Fotografia "sub apa"

M-am gandit sa spun o povestioara despre cum putem intra la apa cu un dslr, la propriu. Intriga ar fi o sedinta foto care s-a desfasurat asa cum scrie si in titlu “sub apa”. Personajele principale ale acestei povestiri sunt reprezentate de miri (4 la numar), eu si colega mea. Bineinteles ca amintim si de echipamentul care a jucat rolul cel mai riscant, un frumos si robust D700, combinat cu 24-70/2.8 si imbracat intr-o husa Ewa-Marine pe masura lui.
Desfasurarea actiunii a avut loc departee…peste 7 sosele, 7000 de borduri si 175 km, adica la Bran. Iata-ne ajunsi cu totii la punctul culminat, pe marginea piscinei acoperite, impreuna cu dragii nostri prieteni care n-au ezitat prea mult si au intrat in apa ca mire si mireasa. Deznodamantul nu se poate povesti in cuvinte dar o sa-ncerc…
Intai si intai aerul din husa subacvatica trebuie scos cu forta pentru a pluti cat mai putin. Dupa ce ne-am asigurat echipamentul au urmat fel si fel de incercari de scufundari, saruturi fierbinti si ude, rasete multe si ,ca sa citez un clasic, “cea mai voie buna”.
Ca sa dam si cateva detalii tehnice va spun asa:
Fotograful trebuie sa se asigure cumva ca va putea sta nemiscat sub apa. Asta inseamna ca va ruga pe cineva sa-l scufunde si sa-l “stabilizeze”(varianta usoara) sau isi va umple un rucsac cu pietre(varianta foarte grea). Ca si lumini, nu am folosit decat lumina soarelui care se reflecta prin geamuri, dar recomand niste blitzuri externe declansate de la suprafata apei. Avand putin contrast din cauza razelor de soare, auto-focusul nu a fost o problema, dar luati in calcul si folosirea focusului manual.
In functie de husa, avem destul controlul de a schimba setarile fara prea mari probleme si in acelasi timp avem acces si la inelele obiectivului. Cea mai importanta recomandare ar fi sa fim prieteni buni cu apa si aici ma refer la subiect/subiecti..
In incheiere va prezentam cateva fotografii din timpul evenimentului.

Lumina buna!
Text de: Gabriel Benciu – consultant F64
Fotografii de: Loredana Voloc.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • ceva mai frumos: facebook.com/media/set/?set=a.2351745632666.141433.1220886679

    • Din pacate poza din linkul de pe FB nu e publica. Noi nu o putem vedea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.