ale oamenilor. Cei pe care îi cunosc sau oameni pe care abia i-am cunoscut sau pur și simplu străini care au fost de acord să-mi pozeze. În această serie, subiectul își poate construi singur portretul, poate dezvălui ce-și dorește el sau ea prin portretul respectiv, cum doreste sa fie perceput de publicul larg. Au mână liberă în a-și alege hainele, decorul și emoția pe care vor să o transmită. Dacă au un loc preferat pe care vor sa îl împărtășească cu publicul, anumite elemente de decor sau pur și simplu vor să-și arate meseria în acest portret, eu le voi sprijinii inițiativele imortalizându-i în ipostaza aleasă.”

Andreea plănuiește să facă și o expoziție cu Polaroid Portraits, care ar fi prima sa expoziție individuală și a doua expoziție pe fotografia de film, film instant, având ca vedetă Polaroidul, în București.

“Mi-a plăcut foarte mult ‘Emotion in Motion’, iar acest lucru m-a impulsionat să merg mai departe.”

Întrebarea care rămâne însă, este cât de departe ar fi dispus fotograful să meargă? Mi-a dezvăluit că i-ar plăcea să scoată și un album sau o revistă, pe care să o lanseze, poate în timpul vernisajului, cu toate portretele, când acestea vor fi gata. Momentan proiectul este compus doar din cele 10 fotografii prezentate aici.

Cine este Andreea? Am lăsat-o pe ea să ne spună:

“Mă consider un expat, la aproape 26 de ani. În ciuda negativismului avut cu schimbarea de locație dar și de cultură, pot spune că pe partea artistică m-a ajutat enorm. Sunt mulțumită de anul 2016 din acest punct de vedere. Oarecum prin proiectul acesta vreau să mă ajut și pe mine, din moment ce nu sunt cea mai sociabilă persoană. Polaroid Portraits mă împinge să fiu mai deschisă și să cunosc oameni noi. În final sunt o tipă care preferă vinul alb sec, Pink Floyd și pisici. Am un pisoi pe nume Kubrick datorită obsesiei pentru filmele lui Stanley Kubrick, defect profesional luat din școala de film, neterminată încă. Sper să reușesc să o termin în UK sau în România.”

UPDATE: Se pare că o va termina in UK, având în vedere că tocmai a fost acceptată la un curs de scurtmetraj! Felicitări!

Vezi cum se defășoară proiectul Andreei.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *