Regatul pentru un ceai!

Sa-ti fac un ceai? Mi-am zis uitandu-ma in oglinda la ochii rosii ca felinarele de pe Stefan Furtuna. Sunt pe moarte de vreo  trei zile si cred ca o sa ma mai duca in carca inca pe atat. Am dat jos de pe dulap cosul cu ceaiuri si l-am rasturant pe masa.

Stiu ca sunt adunate de soacra-mea, asa ca o sa fiu precaut. Tataneasa, marul lupului, ciubotica cucului … hmm ce e bun pentru soacra-mea cu siguranta nu poate fi bun si pentru mine. Am  schimbat continutul pungilor intre ele si am asezat cosul frumos la loc.

Citisem undeva ca gandirea pozitiva ajuta, asa ca o sa imi prepar totusi un ceai de nimic. De ce am nevoie? sa vedem: pahar de ceai, spray mat, sirop de porumb dulce, pulverizator, nebulizator si sa nu uitam ingredientul principal, NIMICUL, jumatate de pahar.

Schema de iluminare poate ca va este cunoscuta unora dintre voi, este o combinatie intre cele doua de aici si de aici. Degradeul de pe fundal este dat de un softbox asezat sub masa de fotografiat cu un flag drept streasina.

Arata bine, dar un ceai bun este un ceai fierbinte. Cum sa incalzesti NIMICUL si sa mai scoata si abur? Cu un nebulizator, eu am asa ceva.

Sigur ca se poate folosi si un fier de calcat cu aburi, dar eu prefer scula susmentionata pentru ca dozatorul de abur este usor si poate fi prins cu o clema simpla cum e asta, si poate fi ascuns in cele mai inghesuite locuri, datorita dimensiunilor reduse, unii dintre voi deja se gandesc la prostii, sa va fie rusine. Un alt avantaj ar fi ca vaporii de apa sunt reci si nu exista riscul accidentarii, dealtfel motivul pentru care barbatii nu calca si nu gatesc. Vaporii sunt luminati separat din lateral de sub nivelul mesei, iar un flag din carton negru  blocheaza lumina pe jumatatea de jos a paharului.

Un ceai fierbinte scoate abur, iar aburul condenseaza pe peretii paharului in contact cu aerul rece. Cine nu are condens sa-si cumpere, gasiti la f64 la tub.

Aplicati-l de la o distanta de aproximativ 20 cm, si asigurati-va ca nu mai este nimeni in camera, zgomotul s-ar putea sa trezeasca banuieli. O sa constatati ca nu este suficient iar eu o sa va trimit tot la f64 sa luati si unul d-asta.

Ati dat click pe link si surpriza, nu este momentan pe stoc. O sa va spun un secret cu limba de moarte: puteti folosi sirop de porumb (fructoza din porumb), dar daca ma fac bine o sa vin dupa voi. Sigur ca e mai greu de folosit, o sa vedeti.

Ma duc sa iau si o “aspirina”.

Echipament folosit

Blit-uri
Elinchrom Bxri 500
Elinchrom D-lite it 2

Modificatori:
Softbox Rotalux 100×100
Softbox Portalite 66×66
Reflector 18cm cu grid

Diverse:
Fundal Colorama Tangerine
Kit suport fundal
stative fundal Manfrotto Backlite Stand
Brate articulate Manfrotto 196 AB 2 si 196 AB 3
Cleme Manfrotto Spring Clamp 175
Cleme Gorila Grip Clip cu spigot si fara spigot
Spray mat
Spray efect de roua

Alți fotografi au mai citit și:

7 Comments

  • Aburul face toti banii 🙂

  • In Photoshop, cu tableta grafica.

  • Salut, in ce program ai facut schema cu explicatia?

  • Hmm…scutece? O sa aflu eu cat d curand… dar deja le-am facut planul: dubla difuzie 🙂

  • Intai "batista bebelusului" pe post de device de curatat senzorul, acum nebulizatorul pe post de abur "fake" – ce bine ca am copii!!! Daca reusiti sa gasiti o utilizare alternativa la scutece sunteti cei mai tari! De fapt nu, deja sunteti cei mai tari!

  • Salut . Foarte bun tutorialul. Ce aparat foto si obiectiv au fost folosite ?
    Merci

    • Nikon D80 cu obiectiv Nikkor 50mm 1.8 AF-D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.