Elemente de foto – videografie subacvatică – prezentare la F64
Pasionat de fotografia subacvatică? Ți-am pregătit un eveniment special.
Marți, 27 februarie, începând cu ora 19:00, te așteptăm în sala expozițională F64 pentru a lua parte la o prezentare inedită a celui mai nou atelier susținut de F64 – Descoperă foto-videografia subacvatică.
La eveniment discutăm despre noile echipamente care permit filmarea și fotografierea subacvatică: camerele sport, carcase, elemente de optică și absorbția luminii în apă, lumini subacvatice, precum și câteva sfaturi utile.
Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate.
Florin Chiriac, realizator și producător profesionist de televiziune și cinematografie, specializat în filmări subacvatice și nautice (Instructor SSI- 949 I), ne propune cel mai nou atelier marca F64. În cadrul cursului, va coordona partea teoretică și va oferi asistență specializată la partea practică.
Dacă în urmă cu ani de zile, foto-videografia subacvatică era rezervată unui cerc restrâns de specialiști, în special profesioniști ai imaginii, odată cu noile camere sport și telefoanele smart accesul la echipamente performante și abordabile ca preț, s-a “democratizat”.Foto-videografia subacvatică a luat imediat un alt drum, mult mai ușor de abordat tehnic. Dar calitatea multor producții este discutabilă din lipsa cunoștințelor teoretice și practice absolut necesare pentru obținerea unor imagini de foarte bună calitate, atât foto, cât și video.În afara fotografiei / videografiei de acțiune, realizată cu aparatură ușoară, există posibilitatea realizării unor activități artistice subacvatice utilizând echipamentele foto / video care sunt uzuale la suprafața apei, pe teren sau studio. Astfel, camerele sunt protejate cu carcase subacvatice etanșe realizate special pentru modelele respective, cu toate comenzile manuale ale aparatelor aduse la exteriorul carcasei.
Dacă te întrebi care sunt domeniile de activitate, răspunsul este simplu: fotografie de produs, fotografia de nuntă (da, ai înțeles bine) fotografia artistică, biologică și de călătorie, fashion, videografia subacvatică în direct (cu streaming pe internet live), turism, cercetare, arheologie și explorare, speologie etc).Din păcate, numărul de specialiști români în acest domeniu este foarte redus și din cauza condițiilor specifice ale Mării Negre, dar turismul extern s-a dezvoltat și el, posibilitatea de a călători a românilor fiind în creștere.
Acestea sunt o parte din argumentele pentru care am decis să îți propun un curs introductiv în tehnica foto / video subacvatică în speranța stimulării curiozității creative a tinerilor pasionați de foto /videografie și de activități de acțiune outdoor, dar și a creșterii pregătirii teoretice a acestora.
Cursul Descoperă foto-videografia subacvatică va deschide larg o ușă către o lume puțin speculată de artiștii români: lumea subacvatică.
Dacă te-am convins, te așteptăm în sala expozițională (Bd. Unirii, nr 45), pe 27 februarie, începând cu ora 19:00.
Nu uita de atelierul pe care Florin îl va susține la F64! Te invităm să citeşti mai multe pe site-ul F64.