Olympus anunță cel mai compact, versatil și stabil obiectiv tele-foto

Pentru profesioniştii mereu în mişcare: cel mai compact obiectiv telefoto de 300mm: M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO
Odată cu lansarea primului obiectiv profesional tele-foto de 300mm Olympus, compatibil Micro Four Thirds (MFT), modelul M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO, fotografii profesionişti care preferă portabilitatea şi spontaneitatea, se vor bucura de toate opţiunile fotografierii fără trepied.
Noul obiectiv completează gama PRO Olympus cu nu mai puţin de trei premiere mondiale: este cel mai compact şi mai uşor obiectiv tele-foto din lume, integrează cel mai performant sistem de stabilizare în 6 paşi (în combinaţie cu modelele de camere Olympus compatibile) şi are cea mai mică distanţă de focalizare pentru fotografierea tele-macro din categorie: doar 1.4m de la subiect la cameră.
olympus
Datorită acestui avantaj, este ideal pentru profesioniştii dinamici care au nevoie de obiective puternice, performante, dar potrivite formatului compact al camerelor Micro Four Thirds.
Noul obiectiv dezvăluie întregul potenţial atunci când este ataşat modelelor de camere foto Olympus OM-D E-M1 sau E-M5 Mark II. De exemplu, atinge viteze de focalizare de 300ms sau mai puţin, iar sistemul său de stabilizare, care foloseşte cea mai înaltă tehnologie, se sincronizează cu sistemul unic pe 5 axe al OM-D. Obturatorul silenţios completează motoarele OM-D cu nivel de zgomot redus la evenimentele unde nivelul de sunet contează. Datorită protecţiei împotriva prafului, îngheţului şi stropirii, este obiectivul tele-foto potrivit pentru surprinderea naturii şi a sporturilor în aer liber.
Olympus
M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 14.0 IS PRO (4)
M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO este disponibil pe negru de la începutul lunii martie 2016.
Super-compact pentru spontaneitate
Odată cu lansarea lui M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO, Olympus poate oferi fotografilor profesionişti un obiectiv compatibil MFT pentru fiecare distanţă focală, de la 14mm la 600mm. Gama combină optica de primă clasă, M.ZUIKO, cu elemente practice necesare fotografilor care lucrează în proiecte solicitante unde manevrarea facilă şi maxima mobilitate sunt esenţiale, în orice colţ al lumii s-ar afla. O comparaţie sumară cu obiectivele SLR dezvăluie punctele forte ale noului obiectiv PRO. Având doar 1270g, M.ZUIKO înclină balanţa la un sfert din greutatea obiectivelor SLR cu distanţă focală echivalentă. Cu o lungime de doar 227mm, Olympus este mult mai compact decât orice alte obiective comparabile. Aşa cum o poate confirma fiecare profesionist care a călătorit cu avionul însoţit de un astfel de kit, din punct de vedere al manevrabilităţii şi confortului, modelele SLR vor putea concura cu greu.
olympus
Stabilizarea asigură calitatea imaginii
Olympus şi-a câştigat poziţia de lider la capitolul stabilizare de imagine integrată în cameră pentru modelele mirrorless şi a folosit această expertiză pentru a include tehnologia şi la gama de obiective. Deţinătorii M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO vor fi primii care vor beneficia de mecanismul Sync IS care se sincronizează cu sistemul pe 5 axe al modelelor OM-D E-M1 şi E-M5 Mark II. Rezultatul este îmbunătăţirea compensării cu 6 paşi EV. Aceasta stabilizează imaginea la fotografierea fără trepied şi afişarea EVF şi reduce semnificativ tremurul imaginii la filmare.
Inovaţie şi versatilitate
M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO este atractiv nu doar pentru greutatea sau dimensiunile reduse şi stabilitate, ci şi pentru funcţionalitatea acestuia – fiind cel mai versatil obiectiv tele-foto din piaţă şi, nu în ultimul rând, pentru uşurinţa în utilizare. Manşonul de focalizare permite fotografului să alterneze între setările de focalizare predefinite şi focalizarea automată de înaltă precizie a obiectivului. Obiectivul este dotat cu trei comutatoare poziţionate în partea superioară a acestuia, care pot fi utilizate fără obturarea vizorului, folosind un singur deget.
În partea stângă, comutatorul L-Fn poate fi personalizat pentru una dintre cele 27 funcţii disponibile. Lângă acesta se află comutatorul de activare/dezactivare a IS integrat în obiectiv, pentru utilizarea cu un trepied sau un suport stabil. Un alt comutator alternează aria de focalizare. Potenţialul acestui obiectiv pentru fotografiere de aproape este excepţional, oferind o putere de mărire de 0.48x* de la doar 1.4 metri distanţă între subiect şi cameră.
mirrorless
Construcţie de calitate pentru siguranţă
Excelenta calitate a corpului M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO nu va permite unei averse de ploaie sau unei furtuni de praf să stea în calea surprinderii unui moment tele-macro sau a oricărui alt cadru în aer liber. Fie la captarea cadrelor cu viaţa în natură, a activităţilor sportive sau a altor momente întâmplate pe un podium sau o scenă, noul obiectiv Olympus tele-foto este practic imperturbabil.
olympus
Accesorii

  • Teleconvertorul 1.4x: Doar 15mm în plus, pentru mai multă putere de mărire şi mobilitate.
    Geantă cu formă cilindrică. Compactă, cu un design plăcut, pentru păstrarea obiectivului în siguranţă.
  • Filtru de protecţie cu înveliş ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical): Tehnologia Olympus de protecţie previne efectele de ghosting şi flaring.

Despre Olympus
Olympus Europa este sediul central pentru activităţile desfăşurate în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) de către Olympus Corporation, Tokyo.
În calitate de producător de top, la nivel mondial, de tehnologie optică şi precizie digitală, Olympus furnizează soluţii inovatoare pentru cele mai moderne sisteme medicale şi camere digitale, precum şi soluţii ştiinţifice. Produsele premiate ale companiei reprezintă instrumente pentru detectarea, prevenirea şi vindecarea afecţiunilor, înlesnind cercetarea ştiinţifică şi documentarea vieţii cu libertate artistică. În mâinile utilizatorilor, produsele Olympus de înaltă tehnologie transformă viaţa oamenilor într-una mai sănătoasă, sigură şi împlinită.
[products ids=125024211,125007680,125017193]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.