Prezentare OLYMPUS PEN-F la F64 – Între punctul de stație și momentul declanșării

Fan Jaguar E-Type și Ford Mustang? Steve McQueen și Brigitte Bardot? Dar Beatles și Rolling Stones? Anii ’60 ne-au oferit o serie de simboluri importante… Acum, cu o nouă versiune a aparatului foto PEN-F, Olympus readuce spiritul anilor ’60 în era digitală.
Și nu oricum. Ci cu pasiune pentru stil. Un produs unic, o poveste interesantă.
Noul Olympus PEN-F a fost lansat la final de ianuarie 2016, iar creatorii săi au regândit toate elementele, îmbunătăţind performanţele optice excepţionale, combinând elementele tradiţionale cu designul contemporan şi inovaţia autentică ce asigură camerei cea mai atractivă calitate: intuiţia.


Dacă vorbim de Olympus PEN-F vorbim de forță de inovare, de detalii clare și precise la o rezoluție care nu lasă nimic de dorit, de răspuns rapid la comenzi, un vizor electronic inteligent, ușurință în utilizare sau, pe scurt, performanță de top într-un design elegant, care nu te poate lăsa indiferent dacă pentru tine stilul contează.
Dar nu ne crede pe cuvânt. Vino să te convingi!

Joi, 17 martie 2016, de la ora 19:00, te așteptăm la magazinul F64 la o prezentare a noului Olympus PEN-F, alături de Cristian Crisbășan, creator vizual și scriitor.

Un fotograf bun este acela care cu onestitate descoperă cine este, ce are de spus și respectă asta, este consecvent – chiar dacă toată lumea aruncă cu noroi în el. Lumea este una. Privirea noastră – unică. Dacă vedem cu onestitate, nu există subiect de ne-fotografiat. Vorbesc aici de fotografia de autor, nu de fotografia comercială, care vinde rufe, E-uri și sloganuri de orice fel. (Cristian Crisbășan)

Cristian Crisbăşan a făcut studii de arte plastice (Liceul N.N. Tonitza), a absolvit Școala de televiziune BBC (1994), a fost director editorial la Playboy și Madame Figaro (1999-2001), precum și guest-photographer la High Life (2003/2004). În 2001 trimite câteva fotografii la http://www.michelle7.com/, un site de fotografie nud şi erotică, proiect al New Age Publications şi curând e remarcat de Stern care îl expune în galeriile virtuale ale secţiunii lifestyle.
În 2005 apare albumul Digital Sessions (DAAB, Koln), distribuit în peste 50 de ţări, iar în 2007 este inclus în Antologia Taschen The New Erotic Photography, care reuneşte cei mai buni 82 de fotografi contemporani de nud. Este inclus, de asemenea, in antologiile “Nude Photography” publicată de LOFT Publications (Barcelona, Spania) și  ”The Big Book Of Pussy” (Taschen – USA).
A scris două volume de povestiri scurte, a participat la numeroase expoziții de grup și individuale, a fost membru fondator și membru în juriul concursului național de fotografie “VEZI ORANGE”, dar și lector la diverse workshop-uri pe tema nudului artistic (Fotogenica 2009, Vama Sub Lumini de Oscar 2010-2015).
Totodată, a obținut premiul AdAngel 2012 la Festivalul Internațional de Publicitate AdPrint pentru fotografia de copertă a revistei DACÂT O REVISTĂ / No.6 / Familia / vara 2011.
Foarte recent, cineva ne-a șoptit și faptul că, tot Cristian Crisbășan a fost și still-photographer pentru deocumentarul “Dezastrul din Colectiv” produs de Discovery Channel.

Cristian Crisbasan PEN-F
Despre experiența sa cu Olympus PEN-F de până acum, Cristian povestește:

PEN-­F: Între punctul de stație și momentul declanșării
Eu cred că cea mai bună cameră este fix aceea cea mai potrivită pentru ce vrei să faci ­, adică aceea care îți oferă cea mai mare libertate de a-ți exprima viziunea personală asupra lumii. Apariția conceptului “mirrorless” încarnat în primul Olympus PEN digital, EP­1, a fost ca o gură de aer pentru mine. În vara anului 2009 l-­am achiziționat și, după câteva luni, am făcut o expoziție întreagă cu PEN­ul și imagini din aceasta au fost incluse într­-o antologie internațională de fotografie. Am folosit constant de atunci și până azi PEN­ul, îl am și acum și funcționează impecabil. Olympus a dezvoltat constant gama PEN și recent a lansat modelul PEN­F, marcând un moment istoric, cred eu, în istoria brandului și a evoluției camerelor foto,­ repetând povestea de succes din anii ’60 a PEN­urilor analoge, pe film.

Înscriere:

Participarea la eveniment este posibilă doar în urma înscrierii prin intermediul acestui FORMULAR.

Vei primi ulterior de la noi confirmarea de înscriere pe e-mail. Grăbește-te, locurile sunt limitate! Te așteptăm 🙂 Poți da și attend pe pagina de eveniment de pe Facebook ca să descoperi mereu ultimele noutăți!

Află întrega poveste și vezi rezultatele obținute joi, 17 martie 2016, la prezentare. Nu uita că transmitem totul LIVE, așa că de oriunde ai fi, ne vedem online!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.