Se dă startul Photokina 2018!

În 2018 Photokina setează noi standarde, plănuind să devină un eveniment anual!

photokina 2018
Dacă ești pasionat de fotografie, cu siguranță ai auzit menționat cel puțin o dată vestitul târg de echipamente foto-video (și nu numai) din Köln, Germania: PHOTOKINA.
Un loc de întâlnire atât pentru cei curioși de ultimele noutăți în materie de foto-video și accesorii pentru acestea, cât și pentru iubitorii de fotografie, un eveniment care înglobează atât partea de aparatură, cât și expoziții de imagine, evenimente de socializare, workshop-uri foto pe diferite tematici, întâlniri între furnizori și distribuitori ș.a.m.d.

Organizat inițial o data la doi ani, din 2019 Photokina se va transforma într-un eveniment anual și va seta și o nouă dată, care va fi în mai, mai exact între 8 și 11 mai 2019. (spre deosebire de târgurile anterioare, organizate în general în luna septembrie)

“Photokina a fost și este într-o continuă dezvoltare, la fel ca produsele și serviciile pe care le promovează, plus atmosfera pieței prezente. Următorul pas logic este ca Photokina să aibă loc anual într-un mod și mai atractiv.” a spus, Katharina C. Hamma – Chief Operating Officer, Koelnmesse GmbH.

Până în 2019 însă, hai să aflăm mai multe despre ediția Photokina de anul acesta:

  • Va începe miercuri, pe 26 septembrie, și se va termina sâmbătă, pe 29 septembrie, pentru a oferi o experiență mai compactă și intensă a tot ceea ce merită să fie văzut.
  • O parte din echipa F64 va fi prezentă la Photokina 2018, iar pe parcursul întregii săptămâni vom încerca să fim cât mai prompți cu noutățile de la eveniment, preponderent pe Youtube și Facebook, însă, cu siguranță vei mai găsi ceva și pe blog.
  • Fanii Panasonic care vor fi prezenți la Köln, se pot încă înscrie la o serie întreagă de workshop-uri gratuite, AICI!

photokina 2018

Tipuri de evenimente de la ediția 2018:

Poți descărca întreg programul în format PDF aici.

Surprinde impusulurile creative

La Photokina 2018 vei regăsi o mulțime de evenimente, workshopuri, ședințe foto și locuri dedicate brandurilor și furnizorilor precum Olympus Perspective Playground. Vei putea afla sfaturi utile de la fotografi cunoscuți internațional și vei putea să arunci un ochi în IMAGING LAB și DIGILITY Conference & Expo. Vei putea participa și la competiții foto sau expoziții.

Găsește-ți inspirația în Köln

Photokina este un eveniment important atât pentru industrie cât și pentru cultură, oferind inspirație vieții culturale și domeniului fotografic din Köln și în afara târgului, prin evenimente, workshopuri, expoziții și competiții.

Rămâi în cadru

Prin MOTION STAGE, Photokina prezită produsele de ultimă generație, trendurile, tehnologiile și sfaturi despre film, video, fotografie și procesare sau editare. În plus, poți capta lucruri faine în ACTION ARENA și să participi la sesiune live și workshopurile organizate de experți.

Admiră expozițiile

Lasă-te inspirat de proiectele splendide create de fotografi cunoscuți internațional.

Ești profesionist? Poți deveni mai bun!

La Photokina găsești PROFESSIONALS STAGE, cu și mai multe transmisii în direct, apariții ale fotografilor importanți, sfaturi practice și RETAILING UNLTIMITED LOUNGE, unde au loc lecturi și sesiuni de socializare.

Idei de viitor

Ce ne rezervă viitorul? Ce idei putem pune în practică? La IMAGING LAB, vei întâlni oameni cu proiecte start-up de succes, cercetători și lideri de tehnologii lucrând la viitorul imaginii.

“Felul în care tehnologia se transformă oferă perseoective potențial valoros pentru creație. Photokina 2018+ asigură o gamă mai mare de produse dedicate artei în Köln ce sigur va convinge și tinerii pasionați.” a spus Rainer Führes CEO al Photo Industry Association (PIV).

Despre COMMUNITIES Stage – aici vei găsi următoarele:

  • Starurile de la Photokina,
  • Instagrammeri,
  • Fil Bo Riva live!,
  • #BANDSEARCHSTORY marca Photokina și c/o pop Festival,
  • Photokina photo bus,
  • Un loc unde poți închiria, datorită GEARFLIX.

Unul dintre cele mai frumoase lucruri despre fotografie este posibilitatea de a o împărtăși. Fotografii, experiențe, sfaturi, analog, digital, nici măcar nu contează ce alegi! În cadrul comunităților de la Photokina poți afla noutăți de la staruri, te poți întâlni cu prietenii și poți viziona cele mai faine fotografii. Poți învăța mai multe și despre comunitatea din Social Media și ce presupune să ai un stil de viață care se învârte în jurul pasiunii pentru foto-video.

Nu rata ocazia de a te întâlni cu Greg Gorman, Steve Thornton, Guido Karp, Ben Jaworskyj și Calvin Hollywood, care îți vor povesti despre munca lor. Îi vei putea vedea și pe Instagrammerii Michael Schulz și Marta Gerber pentru a învăța tehnicile pe care profesioniștii le folosesc și atuurile pe care le-a oferit experiența, sfaturi despre procesare și multe alte surprize, precum prezentarea live cu Fil Bo Riva!

Pentru mai multe detalii despre partea de comunitate prezentă la Photokina, poți arunca un ochi aici. 

Photokina

Printre cele 28 de pagini de expozanți de la Photokina (pe care le găsești aici) se numără și:

și mulți, mulți alții. Vezi lista completă mai sus.

Tu mergi la Photokina 2018? Poți oricând să te trimiți câte ceva în comentarii sau rămâi alături de noi pentru informații de ultimă oră direct de la eveniment!

Avem o pagină dedicată noutăților, unde poți de asemenea realiza și o precomandă pentru o parte din produsele de interes!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.