Workshop aniversar cu Toma si Monica

Fotografia uneste oameni: Workshop aniversar cu Toma si Monica

12 octombrie 2012, Magura, Brasov: incepe primul workshop de fotografie. Imi aduc aminte ca dupa acel weekend ne intorceam acasa radiind de bucurie: intalnisem oameni faini, pasionati de fotografie care au avut incredere in noi si au participat la acel prim workshop. Au urmat apoi workshopuri in Cheile Bicazului, Sirnea (iarna), Magura si Pestera (iarna), Moeciu, Bucovina, Maramures, Tara Motilor si altele. Am fotografiat peisaje, cascade, mesteri populari si oameni din partea locului, cadre minimaliste sau pline de culoare. De fiecare data am incercat sa imbunatatim experienta de a participa la un workshop organizat de noi, iar acum ne gandim la workshopul din iarna din Bucovina unde vom fotografia mesteri locali, dansuri traditionale de iarna, uratori, peisaje si vom avea pentru prima data si o sesiune de fotografie de produs cu trimitere catre fotografia de stock.

Acest workshop aniversar a inceput pe 11 octombrie 2013 la fix un an de la prima intalnire de acest gen. In prima seara am urcat in satul Pestera si am fotografiat lumina apusului peste Bucegi si dealurile din jur. Casute aruncate pe dealuri, invaluite in culorile tomnatice ale copacilor si lumina calda a apusului. A venit seara si dupa masa am trecut la prezentari in sala de conferinte. Cel mai intens moment a fost filmul in care am inclus cele mai haioase momente din workshopurile din ultimul an. Materialele primite de la colaboratori, Lenspen-urile trimise de Canon Romania, curatarea senzorilor de catre Mihaela Cuturela, canile personalizate pentru fiecare participant cu „1 An de Workshopuri” si nu in ultimul rand tortul de sambata seara au fost momente faine si pline de rasete.

Rasaritul zilei de sambata ne-a gasit tot in satul Pestera unde am explorat diagonalele compozitionale create de dealurile din zona. A urmat tura foto de o zi din satele Magura si Pestera ce a culminat cu o bine meritata pauza de bere la o pensiune din Pestera. Lumina calda a apusului ne-a oferit sansa de a surprinde casutele din Magura iar pe fundal muntii Bucegi. Am discutat despre compozitii, despre punerea in valoare a subiectului si alegerea acestuia precum si decizia de a fotografia in modul portret sau landscape.

Sambata seara am discutat la un pahar de vin manastiresc fotografii facute de participanti pe parcursul zilei. Rasaritul de duminica ne-a oferit o panorama multicolora a Castelului Bran si a fost urmata de o cafea in zona si micul dejun.

Intotdeauna acele 3 sau 4 zile de workshop parca zboara: asa cred ca se intampla atunci cand iubesti ceea ce faci. Pentru noi incepe un nou an cu noi aventuri si noi workshopuri: cursul de editare foto din 23 noiembrie din Bucuresti si workshopul din iarna din Bucovina sunt urmatoarele evenimente si ne dorim sa iasa cat se poate de bine.

In final as vrea sa spun un multumesc sincer tuturor participantilor care au venit la workshopurile noastre si un multumesc colaboratorilor nostri care ne-au sustinut si incurajat. Sa ne vedem cu bine la workshopurile din anul ce urmeaza si la aniversara de anul viitor!

Pareri ale participantilor de la workshopul aniversar


Alina Murgu
Toma, ce pot sa iti spun este faptul ca in afara unei experiente extraordinare oferita de turele foto (experiente cu care ne-ai obisnuit deja), am avut impresia ca am fost in tabara cu colegii. Am plecat toti nu doar cu fotografii frumoase, dar si cu amintiri de neuitat si dorinta de a reveni cat mai repede. Cat despre cadouri ce sa iti spun … ma cert cu fiu-meu pe cana de la voi, cu Lenspenul am sters toate lentilele de la camera dar si ochelarii chiar daca erau curate iar agenda trebuie sa o pazesc ca pe ochii din cap sa nu mi-o confiste careva (cred ca o voi baga repede la folosit ca sa ma asigur ca raman cu ea :)). Dar cireasa de pe tort a fost … tortul . Si cu ocazia aceasta, imi ofer placerea de a va ura inca o data “La multi ani” si la cat mai multe workshopuri fascinante insotite de fotografii superbe.

Cristea “Paga” Turica
Buna seara prieteeeeni! Ce sa zic… chiar acuma beau un pahar de vin rosu manastiresc bun, dar nu la fel de bun ca cel al lui Toma, si parca abia acum cateva minute m-am despartit de voi toti de niste colegi. Despre cadouri ce sa spun… deosebite. A… noroc de Mihaela Cuturela care mi-a curatat senzorul care era… nu mai zic cum ca mi-e rusine. Am ramas cu o amintire frumoasa si mi-am facut niste prieteni adevarati Foto cu Toma si Bonciu Monica rules! Hugs and kisses for ladies and drinks forthe  others! PEACE!

