Povesti… in 3 imagini

Te asteptam pe data de 21 Noiembrie la magazinul F64, pentru vernisajul expozitiei Triptic incepand cu orele 18.30.  

I-am rugat pe prietenii nostri de la Gasca Foto se ne timita un mic text despre cine sunt si care a fost ideea acestei expozitii. Citeste si vino la vernisaj pentru a-i intalni!

Fotografia este pasiunea care iti ofera mai multe satisfactii decat poti visa, este insa si o pasiune pretentioasa, capricioasa. Iti va pretinde timpul tau liber, rezervele financiare, studiu individual indelung, apoi iti va zambi la momentrul potrivit,  intr-o imagine anume! Astfel fericirea e garantata! : )

Noi suntem suma intanlirilor cu oamenii din jurul nostru, pentru unii avem afinitati si simpatie, motiv pentru care vom cauta sa ii tinem aproape pe cei care ne dau o stare de bine. Nu intamplator au intrat in viata noastra, exista un motiv, avem o lectie de invatat de la fiecare, depinde doar de noi sa mentinem prietenia cat mai mult posibil. Ideal ar fi pentru totdeauna…

Fotografia este liantul care ne leaga pe noi cei din Gasca Foto. Suntem un grup de prieteni cu aceeasi pasiune, iesim impreuna la fotografiat in weekend-uri si nu numai, avem un site al nostru unde postam imaginile, ne bucuram de ele. Uneori se incing discutii pe marginea unei imagini anume legate de tehnica, de compozitie, de mesaj ori de partea artistica.

Organizam concursuri de fotografie interactive la care suntem si participanti si juriu in acelasi timp. Fotografiile castigatoare se printeaza si sunt oferite autorilor ca amintire.

Am sarbatorit un an de gasca foto si se cadea sa avem si noi o expozitie, ideea a fost primita cu entuziasm si am inceput sa lucram la ea! Daniela Dinu ne-a aratat un triptic si ne-am gandit ca ar fi minunata tema aceasta, fiecare autor sa prezinte o poveste in trei imagini.

Cautarea n-a fost deloc simpla, mai ales ca formatul ales de noi era pe inaltime ,,portret’’ si de obicei imaginile se fac ,,landscape’’.

Am lucrat mai intai cu propuneri, am ales variante de triptice care se modificau in timp, uneori chiar radical, asociam imagini care sa dea bine impreuna.

A fost lucru in echipa, fiecare si-a adus aportul prin participare, prin bunavointa de a alege ce are mai bun de prezentat in expozitie, in calitate de iubitori de imagine, nu de profesionisti.

Multumim in mod special lui Nicu Buculei care s-a ocupat de partea tehnica, editarea tripticelor si a afisului.

Gelu Coltau ne-a printat lucrarile  pe canvas.

Speram sa va faca placere sa vizionati povestile spuse de: Alina Corcoz,  Bogdan Apopei,  Carmen Stefan Pelinel,  Cosmin Andrei,  Cosmin  Bogdan Picu,  Crisanta Maciuceanu,  Daniela Dinu,  Daniela Stanciu,  Daria Raducanu,  Flori Jianu, Gabriela Vezelovici,  Gelu Coltau,  Georgeta Ghita,  Isabelle Nicoleta Baciu,  Iulia Antocica,  Laura Dobrica,  Luminita-Cristina Alil,  Mihai Jianu,  Mihai Trasca,  Nicu Buculei si Razvan Preda.

Expozitia va ramane la F64 pana la finalul lunii Noiembrie. 

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Buna ziua,
    Va asteptam la vernisaj pentru a-i intalni pe cei din Gasca Foto. Veti afla astfel cum veti putea face parte din aceasta comunitate foto.
    Vernisajul are loc miercuri incepand cu orele 18.30.
    Va asteptam, cu drag!
    Alina Marin – seminarii@f64studio.ro

  • Cu sigurantza, aflam autorii imaginilor (in carne si oase) cand veneam la vernisaj. Apreciez raspunsul diplomatic… Sper sa "ma dumiresc" la fatza locului, daca este posibil. Mereu BAFTA.

  • autorii imaginilor prezentate in articol sunt Mirela Daniela Dinu, Carmen Stefan Pelinel, Andrei Cosmin si Ghita Geta

  • S-a "spart" gasca asociatziei orasu L, fiindca in G. F . am recunoscut persoane ce frecventau as. "o", pe vremea cand <tropaiam> si eu pe acolo…? Sa avetzi BAFTA ! In G.F. poate veni oricine… ?

    • nu s-a spart nimic…: ) da, e adevarat toti ne cunoastem din excursiile foto ale ,,bucurestiului meu drag''
      multumim frumos pentru urare ! vorbim la vernisaj…: ) ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.