Fotografiile de pe Instagram și Facebook sunt faine, dar printul e mai cool

Fotografiile de pe rețelele de socializare, care vin la pachet cu filtre, like-uri, share-uri și comentarii sunt faine și comode, știind că pot fi apreciate și vizibile pentru tot internetul, fiind la un click distanță.

Dar nimic nu se compară cu o fotografie printată, unde atingi și simți fotografia, unde imaginea nu e luminată din spatele unui monitor, telefon sau tabletă.

Fotografiile printate se maturizează și sunt atât de multe mijloace de printare a fotografiilor preferate, încât suntem siguri că te putem convinge să printezi din nou amintirile preferate!

Imprimantele din gama Canon Selphy și Canon Pixma de exemplu, sunt portabile, ușor de transportat și depozitat, plus rezultatul fotografiilor e minunat. Printr-o fotografie printată dai viață amintirilor. Atunci când fotografiile sunt printate, capătă o valoare simbolică. Acea bucată de hârtie are mai multă emoție decât un click peste fotografiile pe de Instagram sau Facebook.

Partea cool a printului este că poți oferi şi altora fotografiile tale, uneori membrilor din familie sau prietenilor și dacă ți se pare cam fad să oferi doar niște fotografii și atât, descoperă în acest articol idei creative pentru a-ți oferi fotografiile cadou.

În schimb, dacă le-ai oferi imagini trimise online sau pe stick, cei dragi ție vor arunca un ochi, îți vor mulțumi și apoi vor uita total de ele. Asta fiind valabil pentru cei care știu cum funcționează tehnologia modernă, fiindcă sigur avem rude, buncii de exemplu, care nu sunt familiarizați cu gadgeturile de ultimă generație.

Un album foto însă, va avea întotdeauna impact. Răsfoindu-l îți faci timp să stai cu cei dragi, să analizezi fotografiile, să vezi ce înseamnă pentru tine. Le dai timp să-ți întipărească amintirea momentului mai bine. Plus că, așa și cei mici pot vedea fotografiile din arhiva personală, fotografii printate cu ei de la botez, sau alte evenimente, unde reușesc să indentifice membrii familiei prin intermediul fotografiilor capturate și printate, fără să-ți cotrobăie ție prin calculator când ești ocupat.

Dacă vrei ca albumul tău foto să fie și mai cool, se poate creea o fotocarte unică pe care o poți realiza singur de pe pagina de Printing din site-ul F64.

Fotocartea este o alternativă cool să îți printez amintirile, poți să alegi ce dimensiune și temă ți se potrivește, încarci și aranjezi fotografiile, iar în câteva zile vei putea răsfoi cu drag fotocartea.

La print este aproape ca pe Instagram sau Facebook, doar ca în locul filtrelor, poți să îți alegi tipul de hârtie: lucioasă, semi-lucioasă, mată, formatul poate varia de la 10×15, 13×18, 15×21, A3, A4, până la A0. Printul poate fi pe fotomagnet, pânză, cașerare pe foam board (mousse-carton). Serviciul de Printing F64 oferă mai multe variante în care poți transforma o fotografie digitală în ceva real, tangibil, rezistent mult timp. 

Dacă vrei să fii creativ și să-ți printezi singur fotografiile, imprimantele din gama Fujifilm Instax, îți permit să printezi pozele preferate în 10 secunde, datorită unui sistem performant cu laser. O altă variantă mai este desigur, clasicul aparat Fujifilm Instax. La fel de bine poți conta și pe Polaroid Pop, un aparat foto instant cu ajutorul căruia poți printa instant fotografiile.

Imprimanta Polaroid printează în format 7 x 12 cm, de pe telefonul mobil sau tabletă prin NFC ori Bluetooth, cu o aplicație dedicată imprimantei compatibilă cu sistemele de operare iOS și Android.

Imaginea printată nu se compară cu pixelii de pe un monitor, întotdeauna o fotografie printată va ajuta la  accentuarea preciziei optice.

Tu ce fel de metodă de printing preferi pentru a-ți păstra amintirile vii? Lasă-ne un comentariu!

Un articol de Mădălina Chilici.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.