Daniel Micu
Cred ca nu s-au sedimentat toate parerile! Lumea este inca “high”, dupa toata experienta, cel putin eu inca sunt! Mie mi-a placut mult de tot, m-am simtit ca intre prieteni si sincer sa fiu nu m-am mai distrat atat de bine de foarte multa vreme! Ca si alte genuri de abordat la viitoarele WS-uri, mi-ar placea candva spre sfarsitul primaverii/inceputul verii, anul viitor, o sesiune de close-up floral. Imi placeau fotografiile tale cu flori si am observat ca nu prea ai mai facut in ultima vreme!

Nicoleta Preda
Ce’as mai putea adauga?! Este o placerea sa merg la workshop-urile organizate de voi, pe langa organizarea desavarsita, atmosfera calda, relaxanta, oamenii frumosi pe care ii intalnesc, bagajul de cunostinte fotografice pe care-l acumulez, micile cadouri, surprize cu care ne-ati obisnuit si incantat de fiecare data, locurile pe care le colindam… toate la un loc ma fac sa revin, cu drag, de fiecare data . Tot respectul si aprecierea pentru ceea ce faceti si mult succes pe mai departe!

Tatiana Soldeanu
Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Despre frumoasa noastra experienta, eu as marturisi alaturi de multumiri adresate tuturor, cu ajutorul unei picturi pe care acum o inteleg altfel: Mont Sainte-Victoire de Paul Cezanne 

Ga Lia aha
so : vreme buna + somn adanc + papa bun + moldovenii mei faini + figuri noi si placute + peisaj carca + bonusuri + colega de camera desavarsita :-))) … si plecat acasa cu senzor curatat moca

Sorin Mitrea
M-am obisnuit sa gasesc aceeasi oameni minunati, Toma si Monica, care fac acelasi lucru cu multa daruire, si care reusesc ca cladeasca lungi prietenii… asa ca, nici la prima tura aniversara nu mi-au fost inselate asteptarile;… A fost un eveniment plin de informatii, mancare buna, prietenie, vin manastiresc, voie buna, tort, Lenspen, Canon, profesionalism, poze frumoase, glume, … a fost ceva frumos, a fost ceva asteptat de mine, de tine sper, de toti cei care am fost prewenti… La multi ani Toma TEAM!

Cristi Borbeli
Pentru noi a fost prima iesire cu Toma si Monica. I-am cunoscut la cursul de editare de la Bucuresti, mi-a placut si mi-am dorit sa particip la un workshop. Recunosc ca nu am fost cu alti fotografi cu exceptia lui Mircea Bezergheanu. Deci, curiozitate maxima, mai ales ca fotografia lui Toma se potriveste foarte bine cu conceptul de fine art de care sunt si eu atras. Ocazia a aparut odata cu aniversarea unui an de ture foto cu Toma si Monica. Impresii tehnice: pentru mine, trecut de ABC-ul folosirii DSLR-ului, a fost exact ce mi-am dorit. Un workshop despre compozitie, despre identificarea subiectului, punerea acestuia in valoare, intelegerea luminii la diferite ore ale zilei si a modului in care aceasta lumina poate fi folosita de catre fotografi. Impresii artistice: no comment! ne-am simtit ca intr-o mare familie, in care membrilor le pasa unuia de celalalt, in care exista respect, apreciere, intelegere, ajutor. Toma si Monica au reusit sa reuneasca un grup de oameni interesanti cu care ne va face mare placere sa ne revedem! A, sa nu uit! Surprizele au fost cele mai tari! Incepand cu visinata, vinul, cana, lenspen-urile, la un moment dat ne intrebam ce mai urmeaza si a urmat tortul. Va multumim si la cat mai multi ani de workshopuri impreuna! Special thanks to Mihaela Cuturela pentru rabdarea de a ne curata pe toti free of charge!

Mircea Cucu
Am participat la cateva workshopuri cu Toma Bonciu si Bonciu Monica…sunt niste oameni minunati de la care ai ce invata.Poti invata multe tehnici in ale fotografiei de peisaj precum si portrete de localnici in respectivele zone pe unde am fost…la aceste workshopuri se imbina utilul cu placutul, intr-o ambianta de aventura si de relaxare, ceva fain si pitoresc…Este o lume a cunoasterii continue….Deci La Multi Ani! si tot inainte cu multe workshopuri ok!..

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • …Ce frumosi,cata bucurie….va aplaud si va admir….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.