LUMIX G9: un nou model de referință marca Panasonic

Postat de: F64 F64

LUMIX G9: un nou model referință marca Panasonic care îmbină viteza și durabilitatea – combinația perfectă pentru fotografierea faunei sălbatice.

  • Cea mai bună calitate a imaginii din gama camerelor foto mirrorless LUMIX G
  • Imagini de 80 de megapixeli (echivalent) în format JPEG și RAW
  • Sistem de focalizare automată prin contrast de înaltă precizie 
  • Viteză atât pentru fotografii, cât și pentru înregistrarea video

Noua cameră Panasonic LUMIX G9, te pregătește să surprinzi imagini așa cum nu ai mai făcut-o niciodată! Oferind combinația ideală între calitatea înaltă a imaginii, portabilitatea perfectă și înregistrarea de mare viteză, G9 este cea mai bună alegere pentru fotografierea faunei sălbatice și a scenelor de acțiune.

Având la bază succesul apreciatului model GH5, G9 este noua cameră de referință pentru fotografi, oferind cea mai bună calitate a imaginii pentru gama de camere mirrorless LUMIX G. Componenta de bază a camerei G9 este un senzor de 20,3 megapixeli care, în combinație cu procesorul performant Venus Engine, oferă imagini excepționale cu un grad înalt de detaliere, zgomot de imagine redus, luminozitate și culori extraordinare.

Condițiile mai puțin favorabile, cum ar fi „contre-jour” care apar atunci când sunt fotografiate animalele pe fundalul unui cer luminos, sunt gestionate cu ușurință datorită stratului anti-reflexiv cu care este acoperit senzorul, pentru a reduce reflexiile și petele de lumină.

Un nou mod de înaltă rezoluție (High Resolution Mode) poate genera fotografii incredibile de 80 megapixeli (echivalent) atât în format JPEG, cât și RAW – ideale pentru fotografii de peisaje și prim-planuri macro. În esență, acest mod funcționează prin combinarea a 8 imagini surprinse concomitent în timpul comutării senzorului. Trepiedul este esențial pentru utilizarea acestui mod.

Fotografii mai clare ca niciodată sunt garantate cu sistemul modernizat de stabilizare al imaginii încorporat în camera G9. Acum poți surprinde cadre la timpi de expunere de până la 6 ori mai mari, obținând aceleași rezultate clare. Este un avantaj mare atunci când utilizezi camera G9 fără trepied, cu un obiectiv tele, pentru a surprinde subiecți aflați la distanță, precum animalele sălbatice.

g9

Obții imaginea perfectă prin focalizarea automată îmbunătățită și o frecvență ridicată a cadrelor.

Toate acele scene din natură atât de dificil de surprins sunt acum urmărite mai ușor ca niciodată datorită unei performanțe îmbunătățite a urmăririi a focalizării automate, în combinație cu timpul de declanșare 1 de doar 0,04 secunde – cel mai rapid din industrie. În plus, nu mai trebuie să îți faci griji că nu vei reuși să surprinzi exact ceea ce îți dorești, deoarece frecvența de rafală este cea mai bună de pe piață.

Fixează focalizarea la primul cadru (AF-S) și te vei putea bucura de o frecvență de rafală de 60 fps. Și, ca și cum nu ar fi fost suficient, ai la dispoziție atât tehnologia de fotografiere 4K, cât și tehnologia 6K, pentru a te ajuta să surprinzi momentele perfecte. Prin tehnologia unică a Panasonic poți înregistra imagini la viteze de până la 30 fps (6K) sau 60 fps (4K) și extrage o imagine statică suficient de mare încât să poată fi tipărită la dimensiuni generoase și calitate înaltă. Tehnologia 4K este folosită și de alte caracteristici ale camerei, precum Post Focus (post-focalizare) – cu care poți modifica zona de focalizare după înregistrare, și Focus Stacking (combinarea de imagini focalizate diferit într-o singură fotografie) pentru a modifica adâncimea câmpului după înregistrare, prin combinarea unor imagini multiple.

În ceea ce privește compunerea imaginilor uimitoare, vizorul camerei G9 este cel mai mare din clasa sa. Vizorul (Live Viewfinder – LVF) oferă un înalt raport de grosisment de 0,83x (echivalentul unei camere de 35mm) și, în plus, nu are întreruperi nici măcar atunci când înregistrezi la viteze foarte mari.

Astfel poți urmări în permanență subiectul. Cu o rezoluție înaltă de 3.680k puncte, vizorul oferă un câmp de vizualizare de 100%, astfel încât poți avea siguranța că ceea ce vezi este ceea ce vei obține în imagine. De asemenea, ai la dispoziție un mod nocturn, plus funcția AF Point Scope integrată în designul vizorului.