Testează Sony A7 III, cu Alin Popescu

Luni, 14 mai,  de la ora 19:00, te așteptăm la Little Corner (Str. Popa Soare, nr. 68 ) alături de Alin Popescu și Sony A7 III.

Atenție! Nu mai sunt locuri disponibile.

Sau urmărește-ne LIVE pe Facebook!

Vei lua parte la o sesiune inedită de testare a celui mai nou aparat Sony, modelul A7 III, alături de Alin Popescu, la Little Corner. Vei afla despre experiența lui recentă cu râvnitul mirrorless, dar surprizele nu se termină aici. După prezentarea tehnică a aparatului vei avea ocazia de a participa la o sesiune de fotografie de studio cu modele, pe tema fotografiei de cuplu retro. Toate acestea pentru ca tu să poți testa echipamentele Sony într-un mod cât mai creativ!

Printre aparatele puse la dispoziție pentru teste se vor număra și: Sony A7 III, A9,  A7R II,  A7R III și A7s II și multe obiective Sony, pe care le vei descoperi la eveniment, întrucât nu vrem să-ți stricăm surpriza!

Despre Sony A7 III

Sony

Inovația Sony în domeniul senzorilor de imagine a stat la baza camerei A7 III care încorporează noul senzor de imagine Exmor R CMOS de 24.2Mpx, cu iluminare din spate, ce oferă o sensibilitate crescută, rezoluție uimitoare și un interval dinamic extins de 15 trepte la sensibilitate scăzuta. Prin combinarea acestui senzor cu o varietate de facilități impresionante, inclusiv acoperire AF de 93%, fotografiere rapidă cu până la 10 cadre pe secundă, atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare silențioasa, capabilități video 4K diverse și multe altele, Sony a creat o nouă unealtă care oferă tuturor tipurilor de fotografi – de la amatori la profesioniști – posibilitatea de a crea conținut foto-video în moduri noi și diferite de orice au mai făcut în trecut.

  • Senzor BSI CMOS Full-frame Exmor R de generație nouă cu rezoluție de 24 megapixeli, cu iluminare din spate și o procesare superioară a imaginii,
  • Montură Sony E,
  • Sistem de autofocus cu 693 puncte de detecție de fază ce acoperă 93% din suprafața imaginii, 425 de puncte de contrast pentru auto-focus și un sistem Eye AF rapid și de încredere,
  • ISO între 100 și 51200 (care se poate extinde la ISO 50 – 204800 pentru imagini statice) și interval dinamic de 15 trepte 2 la sensibilități scăzute,
  • Sistem de stabilizare pe 5 ax,
  • Viteză de fotografiere în rafală la 10 fps, atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare silențioasă și monitorizarea completă a autofocusului/expunerii automate,
  • Înregistrare video 4K la 30 fps și Full Hd la 120 fps,
  • Shutter electronic 1/32000,
  • Shutter mecanic 1/8000,
  • S-log 2 și S-Log 3 sunt disponibile,
  • Viteza de sincronizare a flash-ului -1/250,
  • Ecran tactil cu diagonală de 3 inch și rezoluție de 921K pixeli,
  • EFV cu magnificare de 0,78x și rezoluție de 2,35 milioane de pixeli,
  • Sloturi duale de card SD, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1), terminal USB Type-C și multe altele,
  • Conectvitate: microHDMI, 2 x jack 3.5 mm ( microfon și căști ), USB 3.1,
  • WiFi+ NFC + Bluetooth,
  • Operabilitate superioară și funcționalitate mai mare, inclusiv prin adăugarea unui joystick pentru ajustarea punctelor de focalizare,
  • Acumulator NP-FZ100 cu autonomie de 2,2 ori mai mare față de alte modele din seria A7,
  • Dimensiuni: 127 x 96 x 74 mm,
  • Greutate: 650 grame.

Despre Alin Popescu

sony

Alin a început sa fotografieze încă din 2003 începând cu un aparat compact si trecând ulterior la DSLR. In prezent este adeptul camerelor mirrorless, de 3 ani fiind Sony Digital Image Ambassador în România.

Mai departe, motivat de o dorință de afirmare, a început să participe cu fotografiile sale la câteva concursuri. A fost premiat de mai multe ori (premiul I Fotogeografica ed. X, marele premiu al Microsoft “Future Pro Photographer” in valoare de 28.000$ cu fotografia “Slalom“, câștigător al taberei de fotografie “Sancrai Ecvestru”, câștigător al marelui premiu la concursul Chivas, organizat de Photomagazine, permiul I la Velvet Live Art party – fotografie de modă, medalie de aur AAFR la salonul internațional SIAFRMP ed. a IV-a, organizat sub patronajul AAFR și al asociației artiștilor fotografi din Ungaria, Fotograful Anului pentru fotografie de publicitate și medalie de aur AAFR în cadrul concursului național Fotograful Anului, castigator al concursului de fotografie off-road GoodYear 4×4, iar acestea sunt doar câteva dintre concursuri).

În 2008 și-a deschis propriul studio, a fost publicat de mai multe site-uri și reviste de specialitate precum: Photomagazine și Nikoniști, a avut numeroase expoziții personale, de grup și caritabile (  “Aproape Liniște” la Craiova, lucrări acceptate la salonul internațional “Dan Mihai Calinescu”, Craiova, mai multe expoziții caritabile de grup “Best Foto Fest”, a susținut și un workshopuri, la F64 alături de Narcis Virgiliu (după ce i-a fost asistent) și a fost lector în cadrul Weekendul Nikonistilor – 2 zile de workshopuri despre fotografia panoramică și printre toate acestea, este cunoscut pentru blogul său personal, unde publică des review-uri pe aparatură foto (primele fotografii din lume cu Nikon D4, la lansarea în România,  site-ul Versus.com afiseaza review-ul pentru Sony a6000 drept cel mai bun din lume înaintea Dpreview.com și a altor site-uri dedicate din domeniu etc).

Alin a făcut de asemenea parte și din multe proiecte, a plecat ca Blogger la Chișinău, a fotografiat pentru proiectul Romania Student Tour al Casei de Cultură a Studenților București, este fotograful oficial al evenimentului de promovare a capitalei în afara țării #EnjoyBucharest, fotografiile sale au ajuns în mai multe tpouri internaționale și multe altele.

Despre Little Corner

Este o locație spațioasă cu cel puțin trei încăperi distincte, foarte frumos decorate, în stil retro-vintage, cu mobilier stil, cu draperii cu ciucuri grei, cu candelabre și cu lumini de atmosferă, perfect așezate. Situat într-o casă veche cu sobe înalte, ornamentate, așa cum doar în conacele vechi mai găsești, cu multe obiecte de mobilier autentic, cu atât de multe detalii, accesorii și lucruri cu care te poți juca nu doar admira. Este ideal pentru ședințele foto tematice, indiferent că durează doar o oră sau toată ziua. Tot la această categorie sunt bineveniți și videografii care caută un loc atipic.

În afară de asta, Little Corner are o recuzită generoasă de care te poți folosi negreșit!

Și, nu în ultimul rând, frumusețea acestui spațiu stă și în perpetua lui putere de transformare. Este un loc versatil și viu, unde îți poți pune în practică toate ideile, un loc unde mereu vei găsi un obiect nou de recuzită, ceva rearanjat, regândit, reconceput, pentru ca tu să te poți bucura mereu de diversitatea unui studio foto rar întâlnit și în continuă schimbare.

Ținutele modelelor vor fi susținute de Julie Bohemian Photo.

Vino alături de noi pe 14 mai! Te așteptăm cu multe surprize!

Atenție! Nu mai sunt locuri disponibile.

Sau dacă din păcate nu poți fi alături de noi, te așteptăm LIVE pe Facebook-ul F64!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.